Ο Μάνος Σέργιος αποκαλύπτεται στο gazzetta.gr!

Ο Μάνος Σέργιος αποκαλύπτεται στο gazzetta.gr!

Ο Μάνος Σέργιος αποκαλύπτεται στο gazzetta.gr!

bet365

Ο 24ος παίκτης της Ελλάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, Μάνος Σέργιος, αποκαλύπτεται στον Αντώνη Καλκαβούρα και εξομολογείται στο gazzetta.gr σπαρταριστούς διαλόγους από τα γυρίσματα και αποθεώνει το κλίμα της Εθνικής!

Για περισσότερες από 24 ώρες, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που στο άκουσμα της επιλογής του από τον Φερνάντο Σάντος στην αποστολή της Εθνικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο, άρχισαν να ψάχνουν και να ρωτούν πληροφορίες για το βιογραφικό του 35χρονου άγνωστου ποδοσφαιριστή! Ο λόγος για τον ηθοποιό Νικόλα Μαραγκόπουλο, που υποδύθηκε με τεράστια επιτυχία τον 24ο παίκτη της Εθνικής στο εκπληκτικό διαφημιστικό σποτ της Τράπεζας Πειραιώς, που είναι ο βασικός χορηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Το gazzetta.gr μίλησε με τον Αθηναίο ηθοποιό που, τον τελευταίο χρόνο, ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη (συμμετέχει στην παράσταση «Αρρώστια της Νιότης», του Φέρντιναντ Μπρούκνερ σε σκηνοθεσία Πέμυς Ζούνη που παίζεται στο νέο Υπερώο) και σας παρουσιάζει όλα όσα θέλετε να ξέρετε για αυτή την καταπληκτική δουλειά, που ήταν έμπνευση της διαφημιστικής εταιρίας Newtons Laboratory. Διαβάστε τι λέει ο... Μάνος Σέργιος για τα γυρίσματα, τους χαρακτήρες των διεθνών που συμμετείχαν (Σαμαρης, Καπίνο, Τζαβέλλας, Μανιάτης, Μανωλάς, Σαλπιγγίδης, Τζιόλης), τις σχέσεις, τον χαβαλέ και την καζούρα ανάμεσα σε Ολυμπιακούς και Παοκτσήδες (στην προ Κατσουράνης vs Μανιάτης εποχή) και αλλά και τα πειράγματα που δέχτηκε από τον “μετρ” του είδους Γιώργο Τζαβέλλα.

Ο Νικόλας Μαραγκόπουλος, που προετοιμάζεται παράλληλα για την παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούδη που θα “ανέβει” στην Επίδαυρο και θα παρουσιαστεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, αποδείχτηκε καθημερινός αναγνώστης του gazzetta.gr. Το χαρακτήρισε την πρώτη καθημερινή επιλογή για έγκυρη και έγκαιρη αθλητική ενημέρωση, γι’ αυτό και κλείνοντας τη συζήτησή μας, αστειεύτηκε λέγοντας μας:“gazzetta, να μπεί...”!

- Κατ’ αρχήν, πως επιλεγήκατε για αυτό τον ρόλο;

«Με τη συνηθισμένη διαδικασία... Μου τηλεφώνησαν από μία εταιρία παραγωγής και με ρώτησαν αν ενδιαφέρομαι να πάρω μέρος σε ένα casting για ένα διαφημιστικό σποτ της Τράπεζας Πειραιώς, γύρω από την συμμετοχής της Εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ! Κάναμε ένα πρώτο αναγνωριστικό γύρισμα και στη συνέχεια μου ζήτησαν να συμμετάσχω σε ένα ακόμη, που ήταν πιο εξειδικευμένο και περιελάμβανε κάποια κόλπα με την μπάλα, για να δουν ποια είναι η επαφή που έχω με το άθλημα!»

- Δηλαδή το γεγονός ότι είχατε παίξει μπάλα, έστω και σε ερασιτεχνικό επίπεδο, σας βοήθησε να πάρετε αυτό το ρόλο;

«Πάρα πολύ! Δεν ξέρω τι είχαν στην αρχή στο μυαλό τους και τι έψαχναν, αλλά υποθέτω ότι αναζητούσαν έναν καθημερινό άνθρωπο, της διπλανής πόρτας, που να συνδυάζει μία... μπαλαδόφατσα με μεγάλη μύτη! Χαρακτηριστικά που διαθέτω και όπως με πληροφόρησαν ο Μένιος Σακελλαρόπουλος του MEGA με παρομοίασε με τον Ιμπραϊμοβιτς! Ε ρε γλέντια...»

- Εσείς πως δεχθήκατε την επιλογή σας;

«Θα είναι ψέματα να σας πω ότι δεν πέταξα από την χαρά μου! Πέρα από το ότι κατάλαβα από πολύ νωρίς ότι επρόκειτο για ένα πολύ σοβαρό project, λόγω και της εταιρίας που ήθελε να διαφημιστεί αλλά και της διαφημιστικής (σ.σ.: Newtons Laboratory), που ανέλαβε το σποτ και η οποία έχει πολύ καλό όνομα. Το είδα σαν εμπειρία ζωής και υπό άλλες συνθήκες θα το απολάμβανα ακόμη και αν δεν ήταν κομμάτι της δουλειάς μου!»

- Σε αυτές τις δύο ημέρες και συνολικά 38 ώρες των γυρισμάτων, αισθανθήκατε καθόλου ότι συμμετέχετε στο... “μουντιαλικό” όνειρο;

«Δεν θα μπορούσε να γινόταν διαφορετικά! Προσπάθησα πάρα πολύ και πρακτικά, γιατί το αθλητικό κομμάτι του ρόλου δεν ήταν καθόλου είναι εύκολο! Πίεσα πολύ τον εαυτό μου για να μπορέσω να ακολουθήσω σε ένα βαθμό την προπόνηση των παιδιών και να μην ξεφτιλίζομαι σε κάθε μπαλιά που ερχόταν προς εμένα! Έπρεπε να είμαι πολύ προσεκτικός και να κάνω όσο το δυνατόν πιο λίγα λάθη, για να βοηθήσω και το γύρισμα αλλά και να μην χαλάσω την διάθεση των παικτών... Δηλαδή ένας ηθοποιός που έχει μία κάποια σχέση με το άθλημα, απευθείας μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές και να τους κερδίσει, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την έκβαση του γυρίσματος. Αν δεν αναπτύξουμε μία καλή σχέση, το αποτέλεσμα δεν θα βγει όσο αληθοφανές θέλουμε.»

- Βάλατε καθόλου τον εαυτό σας στην αποστολή για τη Βραζιλία;

«Θέλοντας και μη μπαίνεις σ‘ αυτό το τριπάκι, άστε που εγώ θέλω με τα... μπούνια, αλλά τελικά κόπηκα (γέλια!!!)... Είναι πολύ σπάνιο για έναν άνθρωπο να έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε κάτι τόσο μοναδικό, οπότε πραγματικά απόλαυσα όσο δεν παίρνει αυτή την διαδρομή...»

- Ανεξάρτητα με την συμμετοχή σας σ’ αυτό το σποτάκι, είστε φίλαθλος; Δηλαδή είχατε σκοπό να παρακολουθήσετε το Μουντιάλ και την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας;

«Βέβαια! Τώρα, όμως, μ‘ αυτή τη συγκυρία, σε λίγο καιρό που θα χορτάσω να βλέπω τη μούρη στο γυαλί, οι πιθανότητες να βλέπω λιγότερο, είναι περισσότερες! Για να σοβαρευτούμε, όμως, εννοείται ότι θα δω Μουντιάλ και αν είναι δυνατόν όλα τα παιχνίδια και αυτό γιατί είμαι... άρρωστος με τη μπάλα! Είμαι ο κλασσικός τύπος που θα κάτσει να δει Champions League, ανεξαρτήτως του αν θα δουν οι φίλοι του ή όχι... Τον τελικό, βέβαια, δεν θα τον δω, γιατί έχω παράσταση, αλλά το πρώτο πράγμα που κοιτάξω να μάθω, μόλις τελειώσω, είναι αν το πήρε η Ατλέτικο!»

- Πως κι αυτή η προτίμηση στους “ροχιμπλάνκος”;

«Μας αρέσει η δουλειά του Σιμεόνε και πωρωνόμαστε με την εφετινή της πορεία, οπότε γιατί να το πάρει η Ρεάλ; Έχει πάρει αρκετά, ας πάρει κι ένα η Ατλέτικο!»

- Μπάλα παίξατε ποτέ σε οργανωμένο επίπεδο;

«Δεν έβγαλα ποτέ δελτίο, αλλά επειδή είχα φίλους στην Α.Ε. Ωρωπού, όπου παραθέριζα τα καλοκαίρια, είχα παίξει πολλές φορές μπαλίτσα με τα παιδιά της ομάδας, συμμετείχα ενεργά στα σχολικά πρωταθλήματα και αργότερα, έπαιζα συχνά-πυκνά σε 5Χ5 ή 8Χ8 με παρέες από τα Πατήσια, όπου και μεγάλωσα.»

- Κέντρο, καρακέντρο δηλαδή... Να υποθέσουμε ότι είστε Παναθηναϊκός;

«Απορώ πως το υποθέτετε, αλλά ναι είμαι Παναθηναϊκός! Όλη μου η οικογένεια είναι ΑΕΚ, επειδή κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη, αλλά εγώ αλλαξοπίστησα... Πήγαινα και στο γήπεδο και Champions League και ντέρμπι και απ‘ όλα!»

- Πως διαχειρίζεστε τη ξαφνική δημοσιότητα που αποκτήσατε μέσα σε λίγες μέρες; Τι σας λέει ο κόσμος για την διαφήμιση;

«Επειδή το σποτάκι, κατά τη δική μου αισθητική γνώμη είναι πολύ καλό, δεν έχω ακούσει ακόμη άσχημα πράγματα! Όταν σιγά-σιγά υπερπροβληθεί, μαζί με την χαρά που υπάρχει για μία καλή δουλειά, θα ακουστούν και άσχημες κριτικές »

- Το σίγουρο είναι ότι για 1-2 μέρες, ο αρκετός κόσμος έψαχνε να βρει ποιος είναι και που παίζει ο Μάνος Σέργιος... Οπότε τον σκοπό της, τον πέτυχε η διαφήμιση...

«Κι εγώ αυτή την αίσθηση έχω, αν και δεν πίστευα ότι μπορεί κάποιοι να παραπλανηθούν τόσο πολύ...»

- Πάμε τώρα στα γυρίσματα... Διαφορετική αίσθηση είχατε για τους διεθνείς ποδοσφαιριστές από την τηλεόραση και διαφορετική αποκτήσατε όταν τους γνωρίσατε από κοντά;

«Ασυζητητί! Δεν θέλω να σας μιλήσω για τον καθένα ξεχωριστά, γιατί είμαι καθημερινός αναγνώστης του gazzetta.gr και ξέρω καλά ότι αυτά που θα πω θα συνοδευτούν με διάφορα σχόλια από κάτω! Ήδη σας είπα ότι είμαι Παναθηναϊκός, οπότε δεν το γλιτώνω το μπινελίκι... Η αλήθεια είναι ότι έβλεπα διαφορετικά κάποιους παίκτες πριν τους γνωρίσω και η άποψή μου, μόνο καλύτερη έγινε! Με δεδομένη τη δουλειά και τη συνεργασία μας, πάντα. Σκεφτείτε ότι είχα να κάνω με παιδιά, τα περισσότερα εκ των οποίων, είναι ακόμη σε νεαρή ηλικία, που θα μπορούσαν κάλλιστα να μην βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό. Χωρίς να ζορίζομαι, να σας πω ότι όλοι παίκτες έδειξαν ένα πολύ καλό πρόσωπο.»

- Πρέπει να μας πείτε και κανένα ευτράπελο περιστατικό, απ’ αυτά που είστε σε θέση να μοιραστείτε...

«Κατ’ αρχήν, το μεγαλύτερο πειραχτήρι απ‘ όλους είναι μακράν ο Τζαβέλλας! Του πήγαινε γάντι ο ρόλος αυτός, γιατί από ότι κατάλαβα ταιριάζει με το πραγματικό του προφίλ... Επειδή τα γυρίσματα έγιναν μία μέρα μετά τη νίκη (σ.σ.: 2-1) του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού στην Τούμπα για το πρωτάθλημα, σε ένα παιχνίδι που είχε ένταση, φασαρίες και τσακωμούς (σ.σ.: δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα γινόταν αργότερα στον επαναληπτικό του Κυπέλλου) και τα παιδιά ήταν πολύ κουρασμένα, αυτό που με εντυπωσίασε ήταν η εξαιρετική “χημεία” που είχαν!»

- Δεν είχε γίνει ακόμη ο τσακωμός του Κυπέλλου στην Τούμπα με Μανιάτη και Κατσουράνη...

«Όχι και να σας πω την αλήθεια, ο Κατσουράνης δεν πήρε μέρος στα γυρίσματα, οπότε έχω εικόνα μόνο από τον Μανιάτη. Αλλά, η αλήθεια είναι ότι εξεπλάγην λίγο, γιατί οι σκηνές που είδαμε δεν συμβάδιζαν με το πως εγώ γνώρισα τους διεθνείς του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Την ημέρα των γυρισμάτων, οι Παοκτζήδες έκαναν την καζούρα τους στους Ολυμπιακούς, αλλά σε ωραία και νορμάλ πλαίσια και αυτός ο χαβαλές έκανε την ατμόσφαιρα πιο γοητευτική και πιο ανθρώπινη. Να σας πω την αλήθεια, του χάρηκα κιόλας που έκαναν χαβαλέ γι‘ αυτό το πράγμα!»

- Εσένα σου έκαναν καζούρα;

«Όχι και θα σας πω γιατί... Στην αρχή, βέβαια, αγχώθηκαν λίγο και κάποιος με ρώτησε, νομίζω ο Τζαβέλλας, “φίλε, έχεις μυρωδιά ή θα κάτσουμε εδώ μέχρι το πρωί;”! Καταλαβαίνετε, ότι έπρεπε να αντιδράσω πολύ θετικά από την αρχή και να συμπεριφερθώ σαν να είμαι κομμάτι της ομάδας, για να τους χαλαρώσω και να λειτουργήσουν όλα στην εντέλεια... Έχω την αίσθηση ότι δεν αργήσαμε να γίνουμε παρεάκι!»

- Δεν μπορεί κάποια στιγμή θα ξέφυγαν, παιδιά είναι άλλωστε...

«Εντάξει το γύρισμα με το μπουγέλο είχε πολύ πλάκα, γιατί κι εκείνοι το έκαναν με πιο πολύ ζήλο και εκεί λειτούργησε πιο πολύ το παιδί μέσα τους! Όπως και πολύ γέλιο έπεσε, όταν κλήθηκαν να που τη γνώμη τους για τον Μάνο Σέργιο... Αν τα προσθέσεις όλα αυτά που είπαν, ο τύπος είναι καλύτερος κι από τον Μέσι! Είναι τρεχαντήρι, κλαδευτήρι, έχει φοβερή τεχνική, είναι all-around παίκτης, είναι τα πάντα!»

- Τον Σάντος τον γνώρισες;

«Όχι, δεν ήταν στα γυρίσματα!»

- Ποιος άλλος σου έκανε εντύπωση;

«Ο Φύσσας! Ευγενέστατο παιδί, πολύ επαγγελματίας, εξαιρετικός συνεργάτης, τρομερά προστατευτικός απέναντι στους παίκτες, νομίζω ότι είναι άψογος τύπος για αυτή τη θέση.»

- Κανένα αυτόγραφο πήρες;

«Όχι και θα σας πω γιατί... Αν το έβλεπα σαν... πανηγύρι, σαν κάτι απίστευτο, ίσως να μην μπορούσα να μπω στο πετσί του ρόλου! Γι‘ αυτό προσπάθησα να κάνω όσο το δυνατόν πιο επαγγελματικά τη δουλειά μου... Πιο πολύ έπρεπε να το παίξω “Σας έχω όλους στην μπάλα, με το ένα πόδι! Τελειώνετε!”, για έτσι θα γινόταν πιο πολύς χαβαλές! Δεν έπρεπε να έχω το στυλ του ψαρωμένου γιατί θα με καβαλάγανε!»

- Έχει αρχίσει να σε αναγνωρίζει ο κόσμος στον δρόμο; Τι σου λέει, “γεια σου ρε Μάνο Σέργιο”;

«Έχει αρχίσει αυτό... Κοιτάξτε, η δύναμη της τηλεόρασης και του internet είναι τρομακτική! Να σκεφτείτε ότι δουλεύω από το 2001 στο θέατρο, έχω κάνει λίγο τηλεόραση και λίγο σινεμά, αλλά τέτοιου είδους “μπαμ” με τόσο promotion από πίσω, που η μούρη να παίζει συνέχεια, όχι! Γι‘ αυτό και δυσκολεύομαι να το συνηθίσω...»

- Να υποθέσουμε ότι στο θέατρο παίζετε πιο πολύ κωμικούς ρόλους;

«Το αντίθετο! Και στις τρεις παραγωγές, που έχω ήδη συμμετάσχει στο κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδας, αλλά και σ‘ αυτή που ετοιμάζουμε τώρα, παίζω σε δραματικά έργα... Αλλά, η αλήθεια είναι ότι η κωμωδία μου αρέσει πολύ...»

 

Τελευταία Νέα