Mundial 2014: Το προφίλ της Εθνικής Αυστραλίας

Mundial 2014: Το προφίλ της Εθνικής Αυστραλίας

Mundial 2014: Το προφίλ της Εθνικής Αυστραλίας

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει το προφίλ των Καγκουρό που άφησαν εκτός τις παλιοσειρές και πήραν το ρίσκο της ανανέωσης για το ταξίδι στη Βραζιλία.

ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ: Αυτή θα είναι μόλις η 4η παρουσία της σε Μουντιάλ. Το σημαντικό όμως για τα Καγκουρό είναι πως οι τρεις τελευταίες είναι διαδοχικές, κάτι που δείχνει α μη τι άλλο σταθερότητα. Φυσικά σε αυτό τους έχει ωφελήσει ότι πλέον βρίσκονται στη ζώνη της Ασίας και όχι της Ωκεανίας, ώστε να δίνουν μπαράζ με τον 5ο της Νότιας Αμερικής. Η αλήθεια είναι πως δεν έχει κάποια ιδιαίτερη ποδοσφαιρική σχολή, ενώ το τωρινό ρόστερ δεν διαθέτει τα «βαριά» για τους Αυστραλούς ονόματα του 2006, όταν οι Βίντουκα, Κιούελ την οδηγούσαν στους «16» στα γήπεδα της Γερμανίας. Η καινοτομία στο Σήμερα είναι πως επιχειρείται μεγάλη ανανέωση, καθώς έμειναν εκτός σημαντικές παλιοσειρές (Σβάρτσερ, Γουίλκσιρ, Νιλ, Κένεντι) και στην αποστολή βρέθηκαν αρκετοί άπειροι, μα ταλαντούχοι νεαροί.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Αντζι Ποστέκογλου
Ενας από τους πιο ελπιδοφόρους προπονητές στην Αυστραλία είναι ο ομογενής Αντζι Ποστέκογλου. Ο 48χρονος τεχνικός είχε και ένα σύντομο πέρασμα από την Ελλάδα, όταν και ανέλαβε τον πάγκο της Παναχαϊκής το 2008. Το 2013 πήρε τα σκήπτρα από τον Γερμανό Χόλγκερ Οσιεκ με στόχο μια αξιοπρεπή εμφάνιση στο Μουντιάλ. Εχει αναλάβει δυο μεγάλες ομάδες της χώρας, τη Μπρίσμπεϊν και τη Μέλμπουρν Βίκτορι κατακτώντας τέσσερα πρωταθλήματα. Για μια επταετία ήταν τεχνικός της U-20 στην Αυστραλία χτίζοντας πολύ καλό όνομα στην χώρα.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Μίλε Γιέντινακ
Ο Τιμ Κέιχιλ μπορεί να είναι ο πιο γνωστός στο ρόστερ, αλλά ο Μίλε Γιέντινακ της Κρίσταλ Πάλας αποτελεί τον κινητήριο μοχλό αυτής της ομάδας. Ο 29χρονος μέσος είχε γεμάτη σεζόν στην Premier League και ήταν από τους βασικούς συντελεστές στο θαύμα της παραμονής των Λονδρέζων, όταν άπαντες τους θεωρούσαν υποβιβασμένους. Μηχανάκι με οργανωτικές ικανότητες, μαζί με τον Μαρκ Μπρεσιάνο ρυθμίζουν το τέμπο της Αυστραλίας.

ΣΤΟΧΟΣ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ: Αξιοπρεπής παρουσία
Σίγουρα αυτή η Ολλανδία και η Χιλή δεν είναι για να τις τρέμουν τα Καγκουρό. Ωστόσο, αντικειμενικά δεν έχουν δυνατή ομάδα και το μόνο στο οποίο μπορούν να προσβλέπουν, είναι να έχουν αξιοπρεπή παρουσία και να είναι όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί στα παιχνίδια τους. Αμυντικά θα παίξουν και ό,τι βγει, έχοντας ως μεγάλο μειονέκτημα την απουσία κάποιο αξιόλογου σέντερ φορ. Ο Κέιχιλ είναι περιφερειακός επιθετικός και καλείται να σηκώσει το βάρος της γραμμής κρούσης μόνος του, κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ στην καριέρα του. Οπότε τα γκολ σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να πέσουν... βροχή.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΤΕΚΑΔΑ: Λάνγκερακ, Ντέιβιντσον, Σπιράνοβιτς, Φράνιτς, ΜακΚέι, Μπρεσιάνο, Οαρ, Χόλαντ, Γιέντινακ, Βίντοσιτς, Κέιχιλ

 

Τελευταία Νέα