Υπάρχει και... ουρά στην Ισπανία!

Υπάρχει και... ουρά στην Ισπανία!

bet365

Το πρωτάθλημα Ισπανίας μπαίνει στην τελική ευθεία και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τα σενάρια υποβιβασμού, μία αγωνιστική πριν το φινάλε!

Μπορεί η μάχη της κορυφής, η φανταστική πορεία της Ατλέτικο και οι απανωτές «αυτοκτονίες» των τριών διεκδικητών του τίτλου, να έχουν τραβήξει τα βλέμματα στα... υψηλά κλιμάκια του Ισπανικού πρωταθλήματος, όμως η μεγάλη μάχη γίνεται στον πάτο!

Εκεί που πέντε ομάδες θα παλέψουν στην τελευταία αγωνιστική για να... επιβιώσουν και να αποφύγουν τις 2 θέσεις, που οδηγούν στην 2η κατηγορία, όπου βρίσκεται ήδη η Μπέτις. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει την μάχη τα σενάρια και τα ποσοστά που δίνουν οι Ισπανοί για το ενδεχόμενο υποβιβασμού κάθε ομάδας.

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ

15. Αλμερία 39
16. Χετάφε 39
17. Γρανάδα 38
18. Οσασούνα 36
19. Βαγιαδολίδ 36
20. Μπέτις 25

Στην χειρότερη θέση βρίσκεται η Οσασούνα, η οποία θα πρέπει να νικήσει την υποβιβασμένη Μπέτις και παράλληλα, να χάσει η Γρανάδα από την Βαγιαδολίδ ή να χάσει η Χετάφε από την Βαγιεκάνο. Αντίθετα, η Βαγιαδολίδ που έχει επίσης 36 βαθμούς, έχει ένα μικρό πλεονέκτημα να αντιμετωπίζει την Γρανάδα, που με νίκη θα βάλει από κάτω. Αν το πετύχει αυτό, θα θέλει απώλεια βαθμών της Οσασούνα ή ήττα της Χετάφε.

Αυτές είναι οι δύο ομάδες που δεν εξαρτώνται μόνο από την δική τους επίδοση, αφού οι άλλοι τρεις μονομάχοι, με νίκη σώζονται χωρίς άλλα... σενάρια! Η Γρανάδα, για παράδειγμα, θα αρκεστεί και σε μία ισοπαλία, αρκεί να μην υπάρξει 4πλή ισοβαθμία στους 39, με Οσασούνα, Χετάφε και Αλμερία, αφού σε ένα τέτοιο σενάριο, υποβιβάζεται.


Τέλος, οι άλλες δύο ομάδες κλειδώνουν μαθηματικά την παραμονή και με ισοπαλία, ενώ υπάρχουν και σενάρια ήττα, στα οποία και πάλι παραμένουν! Η Χετάφε για να υποβιβαστεί, θα πρέπει να χάσει από την Βαγιεκάνο, να κερδίσει η Οσασούνα και να μην υπάρξει ισοπαλία στο Βαγιαδολίδ-Γρανάδα. Όσο για την Αλμερία, το μόνο σενάριο υποβιβασμού, είναι να μείνει στους 39 και να νικήσει η Γρανάδα, ενώ παράλληλα οι Οσασούνα, Χετάφε θα πάρουν το τρίποντο, καλύπτοντας και την διαφορά τερμάτων, που τώρα είναι υπέρ της Αλμερία!

Η τελευταία αγωνιστική στην ουρά
Βαγιεκάνο-Χετάφε
Οσασούνα-Μπέτις
Αλμερία-Μπιλμπάο
Βαγιαδολίδ-Γρανάδα

Οι πιθανότητες υποβιβασμού:
Οσασούνα: 82,72%
Βαγιαδολίδ: 74,07%
Γρανάδα: 34,57%
Χετάφε: 7,41%
Αλμερία: 1,23%

 

LA LIGA Τελευταία Νέα