«Έχουμε καλύτερους παίκτες από τον Παναθηναϊκό»

«Έχουμε καλύτερους παίκτες από τον Παναθηναϊκό»

Gazzetta team
«Έχουμε καλύτερους παίκτες από τον Παναθηναϊκό»

bet365

Ο Γιώτης Σταματόπουλος με δηλώσεις του μίλησε για τις δυνατότητες του ΠΑΟΚ, αλλά και τον φορμαρισμένο Παναθηναϊκό. Για τις απουσίες, αλλά και για την ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί στο ΟΑΚΑ.

Ο στενός συνεργάτης του Γιώργο Γεωργιάδη με δηλώσεις του στην Media Day που ήταν αφιερωμένη στον μεγάλο τελικό, αρχικά σχολίασε τον βαθμό ετοιμότητας του ΠΑΟΚ: «Μπήκαμε στην τελική ευθεία, πιστεύω ότι δουλέψαμε καλά όλη την εβδομάδα. Αυτή την εβδομάδα χρειάζεται ακόμη πιο πολύ συγκέντρωση και πιο πολύ πάθος. Οι παίκτες μας το δείχνουν καθημερινά στις προπονήσεις και θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά».

Για τις απουσίες των Νάτχο, Κατσουράνη και Αθανασιάδη: «Όταν είσαι πολλά χρόνια σε αυτό το επάγγελμα ξέρεις ότι μπορεί να σου τύχει κάτι τέτοιο. Δηλαδή πολλά παιχνίδια να αναγκαστείς να μην τα παίξεις με τους ποδοσφαιριστές που έχεις στο μυαλό σου. Το θέμα είναι ότι τώρα έτυχε ο τελικός και σίγουρα είναι λυπηρό που χάνουμε τρεις παίκτες ενδεκάδας. Όμως είμαστε επαγγελματίες και όλοι οι παίκτες μας δουλεύουν σε πολύ υψηλό επίπεδο και το πιστεύω ότι οποιοσδήποτε και αν παίξει σε αυτό το παιχνίδι θα είναι έτοιμος».

Για το εάν τον προβληματίζει η εικόνα του ΠΑΟΚ εκτός έδρας τους τελευταίους μήνες: «Δεν μπορώ να μιλήσω για τα προηγούμενα παιχνίδια, μόνο για αυτά από την στιγμή που ήρθα. Θεωρώ ότι η ομάδα έδειξε και εκτός έδρας καλό πρόσωπο. Νομίζω ότι ειδικά αυτός ο τελικός όπου και να γίνει θα είναι εντός έδρας γιατί ξέρουμε ότι ο κόσμος μας θα είναι δίπλα μας. Οπως και στο πρωτάθλημα, ο κόσμος μας ακολουθεί όπου και αν παίζουμε. Αυτό μας δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση».

Για το φαβορί του τελικού: «Σε όλο τον κόσμο οι τελικοί, είτε αφορούν Μουντιάλ, είτε τελικός Τσάμπιονς Λιγκ είναι 50-50, δεν μπορείς να πεις τίποτα. Σε ένα παιχνίδι θα κριθούν πολλά. Θα μετρήσει η φόρμα της ημέρας, σε τι ημέρα θα βρεθούν οι παίκτες και εγώ θεωρώ ότι θα είμαστε σε καλύτερη μέρα».

Για το ρητό που λέει ότι οι μεγάλοι παίκτες κερδίζουν τα μεγάλα ματς: «Δεν θα συμφωνήσω απόλυτα, είδαμε σε πολλές περιπτώσεις μεγάλοι παίκτες να χάνουν τους τελικούς. Ο Ζιντάν μέχρι να πάρει έναν τελικό είχε χάσει τρεις. Αυτό δεν παίζει ρόλο, όπως σας είπα θα παίξει ρόλο η κατάσταση της ομάδας εκείνη την ημέρα. Εμείς δουλεύουμε καθημερινά εδώ και εβδομάδες για να είμαστε αυτή την ημέρα απόλυτα έτοιμοι».

Για το εάν οι απουσίες αναγκάζουν την τεχνική ηγεσία να αλλάξει το στυλ παιχνιδιού του ΠΑΟΚ: «Όχι δεν πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξουμε κάτι, ιδιαίτερα σε αυτό το παιχνίδι. Δεν είναι, άλλωστε, και εύκολο να παίζεις ένα μεγάλο διάστημα με ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού και να το αλλάξεις για ένα παιχνίδι. Εμείς θα πρέπει να στηριχθούμε στις δυνάμεις μας, στα καλά μας σημεία και θεωρώ ότι δεν πρέπει να αλλάξουμε τίποτα».

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός το τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται ιδιαίτερα φορμαρισμένος:
«Θα συμφωνήσω ότι ο Παναθηναϊκός είναι αρκετά φορμαρισμένος τους τελευταίους μήνες. Παίζει καλό ποδόσφαιρο, έχει ποιοτικούς παίκτες, έναν συνδυασμό έμπειρων όπως ο Πράνιτς, ο Πέτριτς και ο Μπεργκ και νεαρών σε ηλικία όπως ο Αμπέιντ και ο Κουτρουμπής. Έχουν κάνει κάποιες καλές κινήσεις όπως με τον Νάνο και παίζουν καλό και ουσιαστικό ποδόσφαιρο. Αλλά θέλω να σας πω ότι η λέξη προβληματισμός δεν μου αρέσει καθόλου, εγώ πιστεύω ότι έχουμε καλύτερους παίκτες, έχουμε ποιοτικούς παίκτες. Το θέμα είναι να μπορέσουμε και πιστεύω θα μπορέσουμε να είμαστε την κατάλληλη στιγμή έτοιμοι».

Για την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί στις κερκίδες του Ολυμπιακού Σταδίου:
«Από τότε που έχω έρθει στην Ελλάδα μου έμεινε μία λυπηρή εικόνα. Πήγα στον τελικό Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού που κρίθηκε στα πέναλτι και όταν μπήκα στο γήπεδο ξαφνιάστηκα. Είδα 30.000 κενές θέσεις, μόνο τα πέταλα ήταν γεμάτα. Δεν ήμουν συνηθισμένος σε τέτοια εικόνα. Εμένα προσωπικά το όνειρο μου θα είναι στις επόμενες γενιές να είναι τα πρόσωπα ανακατεμένα και πηγαίνουν όλοι χέρι -χέρι στο γήπεδο. Ελπίζω οι φίλαθλοι να γιορτάσουν αυτόν τον τελικό. Βεβαίως, έχω πληροφορηθεί ότι θα υπάρχουν πάλι κενά καθίσματα, αλλά στόχος μας στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι να είναι τα γήπεδα γεμάτα».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα