Ο Γεωργιάδης για τον ΠΑΟΚ και τον τελικό!

Νίκος Αθανασίου
Ο Γεωργιάδης για τον ΠΑΟΚ και τον τελικό!

bet365

Ο Γιώργος Γεωργιάδης μίλησε για την... δίψα που υπάρχει στον ΠΑΟΚ για το τρόπαιο και αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον Νίκο Νταμπίζα! To gazzetta.gr ήταν στο ΟΑΚΑ.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ έχει αγωνιστεί σε 7 τελικούς ως παίκτης και έχει κατακτήσει τους 5 και είπε στους παίκτες του πως έχει συνηθίσει να κερδίζει το Κύπελλο Ελλάδος.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιώργος Γεωργιάδης για τον μεγάλο τελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό:

Δεν είναι συνηθισμένο μετά από 37 χρόνια ένας τελικός Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ. Είναι ιστορικό. Είναι μεγάλη χαρά για εμένα. Έχουμε ικανότητα, αξία και ελπίζω να είμαστε εμείς που θα πάρουμε το τρόπαιο αυτό.

Για το αν ετοιμάζει εκπλήξεις: Εκπλήξεις δεν υπάρχουν αυτή την εποχή. Όλες οι ομάδες γνωρίζονται. Και εγώ θα ήθελα τους 3 παίκτες που λείπουν. Λυπάμαι αλλά μπορούμε και με αυτούς που έχουμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Όταν ξεκινά ένα ματς ποτέ δεν ξέρεις πως θα πάει. Πρέπει να κάνεις άμυνα, να επιτεθείς, είναι ιδιαίτερο ματς. Ένας τελικός, θα κριθεί και από τις λεπτομέρειες.

Για την κουβέντα που δεν... γίνεται για την διαιτησία: Δεν ανησυχώ καθόλου για την διαιτησία. Να κάνουν το δύσκολο έργο τους με εποτυχία. Να έχουν μία άξια διαιτησία. Ίσως δεν έχει ακουστεί κάτι γιατί και ο συνάδελφος μου δεν θα ανησυχεί για την διαιτησία.

Που θα κριθεί ο τελικός: Όλα παίζουν ρόλο. Στην τύχη, στις στιγμές, σε όλο το γήπεδο. Ας ελπίσουμε να είμαστε αυτοί που πρέπει σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.

Πόσο σημαντικό είναι για τον ΠΑΟΚ το τρόπαιο: Είμαστε μεγάλη ομάδα που στερείτε τίτλους. Έχουμε έναν ισχυρό μεγαλομέτοχο και θέλουμε αύριο να πάρουμε το τρόπαιο για να νιώσει και αυτός ο άνθρωπος την χαρά της κατάκτησης του Κυπέλλου.

Για τους τελικούς που έχει αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής: Έχω παίξει 7 τελικούς, έχω πάρει τους 5. Με απλά μαθηματικά θσ σκόραρα αύριο. Αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να παίξω.

Για τα μέτρα ασφαλείας: Δεν αισθάνομαι όμορφα. Στην Ευρώπη είναι γιορτή. Εδώ μεγάλωσα, ξέρουμε τι γίνετε, μου είναι γνωστά. Ας ελπίσουμε να μην γίνει τίποτα.

Για το μέλλον του σε συνάρτηση με πιθανή κατάκτηση του Κυπέλλου: Το δικό μου το μέλλον δεν είναι σημαντικό. Είμαι σίγουρος, όμως, πως η ομάδα θα δυναμώσει, θα εξελιχθεί. Είμαι σίγουρος.

Για το πως θα ψάξει ο ΠΑΟΚ την νίκη: Στο μυαλό μας είναι η νίκη. Δεν μας νοιάζει το σκορ. Θα δούμε. Υπάρχουν ερωτηματικά που γενιούντε κατά την διάρκεια του ματς. Για παράδειγμα χρειάστηκε να παίξουμε άμυνα με τον Ολυμπιακό. Το κάναμε εξαιρετικά.

Για την ενδεκάδα: Κατά κύριο λόγο έχω αποφασίσει. Υπάρχουν 1-2 ερωτηματικά που έχουν να κάνουν και με πρόσωπα και με τακτική.

Για το κλίμα στα αποδυτήρια: Βλέπω το πάθος και την λαχτάρα και την δίψα για το Κύπελλο. Το βλέπω κάθε μέρα.

Για τον Παναθηναϊκό και τον Νταμπίζα: Χαίρομαι για τον Παναθηναϊκό και ιδιαίτερα χαίρομαι για τον φίλο μου τον Νίκο. Αφού τα κατάφερε και εκεί με όλα αυτά τα ερωτήματα που υπήρχαν. Είναι άξιος και μπράβο του. Χαίρομαι πολύ για αυτόν.

Σαλπιγγίδης: «Το θέλουμε πολύ»

Πριν τον Ελληνα τεχνικό του ΠΑΟΚ είχε μιλήσει ο αρχηγός της ομάδας, Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Αναλυτικά όσα είπε:

Για την προσμονή που υπάρχει: Μόνο αρνητική ενέργεια μπορεί να φέρει η πίεση. Στόχος μας είναι να παρουσιαστούμε όπως πρέπει, να κατεθέσουμε τα πάντα για το Κύπελλο. Ξέρουμε ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια αλλά θα κάνουμε τα πάντα.

Για τις απουσίες: Θα θέλαμε να είναι όλοι στην διάθεση της ομάδας. Θέλουμε να πάρουμε τον τίτλο. Μακάρι να τους είχαμε αλλά πρέπει να συμβιβαστούμε με τα δεδομένα. Ένας τίτλος για κάθε ποδοσφαιριστή είναι σημαντικός για την καριέρα του και το θέλουμε πολύ. Πρέπει να είσαι καλός την μέρα του αγώνα. Σε έναν τελικό παίζει ρόλο και η τύχη. Ελπίζω να είμαστε καλοί. Η ομάδα έχει την ποιότητα και μπορεί να κερδίσει αυτό το παιχνίδι.

Για τα όσα είπε μετά τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό: Δεν είχε να κάνει με τον ΠΑΟΚ αυτά που είπα αλλά γενικά. Μπορούμε να δούμε πιο πίσω και άλλα γεγονότα που θα μπορούσε η Ευρώπη να τα κοιτάει και να γυρίζει την πλάτη. Εμείς οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούμε να δώσουμε λύση. Πρέπει να δοθούν λύσεις, σε πολλά πράγματα κοινωνικά είμαστε πίσω. Πρέπει σιγά-σιγά να αλλάζουμε τις ζωές μας. Το ποδόσφαιρο είναι προέκταση της κοινωνίας, εξάλλου.

Για το ματς της Λεωφόρου: Δεν παίζουν ρόλο τα προηγούμενα ματς, σε έναν τελικό. Είναι ένα κίνητρο για όλους το κύπελλο Ξέρεις ότι σε 90 λεπτά μπορείς να πετύχεις κάτι σπουδαίο. Αυτά τα στατιστικά είναι περισσότερο για εσάς που είναι και δουλειά σας. Για εμάς το κακό ματς της Λεωφόρου δεν σημαίνει τίποτα. Ελπίζω να γίνει ένα καλό ματς, να μην συμβεί τίποτα και μακάρι η δική μας ομάδα να πάρει τον τίτλο.

Για την εμπειρία του ΠΑΟΚ: Είναι σημαντική η εμπειρία αλλά και ο νεανικός ενθουσιασμός μπορεί να κάνει την διαφορά. Εμείς να παρουσιαστούμε όπως πρέπει και τα υπόλοιπα κατά την διάρκεια του αγώνα θα τα δούμε.

Για το αν υπάρχει άγχος: Δεν έχουμε περισσότερο άγχος. Όταν έχεις απέναντι σου μια μεγάλη ομάδα μαρτυρά το ίδιο πράγμα. Ακόμη και αν έπαιζε μια θεωρητικά αδύναμη ομάδα δεν θα έλεγε τίποτα αυτό. Δεν είναι απαραίτητα κακό να υπάρχει σε ελεγχόμενο σημείο άγχος και πίεση. Αυτό διατηρεί την δίψα για το Κύπελλο. Είναι θέμα διαχείρισης και τα πάμε πολύ καλά μέχρι στιιγμής. Ο ΠΑΟΚ έχει μάθει να ζει με την πίεση. Έχουμε αφήσει πίσω τα ημιτελικά. Μόνο θετικά μπορείς να τα κοιτάξεις αυτά τα ματς. Είναι ένα σημάδι ότι μπορούμε να πάρουμε και τον τελικό.

Τι σημαίνει για τον ίδιο το τρόπαιο: Είναι πολύ σημαντικό όπως και για τους συμπαίκτες μου. Δεν σημαίνει κάτι ξεχωριστό για εμένα το αν θα σηκώσω το τρόπαιο. Όλοι το θέλουν το ίδιο.

Αν υπάρχει φαβορί: Δεν υπάρχει σε ματς που δίνει τον τίτλο. Σε διπλά μπορείς να μιλήσεις πιο σίγουρα για ένα φαβορί. Ούτε άγχος έχουμε, ούτε φαβορί είμαστε. Δεν σημαίνει κάτι, κάθε αθλητής τιμά την φσνέλα, την δουλειά του και εκείνους που τον έχουν επιλέξει.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα