Οι δανεικοί του Ολυμπιακού στο... μικροσκόπιο!

Οι δανεικοί του Ολυμπιακού στο... μικροσκόπιο!

Δημήτρης Τομαράς
Οι δανεικοί του Ολυμπιακού στο... μικροσκόπιο!

bet365

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει με Μίτσελ και ο σχεδιασμός αρχίζει! Οι δανεικοί στην πρώτη γραμμή και το Gazzetta.gr σκανάρει τους «ερυθρόλευκους» σε Ελλάδα και εξωτερικό!

Ο Μίτσελ πήρε την στήριξη της διοίκησης και μαζί με τους Ισά, Καρεμπέ ετοιμάζει να «χτίσει» τον Ολυμπιακός της νέας σεζόν. Προτεραιότητα πάντως δίνει στους δανεικούς και μέσα από τα φιλικά με Πανιώνιο και Λεβαδειακό θα δει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Ο Ολυμπιακός είναι ανοιχτός σε προτάσεις, ενώ στην προετοιμασία αναμένεται να βρεθούν και αρκετοί δανεικοί που έπαιξαν σε ομάδες του εξωτερικού. Το Gazzetta.gr βάζει στο... μικροσκόπιο τους «ερυθρόλευκους» και κάνει τον απολογισμό για τη χρονιά που πέρασαν μακριά από το Λιμάνι και μαζί και τις εκτιμήσεις για το μέλλον τους στην ομάδα. Πιο αναλυτικά:

Ανδρέας Μπουχαλάκης: Ο νεαρός διεθνής μεσοεπιθετικός έχει κάνει μία γεμάτη χρονιά στον Εργοτέλη. Ήταν αρκετά παραγωγικός και βοήθησε την ομάδα του παίζοντας σε διάφορες θέσεις σε άξονα και επίθεση. Σε 30 αγώνες στην Σούπερ Λίγκα (1479 λεπτά συμμετοχής) είχε 2 γκολ. Δεν έχει και τόσες πιθανότητες να γυρίσει στους Πειραιώτες ωστόσο είναι λογικό να το παλέψει για τα καλά.

Δημήτρης Διαμαντάκος: Ήταν ένα από τα αγαπημένα... παιδιά του Μίτσελ από τους παίκτες που έφυγαν ως δανεικοί. Μάλιστα υπήρχαν σκέψεις να γυρίσει από τον περασμένο Γενάρη στον Ολυμπιακό. Αν και δεν έλλειψαν κάποια προβλήματα τραυματισμών ο φορ που έπαιξε στον Εργοτέλη τελείωσε την χρονιά στο πρωτάθλημα με 9 γκολ σε 25 αναμετρήσεις (1858 λεπτά συμμετοχής).

Μανόλης Τζανακάκης: Από τους παίκτες που συνέβαλλαν στην φετινή πορεία του Εργοτέλη είτε σε... πόστο σε άμυνα είτε αλλού. Ο νεαρός παίκτης είχε 2.522 λεπτά συμμετοχής και 28 ματς με τους Κρητικούς στο πρωτάθλημα. Και αυτός επίσης δεν έχει τόσες πολλές ελπίδες για να πιάσει... Λιμάνι την προσεχή σεζόν.

Αμπντελσαλάμ Ιμπραϊμι: Υπέστη πρόσφατα ρήξη αχίλλειου τένοντα, έκανε επέμβαση και θα λείψει τουλάχιστον για 4 μήνες από τα γήπεδα, κάτι σίγουρα αποβαίνει εις βάρος του. Σε 12 αγώνες με τον Εργοτέλη είχε 1 γκολ και 1 ασίστ (1.007 λεπτά συμμετοχής), φανερώνοντας καλά στοιχεία. Όμως ο σοβαρός τραυματισμός του τον αφήνει πίσω...

Βασίλης Καραγκούνης: Λίγα πράγματα από τον νεαρό άσο που όταν είχε κλείσει στον Ολυμπιακό εθεωρείτο ένα μεγάλο ταλέντο. Φέτος με τον Άρη που υποβιβάστηκε είχε μόλις 12 παιχνίδια και 900 λεπτά στα πόδια του στο πρωτάθλημα. Δεν πρέπει να περιμένει και πολλά ως προς το μέλλον του στον Ολυμπιακό.

Ανδρέας Τάτος: Κάθε χρονιά ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς για εκείνον και κάθε φορά καταλήγει σε άλλη ομάδα. Παρότι είναι ένας παίκτης που ξεχωρίζει δεν καταφέρνει ποτέ να βρει θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Φέτος ίσως είναι λίγο διαφορετικά. Με την φανέλα του Άρη πάντως έκανε θετική σεζόν: 30 αγώνες, 3 γκολ, 9 ασίστ και 2.620 λεπτά συμμετοχής.

Δημήτρης Κολοβός: Μετά τον Διαμαντάκο είναι ένα ακόμα... δυνατό όνομα από τους παίκτες της ελληνικής αγοράς που έπαιξαν δανεικοί σε άλλες ομάδες. Ο Κολοβός είναι ένας παίκτης που έχει σε μεγάλη εκτίμηση ο Μίτσελ και έχει τσεκαριστεί από τον Πιέρ Ισά και τον Κριστιάν Καρεμπέ φέτος πάνω από 2 φορές. Σε 32 αγώνες έχει απολογισμό 7 γκολ και 1 ασίστ με τον Πανιώνιο φέτος στο πρωτάθλημα (2.688 λεπτά συμμετοχής). Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα έχει θέση στον Ολυμπιακό της νέας χρονιάς.

Τάσος Αυλωνίτης: Θεωρείται σχεδόν... κλεισμένος από τον Ολυμπιακό και απέδειξε και φέτος το ταλέντο που διαθέτει και το οποίο μπορεί να του προσφέρει μία ευκαιρία στο Λιμάνι. Έκανε γεμάτο πρωτάθλημα με 30 αναμετρήσεις και 2.829 λεπτά.

Κλιμάκο Πίντο Λεάντρο: Και αυτός -όπως ο Τάτος- είχε θετικό πρόσημο φέτος και ας αγωνίστηκε σε δύο ομάδες. Αν και δεν έχει τόσες πιθανότητες για να βρει... χώρο στο δυναμικό του Ολυμπιακού με την Καλλονή είχε 19 αγώνες πρωταθλήματος, 1 γκολ και 1.718 λεπτά. Με τον ΠΑΣ δεν πρόλαβε να κάνει και πολλά. Είχε 2 αγώνες και 80 λεπτά παρουσίας. Έχει ταλέντο όμως στην θέση του υπάρχουν πιο καλοί παίκτες στο ερυθρόλευκο ρόστερ.

Μπάμπης Λυκογιάννης: Από τον Ολυμπιακό και την συμμετοχή του μέχρι και σε ευρωπαϊκά ματς βρέθηκε δανεικός στην ομάδα του Λεβαδειακού. Είχε 21 αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα και 1.700 λεπτά. Δεν πραγματοποίησε πάντως ιδιαίτερα καλή σεζόν και δεν πρέπει να έχει και πολλές προσδοκίες...

Παναγιώτης Βλαχοδήμος: Η... ξενιτιά δεν τον ωφέλησε. Ο δανεισμός του στην Άουγκσμπουργκ και οι τραυματισμοί που είχε αποτέλεσαν ένα δυναμικό πισωγύρισμα για τον Βλαχοδήμο. Τελικώς πήγε ως δανεικός στον Πλατανιά και έκανε έστω προς το τέλος της χρονιάς την διαφορά. Έβαλε 5 γκολ σε 14 αγώνες στην Σούπερ Λίγκα (1.084 λεπτά). Ωστόσο παραμένει ακόμα... μετέωρος και ο Ολυμπιακός δεν φαίνεται να έχει πειστεί και τόσο για τον φετινό του αγωνιστικό απολογισμό.

Μανώλης Σιώπης: Πάλεψε μεν όμως δεν τα κατάφερε και τόσο καλά δε. Ο νεαρός Σιώπης με 16 ματς και 862 λεπτά με τον Πλατανιά δεν είναι εφικτό να πάρει αυτό που θέλει από τον Ολυμπιακό, δηλαδή την δυνατότητα να δοκιμάσει τις δυνάμεις του με την φανέλα του την επόμενη περίοδο.

Ραφαήλ Σούκιας: Ανήκει πάνω κάτω στην ίδια... γενιά παικτών με τον Σιώπη. Και για εκείνον ισχύουν πάνω κάτω τα ίδια με τον κοντόσωμο μέσο. Βέβαια ο Σούκιας έχει ακόμα πιο λίγες ελπίδες για την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Φέτος έχει μόνο 1 συμμετοχή με τον Πλατανιά στο πρωτάθλημα (10 λεπτά).

Αλεξάνταρ Καταϊ: Το μόνο βέβαιο ήταν πως πέρασε τις εξετάσεις του στον Πλατανιά και με καλό βαθμό. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός σε 24 ματς είχε 8 γκολ στην Σούπερ Λίγκα. Έδωσε και 4 ασίστ σε 1712 λεπτά συμμετοχής. Ο Αλεξάνταρ Καταϊ είχε πιστοποιήσει και παλαιότερα πως διαθέτει δυνατότητες και ότι έχει προοπτικές εξέλιξεις. Δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση για εκείνον πάντως να καθιερωθεί ή να βρει θέση στον Ολυμπιακό.

Κλοντ Ντιελνά: Έκανε εξαιρετικό πρωτάθλημα με την Αζαξιό με 21 συμμετοχές. Έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων από Γαλλία και Αγγλία όπως η Γουέστ Χαμ. Οι Πιέρ Ισά και Κριστιάν Καρεμπέ τον έχουν παρακολουθήσει εν δράσει και έχουν εικόνα. Εάν δεν έρθει πρόταση που να ικανοποιήσει θα πάρει μία ευκαιρία στην προετοιμασία.

Σαμπού Γιαταμπαρέ: Προσωπική επιλογή του Πιέσ Ισά, ωστόσο το πρώτο εξάμηνο τον βρήκε στην Ελλάδα να μην μπορεί να δείξει το ταλέντο του. Μόλις πέντε συμμετοχές για αυτόν και μετά ζήτησε τον δανεισμό του σε ομάδα της Γαλλίας και επέστρεψε στη Μπαστιά. Ο 25χρονος μέσος είχε καλά ματς, έπαιξε σε 12 παιχνίδια, αλλά θα αποτελέσει παρελθόν και από κει. Ο λόγος; Πλακώθηκε στο ξύλο με τον Σισέ και συμπαίκτες του, με τον πρόεδρο της ομάδας να τονίζει πως δεν έχει μέλλον στον σύλλογο. Ο ίδιος θέλει μια δεύτερη ευκαιρία, ωστόσο ο Μίτσελ δεν τον έχει ψηλά στις προτιμήσεις του.

Τόμας Ντε Βινσέντι: Δεν έπεισε τον Μίτσελ στην προετοιμασία, επέστρεψε στον ΠΑΣ και τον Γενάρη έφυγε από την Ελλάδα. Ο ΑΠΟΕΛ τον εμπιστεύθηκε και ο Αργεντίνος δεν απογοήτευσε τον Γιώργο Δώνη. Μάλιστα, ο 25χρονος μπήκε αμέσως στο κλίμα, σε 11 ματς έχει 8 γκολ και βοήθησε την ομάδα να μπει δυνατά στη μάχη του τίτλου και πλέον να είναι το φαβορί. Μάλιστα, οι Κύπριοι κάνουν λόγο πως θα γίνει πρόταση αγοράς στον Ολυμπιακό, αφού ο Αργεντίνος έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας τους.

Τζόναθαν Λεζάρ: Πήγε στην Μαλίν και μόλις πριν λίγες εβδομάδες μπήκε σε φουλ ρυθμούς αφού είχε πρόβλημα τραυματισμού. Ο ίδιος τονίζει πως σύντομα θα είναι απόλυτα έτοιμος ενώ θέλει συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ και Euro 2016 με την Εθνική Βελγίου. Μπορεί να βοηθήσει σε διάφορες θέσεις στην επίθεση.

Λαμίσα Μουσόντα: Ο νεαρός μέσος με αφρικανικές καταβολές και βελγικό διαβατήριο δεν είχε μεγάλο αριθμό αγώνων με την φανέλα της Μαλίν. Ο Μουσόντα που έχει πείρα από Αγγλία και Βέλγιο θεωρείται αρκετά μεγάλο ταλέντο. Όμως μόνο βέβαιο δεν είναι πως θα λάβει το... χρίσμα από τον Μίτσελ.

Πέταρ Γκρμπιτς: Αγωνιζόμενος στην ομάδα της Παρτιζάν πήρε συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις όπου μετείχε ο σύλλογός του. Συνολικά όμως είχε μόνο 7 αγώνες στα πόδια του. Πολύ δύσκολα θα γυρίσει στον Ολυμπιακό.

Νίκος Ιωαννίδης: Αντίθετα με τον Βλαχοδήμο δεν είχε κανένα πρόβλημα προσαρμογής στην Γ' κατηγορία της Γερμανίας. Σε 27 παιχνίδια βρήκε δίχτυα 6 φορές, κάνοντας μία πολύ καλή χρονιά. Ο Ιωαννίδης όμως λογικά δεν θα είναι στα ερυθρόλευκα πλάνα για τη νέα περίοδο. Θα χρειαστεί να παλέψει σκληρά για μία θέση στον Ολυμπιακό.

Χουάν Πάμπλο Πίνο: Χαμένος κάπου στην Κολομβία ο Χουάν Πάμπλο Πίνο δεν πρόκειται να γυρίσει ποτέ πίσω στον Ολυμπιακό. Τα πειθαρχικά του παραπτώματα και η εν γένει συμπεριφορά του υπερκαλύπτουν τα αγωνιστικά του ατού.

* Ο Ολυμπιακός έχει και αρκετούς άλλους δανεικούς που παίζουν σε ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα αναφοράς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα