Προπονητής της χρονιάς ο Αναστασίου, MVP ο Μπεργκ!

Gazzetta team
Προπονητής της χρονιάς ο Αναστασίου, MVP ο Μπεργκ!

bet365

Τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή της φετινής χρονιάς πήρε ο Γιάννης Αναστασίου στα βραβεία της Nova, για όσα πέτυχε με τον Παναθηναϊκό. MVP του πρωταθλήματος ο Μπεργκ.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επιστρέψει στους τίτλους μετά από μία τετραετία με την κατάκτηση του Κυπέλλου, διεκδικεί το δεύτερο ελληνικό εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ και πέταξε στον... κάλαθο των αχρήστων όλες τις δυσοίωνες προβλέψεις στο ξεκίνημα της σεζόν. Ο «αρχιτέκτονας» της προσπάθειας αυτής, Γιάννης Αναστασίου δεν θα μπορούσε να μην ξεχωρίσει στα βραβεία της Nova για τους κορυφαίους της χρονιάς, όπου κι αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής, με μεγάλη μάλιστα διαφορά από τον 2ο Μίτσελ. Συγκεκριμένα τα ποσοστά είχαν ως εξής:

Αναστασίου

58,70%

Μίτσελ

19,88%

Μάντζιος

9,10%

Παράσχος

7,11%

Μαντζουράκης

5.34%

Ιδιαίτερα καθοριστική ωστόσο για την πορεία του Τριφυλλιού ήταν και η συμβολή του Μάρκους Μπεργκ, πρώτου σκόρερ τη φετινή σεζόν για τους «πράσινους» και με 15 γκολ στην πρώτη του χρονιά στο ελληνικό πρωτάθλημα, ψηφίστηκε από τον κόσμο ως ο κορυφαίος παίκτης, μακράν των υπολοίπων!

Μπεργκ

53,16%

Κάμπελ

15,90%

Λούκας

15,49%

Ουμπι

10,06%

Λεοζίνιο

5,40%

(Δείτε εδώ τα υπόλοιπα βραβεία)

Για τη βράβευσή του ο Γιάννης Αναστασίου δήλωσε:

«Η ψηφοφορία του κόσμου βραβεύει αυτή την προσπάθεια και ελπίζω στο μέλλον να πάμε καλύτερα.

Σε αυτό το στυλ παιχνιδιού για μένα ο Μάρκους ήταν σημαντικό κομμάτι. Το δύσκολο ήταν να τον πείσω να έρθει στην Ελλάδα γιατί δεν έχουμε και το πιο αξιόπιστο πρωτάθλημα. Ήθελα να τον πείσω για το πλάνο και σε συνδυασμό με το όνομα του Παναθηναϊκού που πουλάει καλά και ήξερε την ιστορία του Παναθηναϊκού. Του εξήγησα ότι θα μπορούσε να αναγεννηθεί μέσα από την ομάδα. Του ζήτησα να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του γιατί εμείς ήμασταν ξεκάθαροι και του προσφέραμε κίνητρο. Ήταν θέμα δικό του η απόφαση και δικαιώνεται γι' αυτή την επιλογή και το μεγαλύτερο κέρδος είναι ότι παραμένει σεμνός και ταπεινός και προσπαθεί να δουλεύει και να βελτιώνεται κάθε μέρα.

Είναι οι πιο ποιοτικές ομάδες στο πρωτάθλημα και απ' τη στιγμή που συμμετέχουμε θα πρέπει να βελτιωθούμε στις λεπτομέρειες. Και στα δύο ματς έως τώρα ενώ τα ελέγχαμε και θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη υστερήσαμε στις λεπτομέρειες και αυτό οφείλεται στην έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης γιατί δείξαμε σημάδια χαλάρωσης. Εάν θέλουν και έχουν απαιτήσεις απ' τους εαυτούς τους και απ' τη στιγμή που φτάσαμε εκεί είναι καθαρά θέμα εγωισμού και επειδή βλέπω ότι το θέλουν οι παίκτες πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και θα χαμογελάσουμε στο τέλος.

Πάντα υπάρχουν πιθανότητες και η ομάδα έδειξε ότι έχει σταθερότητα. Μπήκαν παιδιά απ' τις ακαδημίες και βελτιώθηκαν, σίγουρα τα οικονομικά παίζουν ρόλο και του χρόνου θα χρειάζεται μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ για την Ευρώπη. Για εμάς το οικονομικό παίζει μεγάλο ρόλο αλλά δεν θα παρεκκλίνουμε απ' το πλάνο μας. Του χρόνου θα είμαστε πιο ώριμοι και θα μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα τα ματς. Μας λείπουν αρκετά πράγματα που εγώ θα προτιμούσα να τα έχω παρά έναν παίκτη και θα πρέπει πρώτα να οργανωθούμε για να μπορέσουμε να κάνουμε καλύτερους τους παίκτες μας. Δουλεύουμε και ξέρουμε που να ψάξουμε όταν έρθει η ώρα.

Θα πρέπει να είμαστε για έναν τίτλο. Είναι φυσιολογικό να ακούγεται, αλλά θα πρέπει να μπουν οι βάσεις. Θέλει υπομονή, είμαστε στο σωστό δρόμο και ο σκοπός είναι να μπουν οι βάσεις για να παίρνει πρωταθλήματα η ομάδα. Για εμάς παραμένει η υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και του χρόνου το ίδιο σκληρά. Για εμάς σημαντικό είναι να κάνουμε πρόοδο. Όταν θες να πετύχεις πρέπει πρώτα να χτίσεις.

Ήταν περίεργο γιατί δεν έχω παίξει στον Παναθηναϊκό. Μου ζήτησαν να αγωνιστώ και το θεωρώ μεγάλη τιμή μου μαζί με αυτούς τους παίκτες και ήταν για έναν ιερό σκοπό που κάνει μεγαλύτερη τη χαρά. Είναι κάτι που είναι στη φύση μας ο πανηγυρισμός αν και θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά ήρεμο».

Από την πλευρά του ο Μάρκους Μπεργκ είπε:

«Πάντοτε είναι δύσκολο όταν ξεκινάς κάτι καινούργιο, αλλά υπάρχει η προσδοκία. Ήξερα ότι θα γίνει μια μεγάλη δουλειά και ήθελα να είμαι κομμάτι. Είμαι χαρούμενος που συμμετείχα στη μεγάλη δουλειά που έγινε και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι», δήλωσε αρχικά ο Σουηδός επιθετικός του Παναθηναϊκού.

Για το αν θεωρεί πως έπιασε τα στάνταρ που είχε θέσει ερχόμενος στον Παναθηναϊκό: «Η αλήθεια είναι ότι ήρθα για μία νέα αρχή και κοίταξα να κάνω το καλύτερο δυνατό. Νομίζω ότι βοήθησα και εγώ στη φετινή χρονιά, η οποία επιβραβεύτηκε με την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη ομάδα. Όνειρο μου είναι να επιστρέψω στην Εθνική ομάδα και να βγω στην Ευρώπη με τον Παναθηναϊκό. Βέβαια πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή καθημερινή δουλειά για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος: «Νομίζω ότι ήταν ακριβώς όπως το περίμενα. Κάθε πρωτάθλημα έχει τις δυσκολίες του, όμως το συγκεκριμένο είναι όπως το περίμενα. Είναι δύσκολο πρωτάθλημα και πρέπει να παίζεις συνέχεια καλά».

Για τα πλέι οφ και το ενδεχόμενο να αγωνιστούν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ: «Έχουμε πολλές πιθανότητες να μπούμε στο Τσάμπονς Λιγκ. Πρέπει να κερδίσουμε τα επόμενα τέσσερα ματς των πλέι οφ. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για το αν θα παντρευτεί στην Ελλάδα: «Ναι, είναι αλήθεια. Μου αρέσει η Ελλάδα, όπως και στη μέλλουσα γυναίκα μου και ετοιμάζουμε εδώ τον γάμο μας».

Για το αν ξεχωρίζει κάποιους παίκτες: «Είναι δύσκολο να συγκρίνεις τα πρωταθλήματα. Το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι σκληρό. Υπάρχουν πολύ καλοί αμυντικοί. Ο Μανωλάς είναι πολύ καλός ειδικά για την ηλικία του. Ο Παπαδόπουλος του Ατρομήτου είναι αρκετά καλός όπως και ο Μήτρογλου όσο αγωνιζόταν εδώ. Στον Παναθηναϊκό έχουμε επίσης καλούς παίκτες και έχουν μέλλον. Υπάρχει πολύ καλό υλικό στην Ελλάδα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα