Λίβερπουλ και Νάπολι ή Βασιλεία και Σαχτάρ;

Λίβερπουλ και Νάπολι ή Βασιλεία και Σαχτάρ;

Λίβερπουλ και Νάπολι ή Βασιλεία και Σαχτάρ;

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τα περίεργα που μπορεί να προκύψουν για τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Είναι ένα ζήτημα κι αυτό για τον Ολυμπιακό: αν στην κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, βρίσκεται στο β΄ η, στο γ΄γκρουπ δυναμικότητας.

Στην πραγματικότητα, όμως, είναι ζήτημα;

Για να ανέβει ο Ολυμπιακός από το γ΄στο β΄γκρουπ πρέπει να αποκλειστούν στη διαδικασία των προκριματικών του Αυγούστου δύο εκ των Άρσεναλ, Πόρτο, Ζενίτ, Λέβερκουζεν. Κατ΄ αρχήν αυτό από μόνο του είναι δύσκολο, έως πάρα πολύ δύσκολο, με βάση τα όσα ξέρουμε από την πορεία αυτών των συλλόγων. Αλλά ας υποθέσουμε ότι όντως θα αποκλειστούν δύο κι έτσι ο Ολυμπιακός θα είναι στο β΄γκρουπ.

Μία τέτοια εξέλιξη κατ΄ αρχάς σίγουρα περιποιεί τιμή στον Ολυμπιακό. Να είναι στο ίδιο γκρουπ π.χ. με Ντόρτμουντ, Γιουβέντους, Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι-όπερ σημαίνει κι ότι τις αποφεύγει. Ωστόσο, σε αυτό το γκρουπ θα υπάρξουν π.χ. κι η Βασιλεία, η Σαχτάρ, ίσως κι οι Σάλκε και Ζενίτ. Άρα, αν ο Ολυμπιακός μείνει στο γ΄γκρουπ μπορεί να κληρωθεί με έναν από αυτούς τους αντιπάλους.

Κι εγώ δεν λέω πως είναι του χεριού του η Βασιλεία, η Σαχτάρ κι η Σάλκε η, η Ζενίτ, αλλά ας σκεφθούμε ποιθανούς αντιπάλους του Ολυμπιακού από το γ΄γκρουπ. Διότι, αν ο Ολυμπιακός ανέβει στο β΄γκρουπ δυναμικότητας, μπορεί να κληρωθεί με τη Νάπολι, τη Λίβερπουλ, ενδεχομένως και τη Ρόμα…Τι προτιμάμε λοιπόν; Λίβερπουλ και Νάπολι η, Βασιλεία και Σαχτάρ;…

Που θέλω να καταλήξω: Κατά βάση είναι θέμα κλήρωσης κι όχι τόσο γκρουπ δυναμικότητας. Εδώ από το α΄γκρουπ υπάρχουν κι η Ρεάλ με την Μπάγερν, αλλά υπάρχουν κι η Πόρτο κι η Μπενφίκα η, η Σάλκε…Όπως στο δ΄γκρουπ μπορείς να βρεις τη Μονακό, αλλά μπορείς να βρεις και την Σπάρτα Πράγας…

Οπότε…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.