Γκέκας: «Με την εμπειρία μπορούμε την πρόκριση»

Γκέκας: «Με την εμπειρία μπορούμε την πρόκριση»

Gazzetta team
Γκέκας: «Με την εμπειρία μπορούμε την πρόκριση»

bet365

Αισιόδοξος πως η Εθνική μπορεί και λόγω εμπειρίας να καταφέρει να προκριθεί στην επόμενη φάση του Μουντιάλ εμφανίστηκε ο Φάνης Γκέκας που ευχήθηκε να είναι και ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.

Ο έμπειρος επιθετικός σε συνέντευξη του στο «Al Jazeera» ανέφερε: «Περίμεναν να είμαι στην αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Στην αρχή της σεζόν έχασα κάποια παιχνίδια, διότι είχα κάποιους τραυματισμούς, όμως στη συνέχεια δούλεψα, επανήλθα και βρίσκομαι στην αποστολή».

Για τον όμιλο της Εθνικής μας: «Δεν υπάρχει εύκολο γκρουπ στο Παγκόσμιο Κύπελλο, εύκολη ή δύσκολη ομάδα. Βέβαια μπορεί ο οποιοσδήποτε να κάνει διάφορα σχόλια ανάλογα με τις δυσκολίες των αγώνων. Σ' αυτό το τουρνουά, πάντως, παίζουν οι πιο έμπειρες ομάδες. Είμαστε μία έμπειρη και καλή ομάδα και βάσει της εμπειρίας μας μπορούμε να προκριθούμε. Τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προκριθούμε».

Για ποιον πιστεύει πως θα είναι νικητής της διοργάνωσης: «Είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί ποια θα το πάρει, ίσως μετά τη φάση των ομίλων να είναι πιο εύκολο να πούμε κάτι. Βέβαια σ' αυτό το σημείο θέλω να πω πως είμαι φαν του Ρονάλντο, ήταν και είναι το «φαινόμενο» και καταλαβαίνετε πως η καρδιά μου θέλει Βραζιλία».

Για τον πρώτο σκόρερ του Μουντιάλ: «Υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορούν να πάρουν τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στο Μουντιάλ, όμως πάντα υπάρχουν και οι εκπλήξεις, εύχομαι να είμαι εγώ. Πιστεύω ότι θα σκοράρω στη Βραζιλία, αλλά δεν ξέρω πόσα και σε ποια θέση θα είμαι στους σκόρερς».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο και το στυλ που αυτό έχει: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει μεγάλη επιρροή και επίδραση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όμως η Εθνική ομάδα είναι κάτι άλλο, επιδρά σημαντικά. Από το 2004 η Ελλάδα απέκτησε έναν δικό της χαρακτήρα ως Εθνική και άνοιξαν ακόμα περισσότερο οι αγορές για τους Ελληνες ποδοσφαιριστές.

Κάθε ομάδα ομάδα έχει το δικό της στιλ και εμείς αυτό, την άμυνα, όμως έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε σε διαφορετικές τακτικές βάσει της δύναμης και του χαρακτήρα των αντιπάλων. Το πιο σημαντικό για μας είναι να μην φάμε γκολ, πρώτα σκεφτόμαστε την άμυνα και μετά την επίθεση, αλλά γιατί να είναι κακό αυτό; Τότε τι να πούμε για την Ιταλία»;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα