Σαρρής: «Θέλουμε τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους»

Gazzetta team
Σαρρής: «Θέλουμε τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους»

bet365

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, μίλησε για την προσπάθεια διαλόγου με το υγιώς σκεπτόμενο κομμάτι της εξέδρας και τον τρόπο που μπορεί αυτός να επιτευχθεί.

Ο Σαρρής με χαιρετισμό του στο εγχειρίδιο της ΕΠΟ για τη θέση του Supporter Liaison Office, για τον οποίο διοργανώνει ειδικό σεμινάριο, αναφέρθηκε στους τρόπους επικοινωνίας με τους οπαδούς.

Αναλυτικά:

«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ακολουθώντας τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και τις οδηγίες της UEFA προωθεί το πρόγραμμα του supporter liaison officer (SLO), του συντονιστή των φιλάθλων, στις ελληνικές ομάδες μέσω του συστήματος αδειοδότησης. Για τη διευκόλυνση των ομάδων και των φιλάθλων προχωρήσαμε στην έκδοση του παρόντος εγχειριδίου το οποίο αποτελεί εμπλουτισμένη μετάφραση της αγγλικής έκδοσης.

Στην προσπάθειά μας για ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου, είμαστε υποχρεωμένοι να διευρύνουμε την προοπτική μας και να δεχθούμε στο διάλογο για τη βελτίωσή του τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους οι οποίοι θέλουν να συμμετέχουν υπεύθυνα και ως ισότιμοι συνομιλητές.

Είμαστε έτοιμοι να μελετήσουμε διεθνείς πρακτικές που απέφεραν το ευκταίο αποτέλεσμα, να τις προσαρμόσουμε στις δικές μας ιδιαιτερότητες και να ορίσουμε, σε συνεργασία με τους υπεύθυνους και λογικούς φιλάθλους, το κατάλληλο πλαίσιο συνεργασίας των ποδοσφαιρικών θεσμών με αυτούς.

Δεν περιμένουμε από την εφαρμογή του προγράμματος του SLO να λύσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό που επιθυμούμε να είναι κατανοήσουμε εμείς, οι ομάδες και τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα με το ποδόσφαιρο μέρη, τον τρόπο που σκέφτονται και δρουν οι φίλαθλοι εντός και εκτός γηπέδου. Να βρούμε το σωστό δίαυλο επικοινωνίας για να τους εξηγήσουμε τις δράσεις και τις αποφάσεις μας με τρόπο κατανοητό σε αυτούς. Θέλουμε να φέρουμε τους φιλάθλους, προ των ευθυνών τους σε ότι αφορά τη συμπεριφορά τους στο γήπεδο. Θέλουμε να προωθήσουμε τα θετικά παραδείγματα και να απομονώσουμε αρνητικές συμπεριφορές, τις οποίες θα αναλύσουμε μαζί με τους πρωταγωνιστές και θα προσφέρουμε λύσεις και διεξόδους. Στην προσπάθειά μας αυτή ζητούμε τη διαρκή συνδρομή και της πολιτείας, των Επαγγελματικών Ενώσεων, των ομάδων αλλά και των φιλάθλων γιατί μόνο με συνεργασία θα είναι πετυχημένη.

Ως Ομοσπονδία, μαζί με τον οργανισμό Supporters Direct, θα παρέχουμε στα εμπλεκόμενα μέρη όλα τα εφόδια και εργαλεία που χρειάζονται για την ορθή εφαρμογή του προγράμματος του SLO και για τη βελτίωση του διαλόγου και της συνεργασίας μεταξύ των φιλάθλων και των θεσμών που περιβάλλουν το ποδόσφαιρο».

 

Τελευταία Νέα