Ενδιαφέρον Ολυμπιακού για Φινμπόγκασον

Ενδιαφέρον Ολυμπιακού για Φινμπόγκασον

Ενδιαφέρον Ολυμπιακού για Φινμπόγκασον

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για τα «δίχτυα» του Ολυμπιακού στην ολλανδική αγορά και την περίπτωση του Φινμπόγκασον.

Ξεκίνησε με τον Μίκε Χάφενααρ. Ολλανδός γεννημένος στην Ιαπωνία, που αφήνει την Φίτεσε σαν ελεύθερος και ήδη έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων από τα «δυνατά» πρωταθλήματα της Ευρώπης (Νάπολι, Λάτσιο, Άστον Βίλα κλπ). Συνέχισε με τον κορυφαίο ίσως επιθετικό που βρίσκεται αυτή την εποχή στην Erevidisie, τον επιβλητικό Γκρατσιάνο Πελέ της Φέγενορντ. Έναν ποδοσφαιριστή που τον συναντά κανείς ακόμη και σε μεταγραφικά ρεπορτάζ της Μπαρτσελόνα!

Και τώρα «τριτώνει» τις… απόπειρες αλά Ολλανδικά, με τον Ισλανδό, Άλφρεντ Φινμπόγκασον. Τον… killer με τις καρδούλες, της Χέρενφεν που φέτος σταμάτησε στα 29 γκολ στο πρωτάθλημα. Και που συνολικά –πάντα σε αγώνες πρωταθλήματος- έχει 53 γκολ τα δύο τελευταία χρόνια. Είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο λοιπόν ότι ο Ολυμπιακός έχει βρει την… λίγκα, για να διαλέξει τον επόμενο σέντερ φορ του. Το θέμα όμως είναι να βρει και τον κατάλληλο ποδοσφαιριστή. Διότι τόσο ο Γκρατσιάνο Πελέ, όσο και ο Φινμπόγκασον είναι ποδοσφαιριστές που αποκλείεται να μετακινηθούν από τις ομάδες του, με ποσό λιγότερο των τεσσάρων- πέντε εκατ. ευρώ.

Όταν πριν από λίγες εβδομάδες ο Ολυμπιακός μίλησε για τον Γκρατσιάνο Πελέ, τον 29άχρονο Ιταλό που έχει συμβόλαιο για δύο ακόμη χρόνια πληροφορήθηκε ότι η ομάδα του τον παραχωρεί με 7,5 εκατ ευρώ. Παράλληλα ο ίδιος ο παίκτης ζητά ετήσιο συμβόλαιο με αποδοχές περί το 1,5 εκατ ευρώ. Τα ποσά αυτά προφανώς και λειτούργησαν αποθαρρυντικά για τους Πειραιώτες. Τον Πελέ δεν τον έχουν ξεχάσει, αλλά για να επανέλθουν στην διεκδίκηση του θα πρέπει να περάσει αρκετός καιρός. Και η Φέγενορντ να μην έχει βρει την ομάδα που θα καλύψει τις απαιτήσεις της. Αποκλείεται ο Ιταλός να μείνει στην Ολλανδία. Το έχει δηλώσει. Δεν θα του δώσει η Φέγενορντ το 1,5 εκατ ευρώ σε συμβόλαιο που διεκδικεί. Το με πόσα χρήματα θα φύγει όμως θα το δείξει η πορεία του καλοκαιριού.

Και ο Φινμπόγκασον; Ο πρώτος σκόρερ της Eredivisie; Και αυτός είναι δεδομένα φευγάτος. Δεν το συζητά να παραμείνει στην ομάδα του Μάρκο Φαν Μπάστεν. Το θέμα όμως είναι πόσο κοστολογείται αυτή την εποχή; Το συμβόλαιο του τελειώνει το επόμενο καλοκαίρι. Ο ίδιος δεν ανανεώνει, και ουσιαστικά αναγκάζει την ομάδα του να τον πουλήσει τώρα προκειμένου να μην τον χάσει τον Γενάρη σαν ελεύθερο. Η Χέρενφεν τον περασμένο Γενάρη απέρριψε επίσημη πρόταση ύψους 7,5 εκατ ευρώ από την Φούλαμ (πριν οι Λονδρέζοι αποφασίσουν να πάνε στον Κώστα Μήτρογλου). Τώρα όμως αυτά τα λεφτά δεν μπορεί να τα διεκδικήσει. Από το… αυτονόητο του συμβολαίου που μετρά αντίστροφα ως την λήξη του.

Χθες στην Αγγλία έγραφαν ότι η Μπέρνλι που μόλις ετοιμάζεται να επιστρέψει στην κατηγορία των μεγάλων προσφέρει 5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα σε καθημερινή βάση υπάρχουν ρεπορτάζ που υποστηρίζουν ότι τόσο η Σέλτικ όσο και η Νιούκαστλ θέλουν τον Ισλανδό. Είναι γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει μπει στην υπόθεση. Ότι την «ψάχνει» σοβαρά αυτή την ιστορία. Δεν ξέρουμε όμως πόσα χρήματα μπορεί να διαθέσει για τον 25άχρονο στράικερ. Και αν μπορεί να «συμμετάσχει» στον πλειστηριασμό που πολύ λογικά θα επιδιώξουν να «στήσουν» οι Ολλανδοί γύρω από το μεγάλο τους αστέρι. Ξαναλέμε ότι οι Πειραιώτες είναι… μέσα στην υπόθεση. Δεν είναι το φαβορί όμως.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα