Και πάλι ο Ολυμπιακός ήταν πρώτος…

Και πάλι ο Ολυμπιακός ήταν πρώτος…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος επισημαίνει στο blog του στο gazzetta τις διαφορές ΠΑΟ και ΠΑΟΚ στη διεκδίκηση των τεσσάρων τελευταίων πρωταθλημάτων του Ολυμπιακού, αλλά κάνει και μία παρατήρηση για τις τρεις ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα.

Διαβάζω με ενδιαφέρον δηλώσεις όπως του Πράνιτς, που βλέπει ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί του χρόνου να χτυπήσει το πρωτάθλημα και να το διεκδικήσει ως το τέλος.

Θα είναι και μία πραγματικά ενδιαφέρουσα εξέλιξη αυτό για το ελληνικό πρωτάθλημα. Γιατί, να μην κοροϊδευόμαστε, άλλο να διεκδικεί το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό κι άλλο να το διεκδικεί ο Παναθηναϊκός από τον Ολυμπιακό. Την βλέπουμε, άλλωστε, τη διαφορά από την τελευταία διετία: ο ΠΑΟΚ ήταν ο βασικός ανταγωνιστής του Ολυμπιακού τόσο πέρσι, όσο και φέτος. Αποτέλεσμα, να πάρει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα από το Γενάρη….

Αντίθετα, όταν ο Παναθηναϊκός ήταν ο έτερος διεκδικητής του τίτλου, αν μη τι άλλο το πρωτάθλημα είχε περισσότερο γούστο, τόσο πρόπερσι, οπότε και κρίθηκε μέσα Μάρτη (Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1), όσο κι ένα χρόνο νωρίτερα, οπότε ο Παναθηναϊκός ήταν τουλάχιστον ως τα μέσα Φλεβάρη (Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-1) σε μία απόσταση εφτά πόντων.

Σαφώς κι η πορεία του Παναθηναϊκού το τελευταίο τρίμηνο ήταν αυτή που έχει δώσει το δικαίωμα για τέτοιες απόψεις όπως του Πράνιτς. Πραγματικά σε αυτό το τελευταίο τρίμηνο της σεζόν, δηλαδή Μάρτη-Απρίλη-Μάη, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε μία εικόνα καλύτερη από τις άλλες ομάδες. Απλά δεν ξέρω αν αυτή η εικόνα είναι αρκετή για να διεκδικήσει στα ίσα το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό. Γιατί μία σεζόν δεν είναι τρεις μήνες-είναι εννιά μήνες. Και ο Παναθηναϊκός στο πρώτο εξάμηνο της σεζόν, δεν ήταν αξιόπιστος.

Προσωπικά θα ήθελα ένα πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό πιο ανταγωνιστικό. Πολύ απλά γιατί έτσι θα είναι πιο έντονο το ενδιαφέρον για τη μάχη του τίτλου, κάτι που θα ωφελήσει γενικότερα όλο το σκηνικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μόνο που δεν είναι στο χέρι του…Ολυμπιακού κάτι τέτοιο, αλλά στο χέρι του Παναθηναϊκού, που μάλλον θα έχει αρκετά δύσκολο έργο.

Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι στο β΄γύρο του πρωταθλήματος, όπου λένε ότι ο Παναθηναϊκός έλαμψε, ο Ολυμπιακός ήταν πάλι η ομάδα που συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς! Ακόμη δηλαδή κι αυτό το «ο Παναθηναίκός πρωταθλητής του β΄γύρου», μαθηματικά δεν ισχύει. Ο Ολυμπιακός μάζεψε 37 πόντους, ο ΠΑΟ 36 κι ο ΠΑΟΚ 30.

Προσέξτε, με τον Ολυμπιακό να χάνει από ΠΑΟ και ΠΑΟΚ, αλλά και σε Τρίπολη και σε Γιάννινα-και να φέρνει και Χ στο Περιστέρι. Με απώλειες 14 βαθμών, και πάλι καμία ομάδα δεν ξεπέρασε τον Ολυμπιακό στον...κακό του β΄γύρο…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.