Τορίνο - Πάρμα 1-1

Τορίνο - Πάρμα 1-1

bet365

Τορίνο και Πάρμα αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο «Ολίμπικο» και άφησαν ανοικτή τη μάχη για το Europa League σε ένα ματς που είχε δύο αποβολές. Πεντάρα της Νάπολι στην Σαμπντόρια (2-5).

Μετά την ήττα της Μίλαν στο Μπέργκαμο από την Αταλάντα οι δύο ομάδες χρειάζονταν νίκη για να εξασφαλίσουν την 6η θέση και την παρουσία τους στο Europa League, όμως αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, έβαλαν ξανά τους Ροσονέρι στο παιχνίδι και τα πάντα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική. Εντυπωσιακό πέρασμα από την Γένοβα έκανε η Νάπολι που συνέτριψε την Σαμπντόρια (2-5) σε έναν βαθμολογικά αδιάφορο αγώνα.

Χ-άθηκε η ευκαιρία για Τορίνο-Πάρμα, ζωντανή η Μίλαν
Σε ένα ματς τελικό για το Europa League, οι δύο ομάδες 'κατάφεραν'να φέρουν το μοναδικό αποτέλεσμα που κρατούσε ζωντανή στη μάχη για την Ευρώπη την Μίλαν που έχασε νωρίτερα στην Αταλάντα. Το ματς ξεκίνησε με ένα άτυχο περιστατικό καθώς ο επιθετικός της Γκρανάτα και πρώτος σκόρερ στην Serie A, Τσίρο Ιμόμπιλε, σούταρα μπάλα προς τον πάγκο της ομάδας του, πέτυχε μέλος του ιατρικού επιτελείου και του άνοιξε τη μύτη αναγκάζοντάς τον να αποχωρήσει εσπευσμένα από το γήπεδο. Ο Μπόβο έκανε επέμβαση σε σουτ του Παρόλο, όμως ο Γκλικ έχασε μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους μετά από κόρνερ. Από πλευράς Παρμέντσι απείλησε ξανά ο Παρόλο, ο Ιμόμπιλε είχε και αυτός μία καλή στιγμή, ενώ ο Ιταλός χαφ της Πάρμα βρέθηκε για τρίτη φορά κοντά στο γκολ, όμως ο Παντέλι έκανε τρομερή απόκρουση. Το άνοιξε στο 42' για την Τορίνο μετά από λάθος του Παλέτα, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Ιμόμπιλε και πλάσαρε στην κενή εστία (1-0).

Η Πάρμα προσπάθησε να αντιδράσει στην επανάληψη, τα σουτ των Μαρκιόνι και Ακουα πέρασαν άουτ, όμως στο 64' έμεινε με δέκα παίκτες μετά την απευθείς κόκκινη στον στόπερ, Αλεσάντρο Λουκαρέλι, για αγκωνιά στον σκόρερ, Ιμόμπιλε. Παρότι έπαιζαν με αριθμητικό μειονέκτημα, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον τρόπο να ισοφαρίσουν. Ο Γκλικ ανέτρεψε τον Ακουα μέσα στην περιοχή, ο Παντέλι απέκρουσε το πέναλτι του Κασάνο όμως στην επαναφορά ο Μπιαμπιανί με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για την ομάδα του Τζανπιέρο Βεντούρα στο 73' αφού ο Ιμόμπιλε είδε δεύτερη κίτρινη και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στη φετινή Serie A με 22 γκολ. Στο τελευταίο κομμάτι του ματς οι ομάδες είχαν από μία καλή στιγμή με τους Κούρτιτς και Μπιαμπιανί αντίστοιχα, όμως το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος. Η Γκρανάτα παίζει την τελευταία αγωνιστική με την Φιορεντίνα εκτός και οι Παρμέντσι εντός με την Λιβόρνο.

Πεντάρα η Νάπολι
Με την Σαμπντόρια σωμένη και στη μέση του πίνακα και την Νάπολι Κυπελλούχο και σίγουρα τρίτη στη βαθμολογία, το ματς αναμενόταν... πολύ χαλαρό και δικαίωσε τις προσδοκίες με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν άνετα (2-5). Το σύνολο του Ράφα Μπενίτεθ πήρε το προβάδισμα στο 19' όταν ο πορτιέρε της Σαμπ, Φιορίλο έστειλε την κεφαλιά του Φεντερίκο Φερνάντες στο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης ο Ντούβαν Ζαπάτα δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 0-1. Οι Παρτενοπέι διπλασίασαν τα τέρματά τους με μακρινό σουτ του Ινσίνιε, το οποίο κόντραρε και ξεγέλασε τον Φιορίλο (0-2), ενώ οι Γενοβέζοι μείωσαν με δυνατό σουτ Εντερ που νίκησε τον Ρέινα (1-2). Σε ένα πλούσιο πρώτο μέρος χωρίς βάση στην άμυνα, ο Καγιεχόν έκανε το 1-3 με εκτέλεση φάουλ, με τον Ισπανό να πανηγυρίζει με μία πιπίλα για την κόρη του που γεννήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Εντερ απείλησε με δεύτερο γκολ, ο Ρέινα απέκρουσε την κεφαλιά του Μάξι Λόπες, όμως η Νάπολι σκόραρε ξανά στην επανάληψη με τον Ζαπάτα να βγάζει τον Χάμσικ και τον Σλοβάκο χαφ να πετυχαίνει από κοντά το πρώτου γκολ από τον Οκτώβριο (1-4). Η Σαμπντόρια είχε καταρρεύσει και δέχθηκε κι άλλο γκολ όταν ο Καγιεχόν προσπάθησε να βρει τον Ζαπάτα, όμως η μπάλα βρήκε στον Μουστάφι και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του (1-5). Η επιστροφή του Ζούνιγκα ήταν ένα νέο για την Νάπολι, που είδε τους Μπλουτσερκιάτι να μειώνουν στο 88' με τον Βσόλεκ για το τελικό 2-5.

 

SERIE A Τελευταία Νέα