ΠΑΟ και ΠΑΟΚ δεν «αγχώνουν» τον Ολυμπιακό

ΠΑΟ και ΠΑΟΚ δεν «αγχώνουν» τον Ολυμπιακό

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το blog του στο gazzetta γιατί, δυστυχώς, οι παραδοσιακοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού δεν τον «πιέζουν».

Αρχίζουν λοιπόν σιγά σιγά οι μεταγραφές. Κι από τα πρώτα ρεπορτάζ παίρνουμε μία ιδέα του τι μας περιμένει το καλοκαίρι, αν και πάντοτε υπάρχουν εκπλήξεις στο μεταγραφικό παζάρι.

Ωστόσο, η γεύση που μας αφήνει η πρώτη ανάγνωση της μεταγραφικής δραστηριότητας των δυνατών συλλόγων του ελληνικού πρωταθλήματος, είναι ότι δεν φαίνεται να έχουν μεγάλη διάθεση οι παραδοσιακοί αντίπαλοί του να τον πιέσουν τον Ολυμπιακό. Τι εννοώ: άλλη πίεση θα δεχθεί ο πρωταθλητής αν ο Παναθηναϊκός κι ο ΠΑΟΚ κάνουν κινήσεις ουσιαστικής ενίσχυσής τους κι άλλη πίεση θα δεχθεί αν οι ομάδες αυτές κινηθούν, όπως λέμε, στα ρηχά. Έτσι δεν είναι;

Την ώρα λοιπόν που ο Ολυμπιακός, μεταξύ άλλων, μιλάει για τον πρώτο σκόρερ στην Ολλανδία, για παίκτη που διέπρεψε στην Πριμέρα με τη Μάλαγα και για τον Μουντιαλικό Μεξικάνο, βλέπουμε π.χ. ότι…

Στον ΠΑΟΚ, αφού έφυγε ο Στέφενς με το βαρύ συμβόλαιο, πολύ δύσκολα θα μείνουν ο Στοχ κι ο Νάτκο γιατί κοστίζουν πολύ…Αλλά κι οι απαιτήσεις των Βούκιτς και Λίνο κρίνονται πολύ υψηλές…Παρελθόν φαίνεται πως θα αποτελέσουν οι Κατσουράνης, Νίνης…Και βέβαια είναι να φεύγυν ο Μαντούρο με τον Μάρτενς, που κόστισαν πολλά…

Στον δε Παναθηναϊκό πρώτη μεταγραφή είναι ο 31χρονος Μπούρμπος-χωρίς να το υποτιμάω το παιδί, που πράγματι κάνει καλές σεζόν στον ΟΦΗ, αλλά σίγουρα δεν θα σου κάνει διαφορά. Και ουδείς ξέρει αν θα μείνουν ο Σίντεφελντ κι ο Αμπέϊντ, αν δεν πωληθεί ο Καπίνο κλπ, κλπ.

Προσέξτε, δεν θα πω εγώ στον ΠΑΟΚ και στον ΠΑΟ τι θα κάνουν-ούτε και στον Ολυμπιακό, ούτε και σε καμία άλλη ομάδα. Απλά ειλικρινά περιμένω και θέλω να πάρουν καλούς παίκτες και ο ΠΑΟ και ο ΠΑΟΚ, ώστε και το πρωτάθλημα να γίνει πιο συναρπαστικό κι όχι να ξέρουμε τον πρωταθλητή που λέει ο λόγος από το Νοέμβριο-και σίγουρα από το Γενάρη-αλλά και να «πιέσουν» αυτές οι ομάδες τον Ολυμπιακό με τον τρόπο τους και να τον κάνουν να γίνει ακόμη πιο δυνατός κι αυτός σε επίπεδο ρόστερ.

Διότι, έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση, ο Ολυμπιακός πλέον ενισχύεται για δύο, ας τους πω έτσι, δικούς του λόγους, κατά βάση: ο ένας είναι για να στέκεται με αξιώσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ κι ο άλλος είναι για να κρατάει ικανοποιημένο τον κόσμο του και να πηγαίνει στο γήπεδο να βλέπει λίγη μπαλίτσα, αφού με την αίσθηση ότι το πρωτάθλημα είναι τελειωμένο πριν αρχίσει, μειώνεται κι η διάθεση των φιλάθλων να είναι κάθε Κυριακή στο Καραϊσκάκη.

Μακάρι να διαψευστώ, αλλά με το μπάτζετ του Παναθηναϊκού και με τη διαφαινόμενη μεγάλη μείωση του μπάτζετ του ΠΑΟΚ, φοβάμαι ότι θα πρέπει να περιμένουμε να ανέβει του χρόνου η ΑΕΚ στην Α΄Εθνική, μήπως και κάνει αυτή τέτοιες κινήσεις, που θα «πιέσουν» λίγο περισσότερο τον Ολυμπιακό.

Εκτός κι αν καταφέρουν τη μεγάλη μαγκιά, πράσινοι και μαύροι, να είναι ανταγωνιστικοί στον Ολυμπιακό-σε μία ολόκληρη σεζόν, και όχι σε ένα δυόμιση μήνες η, σε ένα-δύο αγώνες, με τέτοιες οικονομικές προϋποθέσεις που φαίνεται πως έχουν θέσει για τις ομάδες τους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.