Συντριβή και υποβιβασμός για τη Φούλαμ!

Gazzetta team
Συντριβή και υποβιβασμός για τη Φούλαμ!

bet365

Η Στόουκ ήταν τρομερή στις αντεπιθέσεις και νίκησε 4-1 τη Φούλαμ, στέλνοντάς την στη Τσάμπιονσιπ! Αγωνίστηκε, αλλά δεν βοήθησε ο Μήτρογλου. Υποβιβασμός και για Κάρντιφ.

Η Στόουκ μόλις στο 3' προσπάθησε να γίνει επικίνδυνη με Ενζονζί και Ασαϊντί, με τη Φούλαμ να προσπαθεί να ρίξει το ρυθμό για να ελέγξει την κατοχή.'Ενα μακρινό φάουλ του Χόλτμπι στο 11' κατέληξε στην αγκαλιά του Μπέγκοβιτς. Ο Άιρλαντ στο 24' δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το λάθος του Ντιαρά, στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον Στόκντεϊλ. Από το 30' και μετά, οι Πότερς ξεκίνησαν να πιέζουν περισσότερο, ενώ μόλις στο 34' ο Μάγκατ άλλαξε τον Χόλτμπι με τον Ντεζάγκα.

Στο 37', οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Μετά από ωραία ανάπτυξη, το σουτ του Άιρλαντ κόντραρε στον Μπερν και ο Οντεμβίγκι πήρε το «ριμπάουντ» για να κάνει το 1-0. Ο Στόκντεϊλ στο 41' απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Αρναούτοβιτς, με την πίεση της Στόουκ να κρατάει μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Με τη Σάντερλαντ να νικά, οι «Κότατζερς» μπήκαν στο δεύτερο μέρος γνωρίζοντας ότι πρέπει να βρουν τουλάχιστον ένα γκολ. Δεν τα κατάφεραν. Έλεγξαν την κατοχή, αλλά στο 54' δέχτηκαν κι άλλο τέρμα.Ο Ντεζάγκα έχασε τη μπάλα ενώ βγήκε μόνος του με τον Πίετερς, η Στόουκ έβγαλε την αντεπίθεση και ο Αρναούτοβιτς έκανε το 2-0. Στο 58' ο Μήτρογλου πήρε τη θέση του Μπερν, αλλά η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Η Στόουκ είχε τον έλεγχο και στο 62' έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Άιρλαντ. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τον Μήτρογλου, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Και στο 73', μετά από νέα αντεπίθεση έπειτα από κόρνερ της Φούλαμ, ο Ασαϊντί από τα αριστερά έγραψε το 3-0. Το ματς εξελισσόταν σε εφιάλτη, αλλά η Φούλαμ κατάφερε να σκοράρει στο 80' με χαμηλό σουτ του Ρίτσαρντσον. Ωστόσο, οι ελπίδες κράτησαν για μόλις δύο λεπτά. Με υποδειγματική αντεπίθεση ο Γουόλτερς πήρε τη μπάλα και με σουτ στη γωνία του Στόκντεϊλ ολοκλήρωσε τη συντριβή!

Τέλος η Πρέμιερ Λιγκ για Κάρντιφ
Εν μέσω αποδοκιμασιών για τον Άλαν Πάρντιου, η Νιούκαστλ έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των 6 ηττών, επιβλήθηκε 3-0 της Κάρντιφ και την έστειλε πίσω στην Τσάμπιονσιπ. Κάθε φορά που ο τεχνικός των γηπεδούχων σηκωνόταν από τον πάγκο, αποδοκιμαζόταν, όμως αυτό δεν επηρέασε τους παίκτες του, που πήραν από νωρίς το προβάδισμα, ασκώντας πίεση από το ξεκίνημα. Στο 18' μετά τις ευκαιρίες του Ντεμπουσί, ο Αμεόμπι έκανε το 1-0 μετά από σέντρα του Σισοκό. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν την καλύτερή τους ευκαιρία στο πρώτο μέρος με τον Κάμπελ, όμως η αλήθεια είναι ότι δεν έδειχναν ικανοί να αντιδράσουν. Παρά το προβάδισμα, τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν για τον Πάρντιου, με τους οπαδούς να κάνουν πράξη την απειλή τους και πολλοί από αυτούς να φεύγουν στο 69' (συμβολικό το λεπτό, καθώς ο τελευταίος τίτλος της Νιούκαστλ ήταν το 1969). Οι Ουαλοί ανέβασαν την απόδοσή τους και πίεσαν για την ισοφάριση στο δεύτερο μέρος, με τον Κάμπελ να χάνει ξανά την καλύτερη ευκαιρία. Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν και το πως οι παίκτες του Σόλσκιερ δεν κατάφεραν να σκοράρουν παραμένει μυστήριο. Έτσι, αφού δεν μπορούσαν εκείνοι να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα το έκαναν οι αντίπαλοί τους, με τον Ρεμί να τελειώνει το παιχνίδι στο 87' για το 2-0 μετά από σέντρα του Αμεόμπι και τον Τέιλορ να κάνει το τελικό 3-0 στις καθυστερήσεις.

Σώθηκε η Βίλα
Μεγάλη νίκη για την Άστον Βίλα, που επιβλήθηκε 3-1 της Χαλ και απομένει μόνο η μαθηματική επιβεβαίωση για την παραμονή της στην Πρέμιερ Λιγκ, κάτι που δε θα αργήσει να έρθει. Το ξεκίνημα των γηπεδούχων ήταν εντυπωσιακό, με τον Γουέστγουντ να κάνει το 1-0 μόλις στο 1'! Τα πρώτα άσχημα νέα για τους «χωριάτες» ήρθαν στο 23', όταν ο τραυματίας Αγκμπονλαχόρ έδωσε τη θέση του στον Μπιούρι και ο τελευταίος με αυτογκόλ έφερε το παιχνίδι στο 28' στα ίσα. Στο 34', μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ανατροπή, όμως ο Γκούζαν έβγαλε εντυπωσιακά το σουτ του Χάντλστοουν και στο τέλος του πρώτου μέρους οι παίκτες του Λάμπερτ πήραν ξανά το προβάδισμα. Στο 41' ο Μπέικερ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, όμως ο Βάιμαν πήρε το ριμπάουντ για το 2-1, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Αυστριακός σκόραρε και πάλι για το 3-1! Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε, με τους Χάρπερ και Γκούζαν να κρατάνε το 3-1 μέχρι το τέλος με τις αποκρούσεις τους.

Νίκη στο 93' για Σαουθάμπτον
Με γκολ του Ρίκι Λάμπερτ στην τελευταία φάση του αγώνα, η Σαουθάμπτον πέρασε από το «Liberty» κόντρα στην Σουόνσι (0-1). Η κεφαλιά του Σαμ Γκάλαχερ πέρασε άουτ για τους Αγίους, ενώ η καλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους χάθηκε από τον πρώτο σκόρερ τους, Βίλφρεντ Μπόνι, ο οποίος σούταρε άουτ. Οι δύο ομάδες ήταν αδιάφορες και φάνηκε να τα βρίσκουν με τη λευκή ισοπαλία, όμως στο 93' το λάθος του Ασλεϊ Γουίλιαμς έδωσε τη δυνατότητα στον Λάμπερτ να πετύχει το νικητήριο γκολ για την ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο, αφού ο αμυντικός των Ουαλών πέρασε τη μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακά του, Φορμ, και την έστρωσε για τον επιθετικό της Σαουθάμπτον που είχε εύκολη δουλειά.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα