Ο Αναστασίου για τον Παναθηναϊκό και τον τελικό!

Νίκος Αθανασίου
Ο Αναστασίου για τον Παναθηναϊκό και τον τελικό!

bet365

Στον πρώτο του τελικό ως προπονητής του Παναθηναϊκού, ο Γιάννης Αναστασίου τόνισε πως είναι έτοιμος και αυτός και οι παίκτες του! Τι είπε για τις απουσίες του ΠΑΟΚ και τι ζήτησε από τον κόσμο! Το gazzetta.gr ήταν στο ΟΑΚΑ.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις απουσίες του ΠΑΟΚ λέγοντας πως θα ήθελε να παίζουν και οι τρεις παίκτες που θα λείψουν, επισήμανε ότι φαβορί δεν υπάρχουν, αλλά το νούμερο ένα στοιχείο για τέτοιες περιπτώσεις είναι η θέληση.

Ανέφερε επίσης ότι οι παίκτες του δεν θα έχουν άγχος και περιμένει να μπουν στο γήπεδο και να κάνουν αυτά που πρέπει καθώς «τους έχω τρομερή εμπιστοσύνη»! Στο μήνυμα του προς τον κόσμο και των δύο ομάδων ο κ. Αναστασίου ζήτησε από όλους να είναι ψύχραιμοι, να στηρίξουν τις ομάδες τους χωρίς έκτροπα ενώ αναφέρθηκε και στα όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα στον τελικό της Ολλανδίας ανάμεσα στον Άγιαξ και την Τσβόλε!

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Έλληνα τεχνικού:

«Ο τελικός αποτελεί μια γιορτή και αυτό θέλουμε να συμβεί αύριο. Παίζουν δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες και ελπίζω να γίνει ένα όμορφο παιχνίδι χωρίς έκτροπα. Να κερδίσει το άθλημα και όχι η οπαδικότητα και η αντιπαλότητα. Σαν ομάδες δεν έχουμε πολλά να κρύψουμε. Ο καθένας θα κάνει την δουλειά του για να κερδίσει. Ελπίζω να είμαστε εμείς που θα σηκώσουμε το Κύπελλο αλλά αυτά θα τα συζητήσουμε αύριο. Να γίνει ένα παιχνίδι γιορτή, αντάξιο των δύο ομάδων»

Ποιο είναι το δυνατό σημείο του Παναθηναϊκού απέναντι στον ΠΑΟΚ;

Οι δύο προπονητές γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν. Σε έναν τελικό υπάρχει η θέληση. Το έχουν δείξει και οι δύο ομάδες. Για εμάς το πιο σημαντικό είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Αν διατηρήσουμε αυτό το στοιχείο, νομίζω έχουμε πολλές πιθανότητες για το τρόπαιο.

Περιμένετε διαφορετικό τον ΠΑΟΚ, καθώς έχει αλλάξει προπονητή;

Ο ΠΑΟΚ με προπονητή τον Γεωργιάδη έχει αλλάξει. Εμείς έχουμε δει όλα τα παιχνίδια, οπότε όλα τα σχέδια της αντίπαλης ομάδας. Θα είναι διαφορετικός σε σχέση με το τελευταίο ματς της Λεωφόρου. Σε τέτοια παιχνίδια η τακτική πάει περίπατο, συνήθως παίζει ρόλο το πάθος και η δύναμη. Έχουν κάποιες απουσίες αλλά είναι μεγάλη ομάδα, έχουν ποιοτικούς παίκτες και όποιοι παίξουν θα κάνουν τα πάντα για να καλύψουν τα όποια κενά. Εμάς μας ενδιαφέρει η δική μας ομάδα και τι θα κάνουμε εμείς.

Θα παίξουν ρόλο οι απουσίες του ΠΑΟΚ;

Δεν επηρεάζουν οι απουσίες. Θα ήθελα να παίζουν και οι τρεις, προσωπικά. Είναι σημαντικοί αλλά για εμάς αντιμετωπίζοντας αυτούς τους τρεις, ξέραμε πως να τους παίξουμε. Το άγνωστο καμία φορά προβληματίζει.

Πως αντιμετωπίζει η ομάδα τον τελικό;

Ήρεμα, πολύ ήρεμα.Όταν φτάνεις σε έναν τελικό η αντιμετώπιση είναι διαφορετική. Έχουμε κάνει τεράστια βήματα προόδου. Η ωριμότητα με τον ΟΦΗ δείχνει εμπειρία μεγάλης ομάδας. Το τελευταίο πράγμα που με απασχολεί είναι αν θα έχουν τα παιδιά άγχος. Τους έχω τρομερή εμπιστοσύνη.

Οι στοιχηματικές δίνουν φαβορί τον Παναθηναϊκό...

Αν κοιτάζαμε τι έδιναν οι στοιχηματικές από την αρχή της σεζόν θα είχαν κλείσει. Δεν υπάρχουν φαβορί σε έναν τελικό.

Τι θα θέλατε να ευχηθείτε για τον τελικό;

Να γίνει ένα όμορφο παιχνίδια, να μην γίνουν έκτροπα. Να σταθώ σε ένα περιστατικό στην Ολλανδία. Οι οπαδοί του Άγιαξ στον τελικό του Κυπέλλου έριξαν καπνογόνα και διακόπηκε το ματς για 25 λεπτά. Ο Άγιαξ έχασε με 5-1! Η στάση του συλλόγου και ειδικά του Κρόιφ, ήταν πως αυτοί οι οπαδοί δεν ταριάζουν στο κλαμπ. Απέκλεισαν τουε 450 οπαδούς από την φιέστα και για τα επόμενα τρία χρόνια δεν έχουν το δικαίωμα να πατήσουν στο γήπεδο της Φέγενορντ. Είναι πολύ σημαντικό για κάθε διοίκηση να προστατεύει το άθλημα. Είναι ένα παιχνίδι.

Τι σημαίνει για τον Παναθηναϊκό αν πάρει το Κύπελλο ενόψει και των πλέι-οφ;

Είναι λίγο περίεργο το πως ξεκινήσαμε. Να μιλάμε για τον μεγάλο στόχο. Για εμάς ήταν το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πάντα έχεις στόχο την κορυφή όταν είσαι στον Παναθηναϊκό. Κανείς δεν πίστευε σε αυτή την ομάδα και ότι θα παίζει το ποδόσφαιρο που παίζει. Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την ίδια φιλοσοφία. Παιχνίδι με το παιχνίδι. Αυτό θα κάνουμε και αύριο. Στο τέλος της σεζόν θα κρίνουμε τους εαυτούς μας. Θέλουμε να έχουμε βάλει τις βάσεις για την επόμενη σεζόν. Τα παιδιά έχουν διαψεύσει πολύ κόσμο. Τους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Ότι και να γίνει θα συνεχίσουμε για να επιτύχουμε τους στόχους μας, να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται.

Τι σημαίνει για εσάς ο τελικός;

Είναι ένα παιχνίδι. Το αντιμετωπίζω το ίδιο. Είναι μια γιορτή. Όπως έχουμε πει ως συμβουλή στα παιδιά είναι να ευχαριστηθούν το παιχνίδι. Αν το κάνουν και αύριο θα το ευχαριστηθώ και εγώ .

Αφού λέτε πως οι προπονητές δεν έχουν πολλά να κρύψουν, θα μας πείτε τα πλάνα σας;

Να τα δείτε αύριο καλύτερα.

Ο Ζέκα είπε πως οι τελικοί δεν είναι για να παίζεις καλά αλλά για να τους κερδίζεις. Συμφωνείτε;

Ο Ζέκα είναι αρχηγός και ξέρει τι πρέπει να κάνει. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στα παιδιά. Μας αρέσει να παίζουμε ποδόσφαιρο και αυτό θα κάνουμε και αύριο.

Κοτσόλης: «Ματς δικαίωση»

Από την πλευρά του ο Στέφανος Κοτσόλης μίλησε για έναν τελικό που στην ουσία επιβραβεύει την πολύ καλή χρονιά που έκανε φέτος ο Παναθηναϊκός και ευχήθηκε το... επιστέγασμα να είναι η κατάκτηση του κυπέλλου!

Ο έμπειρος πορτιέρο τόνισε πως το φετινό κατόρθωμα είναι εξαιρετικά δύσκολο και γι' αυτό η προσπάθεια όλων είναι αξιέπαινη. Μάλιστα σε ερώτηση για το αν υπάρχει φαβορί τόνισε πως δεν υπάρχουν μυστικά ανάμεσα στις δύο ομάδες, αλλά μόνο καλοί παίκτες που θα δώσουν τα πάντα για το κύπελλο!

Ματς επιβράβευση για εμάς, για τους κόπου όλης της χρονιάς, η συμμετοχή μας στον τελικό είναι ένα επιστέγασμα της φετινής μας πορείας. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει πλούσιο ρόστερ έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές από τη μέση και μπροστά, δεν εστιάζω σε έναν παίκτη, αλλά σε όλη ομάδα και δεν επικεντρώνομαι στην απουσία του Αθανασιάδη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Στέφανος Κοτσόλης:

Για την παρουσία του Παναθηναϊκού στον τελικό: «Είναι ένα ματς δικαίωσης για εμάς. Ανταμείβονται οι κόποι μας, είναι το επιστέγασμα της πολύ καλής δουλειάς που έχουμε κάνει. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και μετά θα αφοσιωθούμε στα play offs».

Για το αν θα παίξουν ρόλο οι απουσίες του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ διαθέτει πλούσιο ρόστερ από τη μέση και μπροστά. Εμείς εστιάζουμε σε όλη την ομάδα και όχι μόνο σε έναν παίκτη».

Για την εξέλιξη του Παναθηναϊκού στην πορεία της σεζόν: «Έχουμε φανείς συνεπείς ότι καθημερινά θα γινόμαστε καλύτεροι και στο τέλος της χρονιάς θα παρουσιάζουμε μια ομάδα ανταγωνιστική και ο κόσμος θα χαίρεται να τη βλέπει. Αυτό το έχουμε κάνει πράξη και ο κόσμος το κατάλαβε από την πρώτη στιγμή, που ήταν δίπλα μας».

Για το πού θα κριθεί ο τελικός: «Δεν υπάρχουν δυνατά όπλα και μη. Είναι ένας τελικός, όχι ένας μαραθώνιος. Θα παίξουν ρόλο πολλά, η θέληση, η τακτική, η προσοχή στις λεπτομέρειες ή η διαχείριση του παιχνιδιού. Δεν υπάρχουν μυστικά ανάμεσα στις δύο ομάδες, αλλά πολλοί και καλοί παίκτες».

Για το αν έχει άγχος ή προσμονή: « Προσωπικά είχα άγχος πριν τον επαναληπτικό με τον ΟΦΗ. Πλέον έχουμε προσμονή για το παιχνίδι. Αν το χαρούμε θα φύγουμε χαρούμενοι στο τέλος, όπως μας λέει και ο προπονητής μας».

Για το ρόλο των ποδοσφαιριστών να μην υπάρχουν παρατράγουδα: «Δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις από τον κόσμο και εμείς οι ποδοσφαιριστές να κάνουμε άλλα μέσα στο γήπεδο. Είναι υποχρέωση μας να είμαστε όπως πρέπει και να διεκδικούμε τη νίκη στα αγωνιστικά πλαίσια».

Για το αν υπάρχουν ομοιότητες με τις άλλες χρονιές που είχαν προωθηθεί παίκτες από τις ακαδημίες:«Θεωρώ ότι υπάρχουν ομοιότητες με τη χρονιά που προωθήθηκαν παιδιά από την ακαδημία, απλά οι συνθήκες φέτος ήταν πολύ πιο δύσκολες διοικητικά και αγωνιστικά. Έγιναν πολλές αλλαγές το καλοκαίρι συν τα προβλήματα που κουβαλούσε η ομάδα. Υπήρχαν πολλά παιδιά και στην αρχή ήταν πολύ δύσκολα. Ωστόσο με σωστό προγραμματισμό τα αποτελέσματα είναι αυτά που συζητάμε σήμερα».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα