Δεν πρέπει να πηγαίνεις κόντρα στο ποδόσφαιρο!

Δεν πρέπει να πηγαίνεις κόντρα στο ποδόσφαιρο!

Δεν πρέπει να πηγαίνεις κόντρα στο ποδόσφαιρο!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzeta την παραμονή του Μίτσελ και στέκεται σε μία δήλωσή του φεύγοντας από τη Σεβίλλη!

Σε ανύποπτο χρόνο είχα εκφράσει την άποψή μου-η, μάλλον όχι τη δική μου άποψη, αλλά την άποψη της ποδοσφαιρικής λογικής-για το θέμα Μίτσελ. Κι όταν το ποδόσφαιρο σου λέει κάτι, εσύ δεν πρέπει να πηγαίνεις κόντρ, αλλά πρίμα. Και το ίδιο το ποδόσφαιρο «έλεγε» στον Ολυμπιακό να συνεχίσει με τον Μίτσελ.

Αφενός μεν λόγω της επίτευξης των μεγάλων στόχων της ομάδας υπό την καθοδήγησή του, αφετέρου δε γιατί παγκοσμίως ομάδα καλύτερη φτιάχνεις μόνο όταν την αφήσεις σε ένα προπονητή δύο και τρία χρόνια. Ελάχιστοι σύλλογοι παγκοσμίως μπορεί να το αλλάξουν αυτό το πράγμα. Σύλλογοι με τεράστιο όνομα και τεράστιες οικονομικές δυνατότητες, που μπορούν και παίρνουν όποιον παίκτη θέλουν-κι απλά θα αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα. Άλλωστε, κι αυτοί ακόμη οι σύλλογοι ξέρουν ότι κατά βάθος δεν πρέπει να αλλάζουν κάθε χρόνο προπονητή, γιατί είναι εις βάρος τους.

Καθαρά προσωπικά, να πω ότι έμεινα ευχαριστημένος από τη δουλειά του Μίτσελ. Ενθουσιασμένος όχι, ευχαριστημένος ναι. Όμως, ελπίζω ότι έχοντας την ευκαιρία να δουλέψει κι άλλη σεζόν στην ίδια ομάδα, πλέον θα βάλει το στίγμα του σε πιο μεγάλο βαθμό και θα παρουσιάσει μία ακόμη πιο ισχυρή ομάδα.

Για να είμαι ειλικρινής, μου έχει μείνει στο μυαλό μία δήλωση που είχα διαβάσει σε ένα ρεπορτάζ της Σεβίλλης, αμέσως μετά την απομάκρυνσή του τότε από την ισπανική ομάδα. Είχε πει λοιπόν ο Μίτσελ, εν είδει αυτοκριτικής η, αυτοσαρκασμού, «δεν ξέρω, ίσως είμαι πιο καλός στο να αναπτύσσω παίκτες, παρά στο να αναπτύσσω ομάδες». Γιατί επί ημερών του και στη Χετάφε και στη Σεβίλλη είχαν εξελιχθεί πολύ σημαντικοί παίκτες, που έκαναν πολύ σημαντικές μεταγραφές. Από το Σολδάδο και τον Νεγκρέδο, έως τον Νάβας και τον Παρέχο. Αλλά και τον Κοντγκόμπια, τον Μεντέλ, τον Ράκιτιτς, τον Ρέγες κ.α.

Δεν κρύβω λοιπόν ότι μου έχει «σταθεί» αυτή η κουβέντα. Γιατί με το Μίτσελ και στον Ολυμπιακό όντως πολλοί παίκτες «αναπτύχθηκαν», βελτιώθηκαν, προόδευσαν. Κάποιοι μάλιστα πήραν μεταγραφή, όπως ο Μήτρογλου, ο Αμπντούν, ο Φετφατζίδης κι ο Φέϊσα. Και κάποιοι άλλοι είτε δεν πήραν μεταγραφή στο τσακ (βλέπε Σιόβας), είτε είναι έτοιμοι να πάρουν αμέσως προσεχώς (βλέπε Μανωλάς). Όπως είδαμε και το Ρομπέρτο και το Σάμαρη και τον Κάμπελ και τον Ολαϊτάν, πόσο (πολύ) καλύτεροι ήταν φέτος απ΄ότι πέρσι στις ομάδες τους…

Η αλήθεια είναι ότι φέτος ο Μίτσελ εξέλιξε, ως ένα βαθμό, και την ομάδα του Ολυμπιακού κι όχι μόνο μεμονωμένους παίκτες. Αλλά ότι μας άφησε κάποια ερωτηματικά για την εικόνα της ομάδας (στο τέλος μάλιστα έγιναν αρκετά), μας άφησε. Ας περιμένουμε να δούμε μήπως ακριβώς με την εμπιστοσύνη που με διάφορους τρόπους του δείχνει ο Μαρινάκης και πρωτίστως με τη δουλειά του από την αρχή μίας δεύτερης διαδοχικά σεζόν, τα εξαφανίσει!

Για το καλό του Ολυμπιακού φυσικά, αλλά και το δικό του, καθώς αυτός είναι που έχει δηλώσει ευθέως ότι κάποια στιγμή θέλει να δουλέψει στη Ρεάλ Μαδρίτης, άρα έχει φιλοδοξίες για ακόμη πιο μεγάλα πράγματα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.