Τίτλος τιμής για Ολυμπιακό

Τίτλος τιμής για Ολυμπιακό

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta μία πραγματικά μοναδική φετινή επιτυχία του Ολυμπιακού!

Κέρδισε λοιπόν και την Γιουβέντους η Μπενφίκα. Δεν ξέρω αν φτάσει τελικά στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς υπάρχει εκτός των άλλων κι η παράμετρος ότι ο τελικός γίνεται στο Τορίνο…

Αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι η Μπενφίκα έχει παίξει φέτος με τη Γιουβέντους μία φορά, με Πόρτο και Σπόρτινγκ τρεις φορές και από δύο φορές με την Παρί Σεν Ζερμέν, την Τότεναμ, την Άντερλεχτ, την ΑΖ Άλκμααρ, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Όπως βεβαίως και με τις υπόλοιπες ομάδες του πορτογαλικού πρωταθλήματος έχει παίξει από δύο και τρεις φορές (μαζί με τα δύο κύπελλα που έχουν στην Πορτογαλία).

Συνεπώς, αν μη τι άλλο μετράει πάρα πολύ θετικά για τον Ολυμπιακό, ότι είναι η μοναδική ομάδα την οποία δεν έχει νικήσει φέτος η Μπενφίκα! Να θυμίσω την ισοπαλία 1-1 στη Λισσαβώνα και τη νίκη των ερυθρόλευκων 1-0 στο Καραϊσκάκη. Και μην μπούμε στη διαδικασία για το πως είχε κατεβάσει τα ρολά ο Ρομπέρτο εκείνη τη βραδιά στο Φάληρο. Γιατί και στο Ντα Λουζ ο Ολυμπιακός έπρεπε να νικήσει και ισοφαρίστηκε στο 84' από ένα τραγικό λάθος του....Ρομπέρτο.

Η Μπενφίκα έχει νικήσει και τη Γιουβέντους και την Παρί και την Πόρτο και την Σπόρτινγκ και την Τότεναμ και την Άντερλεχτ και την ΑΖ και τον ΠΑΟΚ βεβαίως. Κι όλες τις άλλες ομάδες του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Μάλιστα, την Πόρτο, την Άντερλεχτ, την Σπόρτινγκ, την ΑΖ, τον ΠΑΟΚ η Μπενφίκα τους κέρδισε από δύο φορές.

Και δεν ξέρω τι θα γίνει μέχρι το τέλος της σεζόν, αλλά μέχρι αυτή την ώρα, ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που όχι μόνο δεν έχει χάσει από την Μπενφίκα, αλλά κι η μόνη ομάδα που την έχει προσπεράσει, μαζί φυσικά με την Παρί Σεν Ζερμέν στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Να θυμίσω ότι η Μπενφίκα είναι ήδη πρωταθλήτρια Πορτογαλίας, εφτά πόντους μπροστά από τη δεύτερη Σπόρτινγκ (του Ζαρντίμ) δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε…Είναι στον τελικό του ενός κυπέλλου της Πορτογαλίας, έχοντας αποκλείσει αρχικά την Σπόρτινγκ και μετά την Πόρτο στα ημιτελικά…Είναι στα ημιτελικά του Λιγκ καπ της Πορτογαλίας, όπου αντιμετωπίζει πάλι την Πόρτο…Είναι ένα βήμα από τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας κερδίσει στο α΄ματς 2-1 τη Γιούβε κι αφού νωρίτερα έχει αποκλείσει Τότεναμ, ΠΑΟΚ κι ΑΖ…Κι έχει αποκλείσει και την Άντερλεχτ στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ…

Για τον Ολυμπιακό αναμφίβολα αποτελεί τίτλο τιμής ότι είναι ο μοναδικός σύλλογος, από τους 25 που έχει αντιμετωπίσει φέτος η Μπενφίκα, με το προνόμιο και να την έχει ξεπεράσει και να μην έχει χάσει από αυτήν!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.