Καλού: «Δεν βάζεις γκολ στην Ελλάδα»

Καλού: «Δεν βάζεις γκολ στην Ελλάδα»

Νίκος Ρόλλας
Καλού: «Δεν βάζεις γκολ στην Ελλάδα»

bet365

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Ιβοριανός Σαλομόν Καλού για την Εθνική ομάδα, την αμυντική της λειτουργία και τη συχνή παρουσία της στις μεγάλες διοργανώσεις.

Το στίγμα του ενόψει της συμμετοχής της Ακτής Ελεφαντοστού στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, έδωσε ο Σαλομόν Καλού με συνέντευξή του στο επίσημο site της FIFA. Ο 29χρονος επιθετικός της Τσέλσι ξεκαθάρισε πως δεν θεωρεί εύκολο τον όμιλο της ομάδας, πλέκοντας το εγκώμιο της Ελλάδας για την συχνή της παρουσία στις μεγάλες διοργανώσεις, αλλά και την αμυντική της λειτουργία.

Αισθάνεσαι ενθουσιασμένος με το Παγκόσμιο Κύπελλο που ξεκινάει σε ένα μήνα;
Ναι, είναι μία μεγάλη επιθυμία που γίνεται πραγματικότητα. Δουλέψαμε σκληρά στην προκριματική φάση για να μπορέσουμε να το ζήσουμε από κοντά. Πλέον είμαι ανυπόμονος. Θα δω και τους φίλους μου στην Εθνική ομάδα. Θα προετοιμαστούμε στις ΗΠΑ, όπου και θα δώσουμε φιλικά παιχνίδια με την Βοσνία-Ερζεγοβίνη (30/5) και με το Ελ Σαλβαδόρ (4/6) πριν το Μουντιάλ.

Αρκετός κόσμος θεωρεί εύκολο τον όμιλό σας...
Είναι λάθος να λέμε κάτι τέτοιο. Ο όμιλος είναι ανοιχτός και θα έλεγα οτι συμφωνώ πως έχουμε καλές ελπίδες για να προκριθούμε στην δεύτερη φάση. Αλλά στο να λέμε οτι είναι εύκολος όμιλος, όχι... Για παράδειγμα η Ελλάδα... Είναι μία δυνατή ομάδα. Δέχεται πολύ δύσκολα γκολ και τα τελευταία δέκα χρόνια βρίσκεται στην τελική φάση πολλών διοργανώσεων. Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις μαζί τους. Η Ιαπωνία είναι μία από τις 2 ή 3 καλύτερες ασιατικές ομάδες και έχει εμπειρία από τα μεγάλα πρωταθλήματα. Είναι μία πολύ δυνατή και τεχνική ομάδα. Η Κολομβία επιστρέψει στην τελική φάση, μετά από μία μεγάλη απουσία και θέλουν να δείξουν τί μπορούν να κάνουν.

Για την ενδεχόμενη απουσία του Ρανταμέλ Φαλκάο...
Είναι αλήθεια, αλλά ακόμη και χωρίς αυτόν έχουν υψηλής ποιότητας επιθετικά όπλα όπως ο Τζάκσον Μαρτίνεζ της Πόρτο, ο Φρέντ Γκουαρίν της Ίντερ και ο Τζέιμς Ροντρίγκεζ της Μονακό. Είναι μία ομάδα με παράδοση στο να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Μην ξεχνάμε οτι είναι οι απόγονοι του Ασπρίγια και του Βαλντεράμα.


Οι φίλαθλοι έχουν ασκήσει κριτική στον προπονητή της ομάδας, Σαμπρί Λαμουσί. Πως είναι η κατάσταση;
Στην Ακτή Ελεφαντοστού όλοι έχουν από μία άποψη. Αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Ο Σαμπρί Λαμουσί είναι ο προπονητής μας και κάνει καλή δουλειά. Προσεγγίζει το ποδόσφαιρο με έναν τρόπο που ταιριάζει με το έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Σε αυτά που λέει και κάνει είναι πολύ συνεπής. Οι ομιλίες του πριν τα παιχνίδια είναι έξυπνες. Μπορεί να είναι νέος σε ηλικία, χωρίς εμπειρία, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω οτι είναι ο προπονητής που χρειαζόμαστε. Είμαι πεπεισμένος αν κάνουμε μία καλή πορεία στην Βραζιλία, η κριτική θα εξαφανιστεί.

Υπάρχουν συμπαίκτες του στην Εθνική, όπως ο Ζερβίνιο, ο Ντρογκμπά, ο Γιάγια Τουρέ αλλά και εσύ ο ίδιος που έχετε αγωνιστεί σε πολλά παιχνίδια εφέτος. Υπάρχουν όμως και άλλοι που δεν έπαιζαν και τόσο συχνά. Ποια είναι η άποψή σου;
Για αυτούς που έπαιξαν κανονικά ή πολλά παιχνίδια, θα είναι χαλαροί στην φάση της αποθεραπείας στις ΗΠΑ. Για τους άλλους που δεν είχαν πολλά ματς, δεν είναι απαραίτητο αρνητικό. Θα είναι πιο φρέσκοι... Στα φιλικά όμως και στην προετοιμασία, θα βρεθούμε όλοι στην απαραίτητη κατάσταση.

Ποιος είναι ο στόχος σας στο Παγκόσμιο Κύπελλο;
Αυτό θα είναι το 3ο Μουντιάλ μας. Στα πρώτα δύο, η κλήρωση των ομίλων ήταν πολύ δύσκολη, με αποτέλεσμα να μην περάσουμε στην δεύτερη φάση. Φέτος δεν είναι και τόσο δύσκολη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να την πούμε και εύκολη. Σίγουρα ο στόχος είναι να περάσουμε στην δεύτερη φάση και απο εκεί και πέρα, να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται.

 

Τελευταία Νέα