ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Λοκομοτίβ Μόσχας 1-0 (vids)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Λοκομοτίβ Μόσχας 1-0 (vids)

bet365

Η ΤΣΣΚΑ κέρδισε 1-0 την Λοκομοτίβ και κατέκτησε το πρωτάθλημα! Η Ζενίτ έμεινε στην 2η θέση, στην Ευρώπη η Κρασνοντάρ.

Ντέρμπι τίτλου στην Μόσχα, όπου η ΤΣΣΚΑ υποδέχθηκε την Λοκομοτίβ. Τα σενάρια πολλά, όμως το δεδομένο ένα. Με νίκη οι γηπεδούχοι κατακτούσαν το πρωτάθλημα. Όπως και έγινε. Οι παίκτες του Σλούτσκι έκαναν την μεγάλη αντεπίθεση με το ξεκίνημα του 2014 και βρέθηκαν ξανά στην κορυφή, για δεύτερη σερί σεζόν, για 5η φορά στην ιστορία τους στη Ρωσία και 12 συνολικά!

Το... θρίλερ κράτησε μέχρι το τέλος, καθώς η Ζενίτ μπορεί να είχε καθαρίσει το ματς στο Κρασνοντάρ με την Κούμπα, όμως ο Εντόι είχε δοκάρι για την Λοκομοτίβ στο 85'! Αν εκείνο το γκολ έμπαινε, τότε η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης θα ήταν πρωταθλήτρια. Τα πάντα, όμως, πήγαν σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο.

Το παιχνίδι στην «Χίμκι Αρένα» ήταν ανοιχτό από το ξεκίνημα, με τους γηπεδούχους να είναι πιο επιθετικοί και τις φάσεις λίγες. Οι παίκτες του Κούτσουκ έπαιξαν πιο προσεκτικά και η σημαντικότερη ευκαιρία χάθηκε για την ΤΣΣΚΑ, όταν στο 35' ο Τζαγκόεβ με κεφαλιά προς τα πίσω, έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη δεν έχασαν την κλασική ευκαιρία στο πρώτο μέρος εν απουσία του Εντόι από την κορυφή. Το χρυσό γκολ για την ομάδα του Στρατού ήρθε με το ξεκίνημα της επανάληψης, όταν μετά από λάθος του Τσόρλουκα, ο Τόσιτς πήρε την μπάλα, έκανε την κούρσα και με ωραίο συρτό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα αρχικά στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια στο βάθος της εστίας του Αμπάεβ για το 1-0! Η συνέχεια βρήκε τον Κούτσουκ να βάζει τον Εντόι (56'), όμως ξανά... προκοπή δεν είδε. Στο 67' χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Λοκομοτίβ, όταν μετά το φάουλ του Μπουσουφά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 85' οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μία ανάσα από την ισοφάριση, όταν το σουτ του Εντόι από κοντά σταμάτησε στο δοκάρι του Ακινφέεβ! Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με το πάρτι να ξεκινάει για τους γηπεδούχους!

Έβγαλε τα... μάτια της η Ζενίτ
Η ήττα στα χαρτιά από την Ντιναμό (3-0) μετά την εισβολή των οπαδών μπορεί να μην συνοδεύτηκε από αφαίρεση βαθμών, όμως τα πράγματα ήταν δύσκολα για την Ζενίτ. Οι παίκτες του Βίλας Μπόας δυσκολεύτηκαν στο Κρασνοντάρ μόνο μέχρι να ανοίξουν το σκορ, έφυγαν με νίκη 4-1 επί της αδιάφορης Κούμπαν και τουλάχιστον θα δώσουν το παρών στα προκριματικά του Champions League. Στο 15' μετά από εκπληκτική κάθετη πάσα του Ντάνι, ο Βίτσελ έκανε το δυνατό σουτ, ο Μπελενόβ λάθος και το 0-1 ήταν γεγονός. Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος και στο 35' έφτασαν και σε δεύτερο γκολ. Ο Κρισίτο έβγαλε την σέντρα από αριστερά και ο Ροντόν με δυνατή κεφαλιά από κοντά έκανε το 0-2. Κάπου εκεί όλα τελείωσαν. Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Σάτοβ με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 0-3. Οι παίκτες του Βίλας Μπόας έχασαν και άλλες ευκαιρίες. Στο 62' ο Χουλκ είχε δοκάρι, ενώ στο 68' οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν στην αντεπίθεση. Ο Ιγκνατίεβ έδωσε την ασίστ και ο Μελγαρέχο από κοντά έκανε το 1-3. Το γκολ ζωντάνεψε τους παίκτες του Γκοντσαρένκο, που προσπάθησαν να μειώσουν στο γκολ, με τους Καμπορέ και Ποπόβ έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για την Κούμπαν, πριν ο Χουλκ κάνει το τελικό 1-4 στις καθυστερήσεις.

«Ευρωπαία» η Κρασνοντάρ
Η Σπαρτάκ επέστρεψε από την... κόλαση, έκανε την ανατροπή και έφτασε στη νίκη 3-2 επί της Ντιναμό, όμως το 2-2 της Κρασνοντάρ με την Άμκαρ στο Περμ, την άφησε εκτός Ευρώπης στην ισοβαθμία. Το παιχνίδι στη Μόσχα ήταν πολύ καλό, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν το προβάδισμα στο 38' με τον Φλορέσκου και με το ξεκίνημα της επανάληψης να κάνουν και το 0-2 με ωραία ενέργεια του Ποπόβ. Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, καθώς στο 56' ο Χουράδο με ωραία ατομική ενέργεια και ακόμη καλύτερο πλασέ μείωσε σε 1-2. Στο 70' ο Παρσίβλιουκ με εξαιρετική ατομική προσπάθεια έφερε το παιχνίδι στα ίσα και η μεγάλη ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 8' (!) λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Κομπάροβ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το τελικό 3-2. Δεν έφτανε όμως...

Στο Περμ η Κρασνοντάρ με ένα βαθμό θα εξασφάλιζε την 5η θέση και τα κατάφερε. Οι γηπεδουχοι μπορεί να πήραν το προβάδισμα στο 20' με τον Βασίλιεβ, όμως οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ανατροπή. Στο 25' ο Περέιρα έφερε το παιχνίδι στα ίσα, ενώ στο 55' ο Πετρόβ έκανε το 1-2. Το τελικό 2-2 με τον Πιτσούσεακ, δεν χάλασε καθόλου τους παίκτες του Κονόνοβ, που θα δώσουν το παρών στα προκριματικά του Europa League.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής

Πέμπτη (15/05)

ΤΣΣΚΑ-Λοκομοτίβ 1-0
(46' Τόσιτς)

Σπαρτάκ-Ντιναμό 3-2
(56' Χουράδο, 70' Παρσίβλιουκ, 90+8' πεν. Κομπάροβ – 38' Φλορέσκου, 46' Ιόνοβ)

Κούμπαν-Ζενίτ 1-4
(68' Μελγαρέχο – 15' Βίτσελ, 32' Ροντόν, 51' Σάτοβ, 90+2' Χουλκ)

Άμκαρ-Κρασνοντάρ 2-2
(20' Βασίλιεβ, 64' Πιτσούσεακ – 25' Περέιρα, 55' Πετρόβ)

Βόλγκα-Ουράλ 1-2
(81' Σαρκίσοβ – 45+1' πεν. Κόμαν, 74' Σαπέτα)

Ρούμπιν-Τέρεκ Γκρόζνι 1-1
(60' Μούλιν – 58' Σιμένοβ)

Τομ Τομσκ-Ροστόβ 3-2
(7' Νεχάιτσικ, 52', 55' Παντσένκο – 83' Πόλοζ, 89' Σιναμά-Πονγκόλ)

Ανζί-Κρίλια Σοβέτοβ 0-1
(58' Ντέλκιν)

Η τελική βαθμολογία

1. ΤΣΣΚΑ 64
2. Ζενίτ 63 (Champions League)
3. Λοκομοτίβ 59 (Europa League)
4. Ντιναμό 52 (Europa League)
5. Κρασνοντάρ 50 (Europa League)
6. Σπαρτάκ 50
7. Ροστόβ 39 (Κυπελλούχος - Euopra League)
8. Κούμπαν 38
9. Ακμάρ 38
10. Ρούμπιν 38
11. Ουράλ 34
12. Τέρεκ Γκρόζνι 33
13. Τομ Τομσκ 31 (μπαράζ παραμονής)
14. Κρίλια Σοβέτοβ 29 (μπαράζ παραμονής)
15. Βόλγκα 21 (υποβιβασμός)
15. Ανζί 20 (υποβιβασμός)

 

PREMIER LEAGUE ΡΩΣΙΑΣ Τελευταία Νέα