Ο Κριστόφ Βαζέχα για τον τελικό!

Ο Κριστόφ Βαζέχα για τον τελικό!

Νίκος Αθανασίου
Ο Κριστόφ Βαζέχα για τον τελικό!

bet365

Ο Κριστόφ Βαζέχα μιλά στο gazzetta.gr για τον μεγάλο τελικό, στέκεται στο πάθος των παικτών του Παναθηναϊκού και βγάζει το καπέλο στον Μπεργκ!

Άνθρωπος των τελικών. Συμμετείχε με τον έναν(ως ποδοσφαιριστής) ή με τον άλλο τρόπο(ως βοηθός προπονητή) στα τελευταία έξι κύπελλα του Παναθηναϊκού! Έχει γράψει ιστορία. Ο λόγος, φυσικά, για τον μεγάλο Κριστόφ Βαζέχα. Τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία του «τριφυλλιού» που μίλησε στο gazzetta.gr για την σπουδαία αναμέτρηση του Σαββάτου και την ευκαιρία του συλλόγου να επιστρέψει στους τίτλους. Ο ΕλληνοΠολωνός προπονητής, πλέον, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στην δουλειά του Γιάννη Αναστασίου, αποκάλυψε το... κλειδί που θα κρίνει τον νικητή και έβγαλε το καπέλο στον Μάρκους Μπεργκ.

Έχετε συνδέσει το όνομα σας με τα έξι τελευταία Κύπελλα του Παναθηναϊκού. Πιο πρόσφατο εκείνο του 2010 ως βοηθός του Νίκου Νιόπλια. Τι θυμάστε από εκείνο το παιχνίδι;

«Είχα την ευκαιρία να πανηγυρίσω ακόμη ένα νταμπλ, αυτή την φορά όχι ως ποδοσφαιριστής αλλά ως μέλος του τεχνικού επιτελείου. Θυμάμαι πως σε εκείνον τον τελικό κόντρα στον Άρη, υπήρχε μόνο μία ομάδα. Εμείς, ο Παναθηναϊκός. Ήμασταν πολύ καλύτεροι, το θέλαμε περισσότερο και το δείξαμε. Νικήσαμε 1-0 αλλά θα μπορούσαμε να βάλουμε και άλλα γκολ, καθαρίζοντας πιο νωρίς το παιχνίδι».

Πριν από το 2010 είχατε κατακτήσει 5 τρόπαια. Είχατε σπουδαία συμμετοχή σε κάποιους από τους τελικούς...

«Ωραία χρόνια. Έπαιξα σε αρκετούς τελικούς. Είναι παιχνίδια με μεγάλη σημασία, κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να αγωνίζεται σε αυτά τα ματς. Πως να ξεχάσεις τους τελικούς με την ΑΕΚ ή με τον Ολυμπιακό».

Που κρίνονται αυτά τα παιχνίδια;

«Τις περισσότερες φορές δεν μετρά τόσο η τακτική αν και πάντα παίζει τον ρόλο της. Είναι παιχνίδια που περισσότερο μετρά το πάθος αλλά και οι λεπτομέρειες. Δεν υπάρχουν φαβορί. Όποιος βρεθεί στην καλύτερη κατάσταση, όποιος έχει τις... απαντήσεις της στιγμής, αυτός κατακτά και το τρόπαιο».

Τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός από τον ΠΑΟΚ;

«Είναι μια καλή ομάδα, έχει παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι συγκεντρωμένος σε όλο το παιχνίδι. Είπαμε αυτά τα ματς, είναι θέμα λεπτομερειών. Ο Γεωργιάδης έχει αλλάξει προς το καλύτερο τον ΠΑΟΚ και θα είναι δύσκολος αντίπαλος».

Ο φετινός Παναθηναϊκός αποδείχθηκε πολύ καλύτερος από τις προσδοκίες του καλοκαιριού. Το περιμένατε;

«Είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Είναι πολύ καλή η ομάδα, ομάδα με όλη την σημασία της λέξης. Ο Αναστασίου έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Κανείς δεν πίστευε ότι μπορεί ο Παναθηναϊκός να διεκδικήσει τόσο γρήγορα ένα τρόπαιο αλλά τα κατάφερε. Αυτό που βλέπω εγώ είναι μία ομάδα με όρεξη. Βλέπεις την δίψα στα μάτια των παιδιών για να κατακτήσουν πράγματα και στην συγκεκριμένη περίπτωση το Κύπελλο. Θα είναι πολύ σημαντικό αν τα καταφέρει».

Μεγάλος πρωταγωνιστής της φετινής ομάδας ο Μάρκους Μπεργκ. Τιμάει και με το παραπάνω την φανέλα με το 9, έτσι δεν είναι;

«Από την στιγμή που ο Μήτρογλου έφυγε για την Αγγλία, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Είναι ο καλύτερος επιθετικός στην Ελλάδα. Δεν ψάχνει μόνο να εκτελέσει, να βρει δίχτυα. Δεν περιμένει την ομάδα να παίξει για αυτόν, παίζει εκείνος για το σύνολο. Δίνει ασίστ, πρεσάρει, είναι εξαιρετικός».

Κλείνοντας, μια ευχή για τον τελικό...

«Θέλω να είναι μια γιορτή για το ποδόσφαιρο. Να μην γίνουν επεισόδια. Είναι μια ευκαιρία να δούμε ένα σημαντικό παιχνίδι, με κόσμο και από τις δύο ομάδες και να μην συμβεί τίποτα. Φτάσαμε στο 2014, κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσουν αυτά. Εύχομαι ο κόσμος να το ευχαριστηθεί και ας κερδίσει ο καλύτερος».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα