Οι ομάδες που γύρισαν... από την κόλαση!

Οι ομάδες που γύρισαν... από την κόλαση!

bet365

Με αφορμή την επική ανατροπή της Κρίσταλ Πάλας απέναντι στη Λίβερπουλ, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμίζει αντίστοιχες περιπτώσεις, που ομάδες έχαναν τουλάχιστον με τρία γκολ διαφορά και γύρισαν ένα παιχνίδι.

Η πιο κλασική περίπτωση αγώνα που ομάδα κέρδιζε με 3-0 και δεν πήρε τη νίκη ήταν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2005 στην Κωνσταντινούπολη. Το χθεσινό «θύμα» Λίβερπουλ ήταν τότε ο «θύτης», με τη Μίλαν να χάνει μέσα από τα χέρια της την κούπα. 3-0 στο ημίχρονο, 3-3 στη λήξη και στα πέναλτι το τρόπαιο κατέληξε στα χέρια του Τζέραρντ.

Υπάρχουν όμως κι άλλοι αγώνες που έμειναν στην ιστορία, εξαιτίας μιας αντίστοιχης επικής ανατροπής.

Παγκόσμιο Κύπελλο 1966. Προημιτελικός Πορτογαλία – Βόρειος Κορέα στο Γκούντισον Πάρκ. Οι Ασιάτες κάνουν τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο παιχνίδι και προηγούνται με 3-0 μόλις στο 25ο λεπτό. Το «άστρο» όμως του μεγάλου Εουσέμπιο έλαμψε, με τον «Μαύρο Πάνθηρα» να πετυχαίνει στη συνέχεια τέσσερα τέρματα και με άλλο ένα από τον Αουγκόστο, η Πορτογαλία πήρε τη νίκη με 5-3 και την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Κύπελλο Εθνών Αφρικής 1998. Μικρός τελικός Μπουρκίνα Φάσο – Κονγκο. Η διοργανώτρια Μπουρκίνα Φάσο νικά με 3-0 στο 56’ και 4-1 στο 86’. Κι όμως κατάφερε να μην πάρει τη νίκη. Με τρία γκολ μέσα σε διάστημα τριών λεπτών, το Κονγκό ισοφάρισε σε 4-4, έστειλε το ματς στην παράταση και στα πέναλτι νίκησε με 4-1, φτάνοντας στο χάλκινο μετάλλιο.

Τσάμπιονς Λιγκ 2000-01. Δεύτερη φάση των ομίλων, Ντεπορτίβο Λα Κορούνια – Παρί Σεν Ζερμέν, στο Ριαθόρ. Οι φιλοξενούμενοι προηγούνται με 0-3, χάρις σε ένα γκολ του Οκότσα και δύο του Λερουά. Το ματς όμως δεν είχε τελειώσει ακόμα. Το Ριαθόρ «κατηφόρησε», με τον Παντιάνι να κάνει χατ-τρικ και τον Τριστάν να σημειώνει ένα ακόμη τέρμα για το τελικό 4-3 υπέρ της Ντεπορτίβο.

Πρέμιερ Λιγκ 2001-02. Τότεναμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν. Οι «πετεινοί» δείχνουν έτοιμοι για μια εντυπωσιακή νίκη, πηγαίνοντας στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με 3-0, χάρις στα γκολ των Ρίτσαρντς, Φέρντιναντ και Ζίγκε. Πόσο ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση; 3-5. Κόουλ, Μπλαν, Φαν Νιστελρόι, Βερόν και Μπέκαμ ήταν οι «εκτελεστές» για τη Γιουνάιτεντ στην επανάληψη.

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014. Γερμανία – Σουηδία στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου. Τα «πάντσερ» κάνουν επίδειξη δύναμης για μια ώρα αγώνα και με τα γκολ των Κλόζε (2), Μερτεσάκερ και Οζίλ νικούν με 4-0. Λίγο η χαλάρωση, λίγο η υπεροψία έφεραν τα πάνω-κάτω. Ιμπραϊμοβιτς, Λούστιγκ, Ελμάντερ και Ελμ σκόραραν τέσσερις φορές για τους φιλοξενούμενους, διαμορφώνοντας το τελικό 4-4.

 

Τελευταία Νέα