Αποκλειστική συνέντευξη Νάνο στο gazzetta.gr!

Αποκλειστική συνέντευξη Νάνο στο gazzetta.gr!

Αποκλειστική συνέντευξη Νάνο στο gazzetta.gr!

bet365

Από την Σεγούντα στα... αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ και στους τίτλους! Ο Νάνο ανοίγει την καρδιά του αποκλειστικά στο gazzetta.gr σε μία απολαυστική συνέντευξη!

Αποτελεί τον ορισμό του value for money. Από την Σεγούντα Ντιβιζιόν και την Πονφεραντίνα, με συμβόλαιο που δεν ξεπερνά τις 100.000 ευρώ, ήρθε στον Παναθηναϊκό και έκανε... παπάδες! Από την εποχή του Μάρκους Μινχ, είχε να δει το «τριφύλλι» έναν τόσο ολοκληρωμένο αριστεροπόδαρο μπακ που θα είναι σε θέση να κάνει διαφορά.

Ο λόγος,, φυσικά, για τον Νάνο! Τον Ισπανό άσο που συνέβαλλε τα μέγιστα στην εξαιρετική φετινή πορεία του Παναθηναϊκού σε πρωτάθλημα και Κυπέλλο. Για τον 29χρονο αμυντικό που δικαίως ψηφίστηκε ως ο καλύτερος στην θέση του και από την αρχική αμφισβήτηση έκανε τους πάντες να υποκλιθούν στην αξία του.

Το ραντεβού δόθηκε για το πρωί του Σαββάτου στην αγαπημένη του Βουλιαγμένη. Ο casual ντυμένος Νάνο μαζί με τον καλό του φίλο και συνεργάτη της ΠΑΕ, Μιγκέλ Καπουάνο, έφτασαν στο «Εν Πλω». Το μάτι του γυάλιζε κάθε φορά που μιλούσε για τον Παναθηναϊκό και την ευκαιρία που του δόθηκε να λάμψει, να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο και να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Χαλαρός, ανυπόμονος για διακοπές στο σπίτι του, στην Μάλαγα, αλλά και γεμάτος όνειρα για το μέλλον του στον Παναθηναϊκό. Μίλησε για τα πάντα, απάντησε στα πάντα.

Για την καριέρα του που άργησε να πάρει τα πάνω της, τα είκοσι χρόνια ποδοσφαίρου ως εξτρέμ, το... μυστικό του φετινού Παναθηναϊκού, το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ, την κριτική που δέχθηκε, τις ασίστ που έβγαλε, τον Μπεργκ, την Λεωφόρο, την ζωή στην Ελλάδα, τα αυτοκίνητα, τα τατουάζ, τα πάντα! Απολαύστε τον...

«ΖΩ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ».

Μετά από αρκετές περιπλανήσεις στην καριέρα σου, στον δέκατο σου προορισμό, τον Παναθηναϊκό πιστεύεις πως βρήκες αυτό που έψαχνες;

«Μόνο μία φορά έτυχε να παίξω δύο συνεχόμενες χρονιές σε μία ομάδα. Πιστεύω ότι στον Παναθηναϊκό θα μείνω για πολλά χρόνια. Βέβαια ο Παναθηναϊκός είναι αυτό που έψαχνα. Ήταν η μεγαλύτερη υπέρβαση στην καριέρα μου. Εύχομαι την επόμενη χρονιά να κάνουμε ακόμη περισσότερα».

Πέρυσι περίπου τέτοια εποχή αγωνιζόσουν στην Σεγούντα με την Πονφεραντίνα. Φέτος, είσαι Κυπελλούχος Ελλάδας και έτοιμος να αγωνιστείς στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορούσες να το φανταστείς;

«Όχι. Σε καμία περίπτωση. Μιλώντας με την οικογένεια μου, κάθε παίκτης θέλει να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ, αυτό τους έλεγα. Είναι ένα όνειρο που εκπληρώθηκε. Ελπίζω να περάσουμε. Αυτό λέγαμε και με τους φίλους μου. Ποιος να μου το έλεγε; Ποιος; Ποιος θα το πίστευε ότι αυτά θα συνέβαιναν! Όχι πριν από ένα χρόνο, αλλά πριν από οκτώ ή δέκα μήνες. Απίστευτο».

Στην Πριμέρα δεν έχεις παίξει καθόλου, έτσι δεν είναι;
«Ναι. Ανέβηκα από την Σεγούντα στην Πριμέρα με την Ταραγόνα.Εκείνη την χρονιά έφυγα και πήγα στην Μπαρτσελόνα Β'. Δεν με πειράζει, όμως. Το... πάτσισα με το Τσάμπιονς Λιγκ, τώρα με τον Παναθηναϊκό. Τώρα το μυαλό μου είναι εδώ. Νομίζω πως είναι δύσκολο να παίξεις στην Πριμέρα. Πάντως, μετά την χρονιά που έκανα καταλαβαίνω πως οι μετοχές μου... ανέβηκαν. Δεν με νοιάζει, όμως, Μου αρέσει πάρα πολύ εδώ.

Πως έγινε αυτή η μεταγραφή; Ένιωσες έκπληξη από το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού;

«Ήμουν με τον πατέρα μου και βλέπαμε ένα παιχνίδι των πλέι-οφ στην Μάλαγα για την άνοδο στην τρίτη κατηγορία. Εκείνη την στιγμή δέχομαι ένα τηλεφώνημα από τον ατζέντη μου, τον Μιγκέλ. Μου είπε πως υπάρχει μία επικοινωνία με τον Βασίλη τον Τσιάρτα. Εκείνος μίλησε για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού. Με παρακολουθούσαν σε αγώνες και έτσι ξεκίνησαν οι πρώτες συζητήσεις. Συνεχίστηκαν οι συνομιλίες αλλά τα πράγματα δεν ήταν εύκολα.

Είχα μια ανασφάλεια μέχρι να τελειώσει θετικά η όλη ιστορία, καθώς η Πονφεραντίνα έβαλε εμπόδια. Γνωρίζετε για το θέμα με το συμβόλαιο και την αυτόματη ανανέωση που προέβλεπε. Ευτυχώς ο δικηγόρος μου έκανε ότι έπρεπε, με ενημέρωσε πως υπήρχαν κάποια λάθος πράγματα σε αυτό, και έτσι ήρθα στην Ελλάδα, όπου άλλαξε όλη μου η ζωή».

Στην αρχή υπήρχε αρκετός κόσμος που δεν πίστεψε σε εσένα. Αν ρωτήσεις τώρα για το ποιος είναι ο καλύτερος αριστερός μπακ που πέρασε από τον Παναθηναϊκό τα τελευταία δέκα χρόνια, θα σου πουν όλοι για τον Νάνο...

«Δεν ξέρω για το αν είμαι ο καλύτερος. Μιλώντας σε προσωπικό επίπεδο, αυτή ήταν η καλύτερη σεζόν της καριέρας μου. Σίγουρα η πιο παραγωγική ως μπακ. Σκεφτόμουν πως και η περασμένη μου χρονιά ήταν πολύ καλή. Φέτος βελτιώθηκα περισσότερο και του χρόνου ελπίζω να είμαι εξίσου καλός και στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου.

Θα πρέπει να ξέρετε πως μόνο πέρυσι έπαιξα ως αριστερός μπακ. Από τα 8 μου χρόνια μέχρι και τα 28 ήμουν αριστερό εξτρέμ! Πάντα. Πάντα. Πάντα. Από μικρό παιδί. Για εμένα το γεγονός πως δεν έκανα προετοιμασία ήταν σημαντικό. Έχασα λίγο τον ρυθμό μου και ίσως χάνω αυτό που θα λέγαμε τις αμυντικές μου σκέψεις».

Πως είναι για έναν ποδοσφαιριστή που έπαιξε 20 χρόνια εξτρέμ να πρέπει να μαρκάρει κατά κύριο λόγο;

«Εάν το καλοσκεφτείς θα έλεγα πως παίζω σαν μπακ από την αρχή! Όλοι οι προπονητές ζητούσαν από εμένα ένα πράγμα. Να ανεβαίνω και να κατεβαίνω. Πάνω-κάτω. Επειδή έχω καλή φυσική κατάσταση, αυτό μου ζητούσαν. Είτε το ήθελα είτε όχι πάντα έπρεπε να μαρκάρω. Να έχω και το πνεύμα του αμυντικού. Απαιτούσαν πάντα από εμένα περισσότερα σε σχέση με τον εξτρέμ της άλλης πλευράς».

Μίλησες για βελτίωση. Πόσο σημαντικοί ήταν για την εξέλιξη σου ο Αναστασίου, ο Ρούτερ, ο Φος;

«Αναμφισβήτητα πολύ σημαντικοί. Το μόνο θέμα που είχαμε ήταν η επικοινωνία, καθώς όταν ήρθα δεν μιλούσα καθόλου αγγλικά. Στο ποδοσφαιρικό κομμάτι είμαι 29 χρονών και ξέρω τι πρέπει να κάνω. Αν ήμουν 19 τότε θα ήταν αλλιώς, χρειάζεται περισσότερη δουλειά».

Σου έδωσαν στο τακτικό κομμάτι και περισσότερη επιθετική ελευθερία...

«Σίγουρα. Ήταν η χρονιά που είχα επιθετική ελευθερία περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Ίσως και γιατί οι περισσότεροι αντίπαλοι κλείνονταν πίσω, άρα έπρεπε να επιτεθούμε. Αν δεν ανέβω σε ένα παιχνίδι, νομίζω... χτυπάει άσχημα. Στον κόσμο, σε εμένα τον ίδιο. Αν σε κάποιο ματς δεν ανέβω, να μου βάλετε μηδέν».

8 ασίστ, 2 γκολ φέτος, πολλές εξαιρετικές εμφανίσεις. Τι να περιμένουμε από εσένα του χρόνου;

«Δουλειά, πολύ δουλειά. Να περιμένετε να φτάσω όσο το δυνατόν πιο καλά στην προετοιμασία. Έχοντας κάνει μια μεγάλη σεζόν φέτος θα πρέπει να κάνω πολλά περισσότερα του χρόνου, υπάρχουν και διαφορετικές, πιο μεγάλες απαιτήσεις. Μακάρι να είμαι ακόμη καλύτερος, αυτό θέλω, για αυτό προσπαθώ κάθε μέρα».

Η... ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΕΖΟΝ, Ο ΜΠΕΡΓΚ ΚΑΙ ΤΟ «ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΟΠΛΟ»!

Ο Παναθηναϊκός αν και τις πρώτες αγωνιστικές έδειχνε καλά στοιχεία, τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Τι άλλαξε και η χρονιά κατέληξε στο να είναι σούπερ επιτυχημένη με βάσει τα δεδομένα του καλοκαιριού;
«Από το παιχνίδι με τον Πλατανιά και πέρα η ομάδα άρχισε να ανεβαίνει. Χρειαζόμασταν περίοδο προσαρμογής. Μια καινούρια ομάδα, με αρκετούς νέους και καινούριους ποδοσφαιριστές. Εδώ νομίζω είναι και η μεγάλη δουλειά που έκανε ο προπονητής μας και το επιτελείο του. Όλοι οι παίκτες είχαν την διάθεση για κάτι καλό. Είχαν όρεξη».
Ήταν σαν να έπρεπε να κάνει ο Παναθηναϊκός μια προετοιμασία κατά την διάρκεια των εβδομάδων του πρωταθλήματος;
«Θα έλεγα πως περισσότερο ήταν περίοδος προσαρμογής. Για όλους μας. Και εγώ στην αρχή δεν ανέβαινα τόσο. Με τον καιρό απέκτησα περισσότερη εμπιστοσύνη και... ξεμπλόκαρα».
Ποιο ήταν το δυνατό σας σημείο φέτος;
«Το πρέσινγκ. Η πίεση στον αντίπαλο. Έτσι ο αντίπαλος μάθαινε πως έχουμε ένα διαφορετικό στυλ. Με πολλές επαφές της μπάλας. Όταν την χάναμε, πιέζαμε. Αυτή είναι η ολλανδική σχολή. Σαν την Μπαρτσελόνα. Αυτό είναι το ολλανδικό μοντέλο και νομίζω πως το εφαρμόσαμε πολύ σωστά».
Πίστευες ότι ο Παναθηναϊκός μπορούσε να βγει δεύτερος και να πάρει και το Κύπελλο;
«Ποιος να το πίστευε; Νομίζω ότι το περασμένο καλοκαίρι, εκείνη την στιγμή η ομάδα βρισκόταν σε κατάσταση ανοικοδόμησης. Τα καταφέραμε καλά. Όλο το κλαμπ λειτούργησε εξαιρετικά. Είμαι ευτυχισμένος που ζήσαμε όσα ζήσαμε φέτος όλοι μαζί στον Παναθηναϊκό».
Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Μάρκους Μπεργκ. Του... έβγαλες αρκετές ασίστ. Είναι ευλογία για κάθε ομάδα ένας τέτοιος επιθετικός;
«Ο καλύτερος επιθετικός της Λίγκας. Δεν λέω πως μόνο εκείνος είναι καλός αλλά ο Μάρκους ήταν ο καλύτερος. Είναι ποδοσφαιριστής που κάνει την διαφορά. Φαίνεται όταν παίζει όπως επίσης φαίνεται και όταν δεν παίζει. Είναι χαρά μου να παίζω μαζί του».
Το μπάτζετ του Παναθηναϊκού φέτος ήταν το μικρότερο της ιστορίας του. Άλλες χρονιές με περισσότερα χρήματα δεν κατάφερε τίποτα. Τα λεφτά δεν φέρουν πάντα την ευτυχία, έτσι;
«Η δουλειά φέρνει την επιτυχία. Βέβαια τα χρήματα μπορούν να σου φέρουν ποιότητα αλλά αν δεν υπάρχει πλάνο και στρατηγική, δύσκολα θα πετύχεις. Η δουλειά, όμως, είναι το βασικό. Εμείς είχαμε όρεξη, καρδιά θέληση και τα καταφέραμε».
Highlights της χρονιάς το 3-0 στο Φάληρο και ο τελικός του Κυπέλλου. Ξεχωρίζεις κάποια από τις δύο στιγμές;
«Ως στόχος φυσικά μετράει το Κύπελλο. Είναι ένας τίτλος, μία υπόθεση που παίρνει έκταση και έχει μεγάλη σημασία. Νομίζω το ίδιο χαρούμενους μας έκαναν αυτές οι νίκες. Στο Καραϊσκάκη κάναμε μια γιορτή στα αποδυτήρια και μετά είχε υποδοχή από τους οπαδούς μας. Το ίδιο το γιορτάσαμε και με τον ΠΑΟΚ. Για τον Ολυμπιακό δεν ξέρω τι μπάτζετ είχε...»
Πολλαπλάσιο από του Παναθηναϊκού. Όσα παίρνει ο Σαβιόλα είναι το 1/3 του μπάτζετ του Παναθηναϊκού...
«Αλήθεια; Φοβερό. Ο Σαβιόλα έπαιζε στην Μάλαγα, στην ομάδα της πόλης μου. Είχε καλές και κακές στιγμές. Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, τώρα, εκείνη την περίοδο ήταν μια ομάδα που νίκησε 2-0 την Μάντσεστερ, τα προγνωστικά έδιναν πολύ μεγάλο ποσοστό σε περίπτωση νίκης μας. Νομίζω 8! Άλλο τα προγνωστικά άλλο η πραγματικότητα. Εμείς ξέραμε πολύ καλά ότι μπορούσαμε να τους κερδίσουμε και το κάναμε με τον πλέον πειστικό τρόπο».
Οι είκοσι βαθμοί αντικατροπτίζουν την αληθινή απόσταση των δύο ομάδων;
«Ο Ολυμπιακός είναι μία καλή ομάδα, έχει ποιοτικούς παίκτες. Νομίζω πως αν είχαμε ξεκινήσει όλοι μαζί την σεζόν τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Θα είχαμε κάνει πολύ καλύτερη αρχή και μετά όλα θα ήταν ανοιχτά».
«ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ... ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ ΜΕ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ»
Η φετινή χρονιά είναι απόλυτα επιτυχημένη. Ποιος είναι ο στόχος από εδώ και πέρα;
«Ελπίζω να συνεχίσουμε με την ίδια βάση. Το πιο σημαντικό είναι η ενότητα, τα αποδυτήρια. Πλέον γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Βεβαίως θα υπάρχουν και νέοι ποδοσφαιριστές. Να έχουμε την ίδια όρεξη και να μην μας κάνουν... κακό, να μην μας ζημιώσουν».
Ο Παναθηναϊκός, όμως, οφείλει να διεκδικεί και να κατακτά τίτλους...
«Ιστορικά ο Παναθηναϊκός πρέπει να βγει στην μάχη και πάντοτε να διεκδικεί τον τίτλο. Ξεκινάμε από μία βάση γνωστή. Ξέρουμε τι μπορεί να κάνει ο καθένας. Έχουμε δέσει ως σύνολο, με τον προπονητή. Άρα θα έλεγα πως δεν υπάρχει η δικαιολογία του χρόνου προσαρμογής. Άρα, τώρα, στην επόμενη Λίγκα πρέπει να το περιμένουμε αυτό. Δηλαδή να παλέψουμε. Νομίζω είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε καλύτερα από πέρυσι, με συνεχόμενες νίκες».
Φυσικά προηγείται η μεγάλη γιορτή. Το Τσάμπιονς Λιγκ. Ήρθε η ώρα να φορέσεις την φανέλα με τα αστέρια και να ακούσεις την πιο διάσημη ποδοσφαιρική μουσική του πλανήτη να παίζει για την ομάδα σου...
«Τι να πω. Όνειρο. Πιστεύω θα ανατριχιάσω. Αυτό είναι το όνειρο του κάθε παιδιού. Είναι το μεγαλύτερο, το καλύτερο που μπορούσε να μου συμβεί. Για τον Παναθηναϊκό, φυσικά, είναι κάτι συνηθισμένο αλλά για εμένα τι να σου πω... Άκουγα τους ύμνους για τις άλλες ομάδες και τώρα για την δική μου. Φανταστικό. Τελευταία φορά νομίζω ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από την Μάλαγα, σωστά; Τώρα που το λέμε και το θυμάμαι οι φανατικοί του συλλόγου λέγονται «Μαλάκας». Τότε δεν το ήξερα αλλά σήμερα έχει την πλάκα του».
Μπορεί ο Παναθηναϊκός να κάνει την... υπέρβαση των υπερβάσεων και να μπει στους ομίλους;
« Μακάρι. Ξέρω πως δεν θα είναι εύκολο. Υπάρχουν πολλοί δυνατοί αντίπαλοι. Να δούμε ποιος θα μας τύχει. Παίζει μεγάλο ρόλο αυτό. Εμείς θέλουμε να μπούμε στους ομίλους, να ζήσουμε αυτή την γιορτή. Θα δώσουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε».
«ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΜΑΣ»
Ο Παναθηναϊκός είναι μια τεράστια ομάδα, με φανατικούς οπαδούς. Είχες ζήσει ποτέ ατμόσφαιρα σαν της Λεωφόρου;
«Ποτέ, ποτέ. Παλαιότερα όταν πήγαινα στα γήπεδο δεν είχε ποτέ κόσμο πάνω από 10.000. Εδώ βλέπω πως κάθε Κυριακή έχουμε δίπλα τον κόσμο που δεν σταματά να τραγουδά. Αν δεν είχαμε τον κόσμο μαζί μας, δεν ξέρω αν θα είχαμε πετύχει. Για εμένα είναι πολύ σημαντικό που έκαναν υπομονή για μία ομάδα που δεν ήξεραν πως θα εξελιχθεί. Ήταν μία απίστευτη ατμόσφαιρα στην Λεωφόρο».
Ήταν το μεγάλο σας όπλο;
«Ήταν ένα σημείο κλειδί η στήριξη αυτή. Το καταλαβαίνεις όταν δεν τους έχουμε μαζί. Ακούς μέχρι και την ανάσα τους, τα τραγούδια τους. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά. Σε προσωπικό επίπεδο θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να τους ευχαριστήσω για όλη την αγάπη που μου έχουν δείξει. Είναι καταπληκτικοί. Θέλω να τους πω ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά. Μας κάνει καλό η αγάπη τους».
Ο... ΜΟΥΝΤΙΑΛΙΚΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΡΕΑΛ

Μεγάλωσες στην Μάλαγα. Είναι η αγαπημένη σου ομάδα;

«Όχι. Από μικρό παιδί υποστηρίζω την Ρεάλ Μαδρίτης».

Οπότε περιμένεις πως και πως τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ...

«Είναι μεγάλη υπόθεση η κατάκτηση του 10ου ευρωπαϊκού τροπαίου. Έχω μεγάλη αγωνία και ελπίζω να το σηκώσει η Ρεάλ».

Κριστιάνο ή Μέσι;

«Είναι σαν να με ρωτάς ποιον αγαπάς περισσότερο. Την μαμά ή τον μπαμπά σου; Νομίζω θα διαλέξω τον Κριστιάνο. Πιο ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής».

Έρχεται καλοκαίρι Μουντιάλ. Τι βλέπεις. Θα το σηκώσετε πάλι;

«Μακάρι να το πάρει η Ισπανία αλλά δεν θα είναι εύκολο. Νομίζω υπάρχει μία δυνατή τετράδα. Βραζιλία, Αργεντινή, Γερμανία και εμείς».

Το παρών θα δώσει και η Ελλάδα. Καπίνο και Καρέλης είναι στην προεπιλογή. Θα μπορούσαν να ήταν και άλλοι;

«Η Ελλάδα έχει καλή ομάδα. Νομίζω μπορεί να περάσει στην επόμενη φάση. Όσον αφορά τους φίλους μου εύχομαι να πάνε και οι δύο στο Μουντιάλ. Το αξίζουν. Θα τους παρακολουθώ το καλοκαίρι.Από κει και πέρα, νομίζω πως θα έπρεπε και ο Κουτρουμπής να είναι στην 30άδα του προπονητή. Είναι ένας εξαιρετικός αμυντικός, ολοκληρωμένος και νομίζω θα ήταν δίκαιο για εκείνον».

«ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΑΤΟΥΑΖ ΤΟ 21ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ»

Φοράς το 21, έχεις αυτόν τον αριθμό σε τατουάζ. Τι σημαίνει για εσένα;

«Απλά είναι ο αριθμός που μου αρέσει και τον είχα σε όσες ομάδες μπορούσα, όπως και στον Παναθηναϊκό».

Ο Παναθηναϊκός έχει 20 πρωταθλήματα. Ακόμη ένα και φτάνει τον αγαπημένο σου αριθμό. Οπότε κάτι πρέπει να κάνεις...

«Λες; Πολύ πιθανό. Εδώ στον καρπό θα κάνω ένα κύπελλο πρωταθλητή με το νούμερο 21. Μακάρι...».

Πως σου φαίνεται η ζωή στην Αθήνα; Μοιάζει αρκετά και με την πόλη σου. Την Μάλαγα...

«Τέλεια. Μου αρέσει υπερβολικά. Η Αθήνα είναι πιο μεγάλη αλλά το κλίμα, ο κόσμος, όλα είναι εξαιρετικά. Είμαι πολύ χαρούμενος με όλα».

Από ελληνική κουζίνα;

«Σουβλάκι εννοείται. Δεν τρώω πολύ αλλά όταν επιτρέπετε το σουβλάκι είναι καλό. Και ο μουσακάς βέβαια».

Ελληνικά νησιά για διακοπές;

«Φέτος όχι. Πριν τρία χρόνια είχα κάνει μια κρουαζιέρα. Σαντορίνη, Μύκονο, Κέρκυρα, Κατάκωλο. Είχα πάει και στην Αθήνα ενώ θυμάμαι περάσαμε έξω από το γήπεδο του Ολυμπιακού με το πούλμαν. Κοίτα πως τα έφερε η ζωή. Πήγα εκεί τρία χρόνια μετά με τον Παναθηναϊκό και νίκησα 3-0 και μάλιστα απέναντι στον Μίτσελ που και εκείνον κοίταζα από την τηλεόραση ως παίκτη της Ρεάλ. Φοβερό».

Αρκετοί ποδοσφαιριστές έχουν... τρέλα με τα αμάξια. Εσύ;

«Είχα ένα Audi A5 στην Ισπανία αλλά το πούλησα. Μάλλον βιάστηκα. Τώρα θέλω να αγοράσω το ίδιο! Δεν το χάρηκα και μου λείπει αρκετά μπορώ να σου πω».

*Ευχαριστούμε θερμά το «Εν Πλω» για την φιλοξενία.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα