Ο Μικάελσεν για τον τελικό Κυπέλλου Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

Θάνος Σαρρής
Ο Μικάελσεν για τον τελικό Κυπέλλου Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

bet365

Ο Γιαν Μικάελσεν κατέκτησε με τον Παναθηναϊκό το Κύπελλο του 2004 και μιλάει στο gazzetta.gr για τον τελικό με τον ΠΑΟΚ και τα στοιχεία που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Η πράσινη κερκίδα τον λάτρεψε για το πάθος και την αυταπάρνησή του. Ο τρελο-Δανός πλέον ακολουθεί καριέρα προπονητή και εργάζεται στην εθνική Κ-17 της χώρας του, έχοντας δείξει πολύ καλά δείγματα. Φυσικά, δεν ξεχνάει τον Παναθηναϊκό και τα χρόνια που πέρασε στην Ελλάδα.

Ήταν, άλλωστε, μέλος της ομάδας που κατέκτησε το νταμπλ τη χρονιά 2003-04 και έπαιξε στον τελικό με τον Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη, όπου το «τριφύλλι» είχε επικρατήσει με 3-1 των «ερυθρολεύκων». Ο Μικάελσεν μίλησε στο gazzetta.gr για τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού στον τελικό Κυπέλλου, αναφέρθηκε στον Μπεργκ και στα στοιχεία που κάνουν τη διαφορά σε ένα τέτοιο παιχνίδι.

Γιαν, ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία μετά από τέσσερα χρόνια να κατακτήσει έναν τίτλο...

«Πράγματι, είναι ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό αυτός ο τελικός. Είναι πολύ σημαντικό για μια νεανική ομάδα να φτάνει σε ένα Κύπελλο και θα ήταν υπέροχο να πάρει τον τίτλο».

Είχες παίξει στον τελικό του Κυπέλλου το 2004, όταν είχατε νικήσει τον Ολυμπιακό με 3-1 στη Νέα Σμύρνη. Τι θυμάσαι από εκείνο το παιχνίδι;

«Το θυμάμαι πολύ εκείνο το ματς. Δεν μπορώ να πω αν ήταν το σημαντικότερο της χρονιάς, καθώς για μένα το πιο σημαντικό ήταν να πάρουμε το Πρωτάθλημα. Επίσης παίξαμε κάποια πολύ σημαντικά ματς στην Ευρώπη. Σίγουρα όμως ήταν ένα από το μεγαλύτερα παιχνίδια μας. Κάναμε έναν σπουδαίο τελικό και ήταν πολύ καλό το ότι νικήσαμε τον μεγάλο αντίπαλό μας, τον Ολυμπιακό, με αυτόν τον τρόπο σε έναν τελικό».

Ποια είναι τα σημαντικότερα στοιχεία σε έναν τελικό;

«Νομίζω ότι σε αυτά τα παιχνίδια το κίνητρο είναι δεδομένο, οπότε δεν θα σταθώ σε αυτό. Χρειάζεται συγκέντρωση, να έχεις πλάνο και να δώσεις για όλο το ματς ό,τι έχεις. Ακόμα κι αν βρεθείς σε κακή μέρα ή κάνεις δύσκολο ξεκίνημα, πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος. Είναι ένα ματς, όταν τελειώσει δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Είναι ιδιαίτερο πάντα να παίζεις έναν τελικό. Δεν είναι όπως στο Πρωτάθλημα, που μπορεί να κάνεις ένα καλό παιχνίδι και να είσαι πρωταθλητής. Στο Κύπελλο δεν έχεις αυτή την πολυτέλεια».

Ένας Σκανδιναβός, ο Μάρκους Μπεργκ, φέτος κάνει τη διαφορά για τον Παναθηναϊκό στην επίθεση. Παίκτες σαν αυτόν μπορούν να κρίνουν έναν τελικό;

«Φυσικά και μπορεί, γνωρίζω τον Μπεργκ και ξέρω ότι είναι πολύ ικανός. Θυμάμαι στη δική μας ομάδας είχαμε είχαμε τον Ολισαντέμπε και τον Κωνσταντίνου, που μπορούσαν να νικήσουν ένα παιχνίδι. Χρειάζονται οι επιθετικοί που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ειδικά στα μεγάλα ματς».

Είχες πάντα ιδιαίτερη σχέση με τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Θεωρείς ότι μπορεί να κάνει κι αυτός τη διαφορά;

«Είναι πολύ σημαντικό για τους οπαδούς να δείξουν την αφοσίωσή τους ακόμα κι αν η ομάδα δεν ξεκινήσει καλά. Πρέπει να σταθούν στο πλευρό τους. Το χρειάζονται αυτό οι παίκτες. Για μια νέα ομάδα είναι πολύ σημαντικό να νιώθει στήριξη, ειδικά στις δύσκολες στιγμές. Επειδή ξέρω τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, είμαι σίγουρος ότι μπορούν να αποτελέσουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τον τελικό».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα