Ατλέτικο Μαδρίτης - Τσέλσι 0-0

Ατλέτικο Μαδρίτης - Τσέλσι 0-0

bet365

Η Ατλέτικο ήταν καλύτερη, όμως η Τσέλσι ήξερε τι πρέπει να κάνει και παρά την απώλεια του Τσεχ πήρε 0-0 και προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Champions League.

Η Ατλέτικο συνεχίζει να κερδίζει τις εντυπώσεις και οπαδούς, όμως στο «Βιθέντε Καλδερόν» το αποτέλεσμα που ήθελε το πήρε η Τσέλσι. Και σε καμία περίπτωση αυτό δεν έγινε στην τύχη, αφού ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε τον τρόπο να κλειδώσει την ομάδα του Ντιέγο Σιμεόνε και να την αναγκάσει να καταφύγει στο τέλος σε πολλές σέντρες προς την περιοχή. Οι Μπλε έχασαν νωρίς τον Τσεχ με τραυματισμό, όμως με άριστη προσύλωση στο πλάνο, σταθερότητα και μηδενικό ρίσκο στην άμυνα, έκλεισαν τους χώρους, μάρκαραν επί 95' λεπτά σε όλες τις γραμμές, πάγωσαν όταν έπρεπε τον ρυθμό και έχουν προβάδισμα να βρεθούν στο μεγάλο ραντεβού της Λισαβόνας. Εκτός από τον γκολκίπερ τους, οι Αγγλοι είδαν και τον Τέρι να αποχωρεί με πρόβλημα, ενώ τον επαναληπτικό εξαιτίας καρτών χάνουν Λάμπαρντ, Μίκελ, όπως και ο Γκάμπι από πλευράς Ατλέτικο. Ελάχιστα πράγματα από τον Φερνάντο Τόρες στην επιστροφή του στο «σπίτι». Αυτό ήταν το 6ο clean sheet για την Τσέλσι σε 11 αγώνες στη φετινή διοργάνωση, ενώ οι Λονδρέζοι διατήρησαν την εκπληκτική παράδοση που τους θέλει αήττητους σε 9 σερί αγώνες επί ισπανικού εδάφους.

Εχοντας πάρει δωρεάν μάθημα από το πάθημα της Μπαρτσελόνα στη φάση των «8», η Τσέλσι μπήκε στο ματς με σκοπό να μην αιφνιδιαστεί και διώχνοντας κάθε μπάλα χωρίς να το σκεφτεί δεν άφησε την Ατλέτικο να κάνει ό,τι και στους Μπλαουγκράνα. Οι Ροχιμπλάνκος είχαν κυκλοφορία όμως δεν μπορούσαν να κάνουν ζημιά στην σούπερ οργανωμένη άμυνα των Μπλε και η πρώτη αξιοσημείωτη φάση δεν ήταν καν ευκαιρία. Ο Τσεχ σε προσπάθεια να διώξει υπέστη -όπως έγινε γνωστό αργότερα- εξάρθρωση ωμοπλάτης και ο Σβάρτσερ που τον αντικατάστησε έγινε σε ηλικία 41 ετών και 198 ημερών, ο γηραιότερος που παίζει σε νοκ άουτ αγώνα Champions League και ο δεύτερος μεγαλύτερος ever μετά τον Μπαλότα της Λάτσιο που είχε αγωνιστεί σε ηλικία 43 ετών και 256 ημερών.

Στο 28' την κόντρα που ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο ο Γουίλιαν τελείωσε άσχημα ο Ραμίρες και στην πρώτη πραγματική φάση του ματς, στο 30' ο Ραούλ Γκαρθία έστειλε τη μπάλα άουτ με κεφαλιά. Στο 34' το εξαιρετικό τεχνικό σουτ του Μάριο Σουάρεθ εκτός περιοχής πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι του Σβάρτσερ, ο οποίος βρήκε αμέσως ρυθμό και ήταν πολύ σταθερός καθαρίζοντας όλες τις μπάλες στον αέρα. Στο 41' ο Αθπιλικουέτα έβαλε την κόντρα σε στουτ του Ντιέγο Κόστα και λίγο πριν το ημίχρονο το φάουλ του Νταβίντ Λουίζ πέρασε ψηλά.

Στο δεύτερο μέρος η Ατλέτικο ήταν αποφασισμένη να ανεβάσει την πίεσή της και αυτό έκανε όσο η ώρα περνούσε. Στο 55' μετά το μοναδικό λάθος του Σβάρτσερ ο Ντιέγο έκανε το σουτ αλλά ο Αυστραλός είχε πρλάβει να γυρίσει και να μπλοκάρει και στο 59' ο Τόρες προσπάθησε να κάνει δικό του το βράδυ, όμως μετά τις πολύ όμορφες ντρίμπλες σούταρε πάνω στον Κουρτουά. Στο 60' ο Ντιέγο σούταρε άουτ και στο 76' το χαμηλό φάουλ του Γκάμπι απέκρουσε πολύ δύσκολα ο Σβάρτσερ. Στα τελευταία λεπτά και μετά και την απώλεια του Τέρι η Ατλέτικο βομβάρδισε με σέντρες τα καρέ της Τσέλσι, όμως οι κεφαλιές των Τουράν (79') και Ραούλ Γκαρθία (84') δεν μπόρεσαν να κάνουν τη ζημιά με το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοδίν, Φελίπε, Σουάρεθ (79' Σόσα), Κόκε, Γκάμπι, Ραούλ Γκαρσία (86' Βίγια), Ντιέγο (60' Τουράν), Κόστα.

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Τσεχ (18' Σβάρτσερ), Αθπιλικουέτα, Κέιχιλ, Τέρι (73' Σίρλε), Κόουλ, Λουίζ, Μίκελ, Λάμπαρντ, Ραμίρες, Γουίλιαν (94' Ντεμπά Μπα), Τόρες.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα