Τζιόλης: «Ελπίζω σε καλύτερη χρονιά στον ΠΑΟΚ»

Τζιόλης: «Ελπίζω σε καλύτερη χρονιά στον ΠΑΟΚ»

Gazzetta team
Τζιόλης: «Ελπίζω σε καλύτερη χρονιά στον ΠΑΟΚ»

bet365

Ο δανεισμός του Αλέξανδρου Τζιόλη στην Καϊσέρισπορ τελείωσε και επέστρεψε στον ΠΑΟΚ ελπίζοντας σε μια καλύτερη χρονιά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τζιόλη στα Σπορ του Βορρά:
-Ήταν για σένα μία περίεργη σεζόν καθώς έπαιζες μισή χρονιά στον ΠΑΟΚ και μετά στην Καϊσέρισπορ;
«Δε θα χαρακτήριζα τη σεζόν περίεργη. Για μένα ήταν μία γεμάτη χρονιά από άποψη παιχνιδιών. Και στον ΠΑΟΚ και στην Καϊσέρισπορ έπαιξα πολλούς αγώνες και πάλεψα για το καλύτερο δυνατό. Η μετακίνηση στην Τουρκία έγινε γιατί θεώρησα ότι δε θα έχω πρώτο ρόλο στον ΠΑΟΚ και προτίμησε και η ομάδα να με δώσει δανεικό για έξι μήνες. Τώρα επιστρέφω όμως ελπίζοντας σε μία καλύτερη χρονιά».

-Περίμενες διαφορετικά την πρώτη χρονιά σου στον ΠΑΟΚ;
«Συνολικά η ομάδα περίμενε περισσότερα πράγματα από τη σεζόν που πέρασε. Εγώ δεν πήγα δανεικός επειδή απογοητεύτηκα. Έπαιξα πολλά ματς στο πρώτο μισό της σεζόν αλλά τον Ιανουάριο έγιναν κάποιες κινήσεις που μου έδειξαν ότι ίσως ήταν καλύτερα να παίξω κάπου αλλού. Δεν άλλαξε κάτι στο μυαλό μου για τον ΠΑΟΚ. Τώρα θα επιστρέψω με την ίδια όρεξη για να προσφέρω και να βοηθήσω να πετύχει η ομάδα τους στόχους της».

-Θεωρείς δεδομένο ότι επιστρέφεις ή θα σκεφτείς κι άλλες λύσεις;
«Όχι επιστρέφω κανονικά. Έχω συμβόλαιο και θα το τιμήσω. Η ομάδα μου είναι ο ΠΑΟΚ και αυτό θεωρώ ότι είναι δεδομένο».

-Τι έλειψε από τον φετινό ΠΑΟΚ και δεν μπόρεσε να πετύχει τους στόχους τους;
«Πολλά μπορείς να πεις για αυτό. Για μένα αυτό που είναι πιο στενάχωρο είναι ότι μετά από ένα χρόνο η ομάδα δεν προόδευσε. Ο ΠΑΟΚ απέτυχε να αποκτήσει κάποια βάση και μοιάζει να ξεκινάει πάλι από την αρχή. Από το μηδέν. Σαν να χάθηκε ένας χρόνος. Δεν στέκομαι στην απώλεια του Κυπέλλου. Όταν παίζεις έναν τελικό, μπορείς να κερδίσεις, αλλά μπορείς και να χάσεις. Δεν βλέπω τη χρονιά σαν αποτυχία επειδή δεν κέρδισε ο ΠΑΟΚ κάποιον τίτλο, αλλά επειδή δε μου φαίνεται να έχει γίνει κάποια πρόοδος από πέρυσι. Δεν έχω την αίσθηση ότι υπάρχει ένας κορμός και θα γίνουν κάποιες προσθετικές κινήσεις, αλλά ότι θα γίνει μία ομάδα πάλι από την αρχή. Πιστεύω ότι οι υπεύθυνοι της ομάδας ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να βρει ο ΠΑΟΚ τον σωστό δρόμο».

-Τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να φτάσει στην κορυφή;
«Θα ξαναπώ ό,τι είπα και πέρυσι όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ. Ο στόχος πρέπει να είναι η ομάδα να φτάσει να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Τότε θα έρθουν και οι τίτλοι. Οι τίτλοι δεν έρχονται με το ζόρι. Θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα. Τότε θα έρθουν και οι τίτλοι…»

-Πλέον υπάρχει και ένας νέος προπονητής στην ομάδα, ο Άγγελος Αναστασιάδης.
«Ο κ. Αναστασιάδης έχει δείξει το έργο του μέσα στα γήπεδα. Ειδικά στον ΠΑΟΚ έχει ζήσει πολλά χρόνια και έχει πετύχει πολλά. Ξέρει πρόσωπα και καταστάσεις, ξέρει καλά τα κατατόπια. Είναι θετικό ότι ανέλαβε νωρίς την ομάδα και έτσι έχει περισσότερο χρόνο να ετοιμάσει το πλάνο του και να φτιάξει την ομάδα όπως θέλει. Του εύχομαι και εγώ καλή επιτυχία, αλλά νομίζω ότι ξέρει καλύτερα από τον καθένα μας τον ΠΑΟΚ».

-Πόσο διαφορετικό είναι το ποδόσφαιρο από χώρα σε χώρα;
«Το ποδόσφαιρο είναι ένα, αλλά σίγουρα κάθε χώρα έχει τις ιδιαιτερότητές της. Σαν βάση υπάρχουν παντού τα ίδια δεδομένα, αλλά αλλάζουν κάποια χαρακτηριστικά. Στη Γερμανία το ποδόσφαιρο είναι γρήγορο και στηρίζεται πολύ και στη δύναμη. Στην Ιταλία είναι πιο κλειστό, οι ομάδες κοιτάζουν πρώτα την άμυνα και ρίχνουν πολύ βάρος στην τακτική. Στην Ισπανία είναι πιο τεχνικό, παίζεται καλύτερη μπάλα και οι ομάδες είναι πιο καλές. Στη Γαλλία το πρωτάθλημα είναι πολύ αθλητικό καθώς συμμετέχουν πολλοί Αφρικανοί και δίνουν άλλη δυναμική στο ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα και στην Κύπρο το ποδόσφαιρο είναι περίπου το ίδιο. Λείπει η μεγάλη ένταση, λείπει το ρυθμός και η δύναμη που βλέπεις σε άλλα μεγάλα πρωταθλήματα. Έχουμε μείνει σχετικά πιο πίσω. Στην Τουρκία που έπαιξα διαπίστωσα ότι πρόκειται για ένα αρκετά δυνατό πρωτάθλημα το οποίο βρίσκεται σε ανάπτυξη. Υπάρχουν αρκετές καλές ομάδες, και αρκετοί σπουδαίοι παίκτες αποφασίζουν να δοκιμάσουν την τύχη τους εκεί. Η αίσθησή μου είναι ότι το τουρκικό πρωτάθλημα είναι σε καλύτερο επίπεδο από το ελληνικό. Εμάς μας έχουν λείψει οι καλές μεσαίες ομάδες. Το σκηνικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο μοιάζει με την ελληνική κοινωνία καθώς οι περισσότερες ομάδες έχουν γίνει πλέον φτωχές».

-Οι σκέψεις για του Μουντιάλ;
«Καταρχάς ήταν επιτυχία ότι προκριθήκαμε σε ένα παγκόσμιο Κύπελλο. Θα πάμε να το ευχαριστηθούμε κι εμείς και όλοι οι Έλληνες. Πρέπει να ξέρουν όλοι ότι θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό. Σε πρώτη φάση ο στόχος είναι η πρόκριση από τον όμιλο, αλλά ξέρουμε ότι ρεαλιστικά έχουμε δύσκολο έργο. Στο όμιλό μας έχουμε καλές ομάδες, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα