Η πιο…μεγάλη εθνική!

Η πιο…μεγάλη εθνική!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος βγάζει μέσα από το blog του στο gazzetta συμπεράσματα από την αποστολή της εθνικής στο Παγκόσμιο κύπελλο.

Αν θέλουμε να κάνουμε μία πρώτη προσέγγιση του σκεπτικού του Σάντος για την αποστολή της εθνικής στα γήπεδα της Βραζιλίας, καταλήγουμε εύκολα στο συμπέρασμα ότι πρώτον θέλησε κατά βάση να πάρει διεθνείς που παίζουν στην Ευρώπη και δη στην Ιταλία και δεύτερον εμπιστεύθηκε διεθνείς μόνο από δύο ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Από τους 23 του Μουντιάλ, οι 14 παίζουν εκτός Ελλάδας. Στην Ιταλία οι περισσότεροι (έξι: Τοροσίδης, Μόρας, Ταχτσίδης, Φετφατζίδης, Χριστοδουλόπουλος, Κονέ)! Δύο στην Ισπανία (Καρνέζης, Βύντρα), δύο στην Τουρκία (Τζιόλης, Γκέκας), δύο στην Αγγλία (Καραγκούνης, Μήτρογλου), ένας στη Γερμανία (Παπασταθόπουλος) κι ένας στην Σκωτία (Σαμαράς).

Δεν ξέρω αν η προτίμηση του Σάντος στο Καμπιονάτο έχει να κάνει με τα αμυντικογενή συστήματα που συνήθως ακολουθούν οι πιο πολλές ιταλικές ομάδες, αλλά στο τέλος της ημέρας πλην του Τόρο δεν βλέπω κανένα «Ιταλό» να παίζει πολύ στο Παγκόσμιο κύπελλο.

Από το ελληνικό πρωτάθλημα ο Σάντος επέλεξε ουσιαστικά παίκτες μόνο από τον Ολυμπιακό (Μανωλάς, Χολέμπας, Μανιάτης, Σάμαρης) και από τον ΠΑΟΚ (Γλύκος, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης), αν και νομίζω ότι μόνο τους δύο μεγάλους σε ηλικία θα χρησιμοποιήσει από τον ΠΑΟΚ. Και πήρε κι από τον ΠΑΟ τον Καπίνο.

Αν θα έβαζα ένα στοίχημα, πάντως, με σοβαρότατες πιθανότητες να το κερδίσω, θα ήταν ένα: η εθνική μας, εννοώ τους 13 παίκτες (Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Κατσουράνης, Τζιόλης, Μανιάτης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου, Σαμαράς, Γκέκας) που λογικά θα παίξουν περισσότερο, θα είναι η ομάδα στο Μουντιάλ με το μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας από όλες τις άλλες! 30 ετών!

Και που να παίξει κανένας Βύντρα η, Μόρας αντί του Μανωλά. Θα πάμε στα 31 χρόνια…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.