10 χρόνια χωρίς τον Νίκο Κανελλάκη!

Gazzetta team
10 χρόνια χωρίς τον Νίκο Κανελλάκη!

bet365

Δέκα χρόνια πέρασαν από τότε που εντελώς ξαφνικά... έφυγε από την ζωή ο Νίκος Κανελλάκης! Οι Rangers δεν ξέχασαν τον μεγάλο πρόεδρο του Ιωνικού και εξέδωσαν ανακοίνωση τονίζοντας πως «ζει για πάντα στις καρδιές μας»!

Aναλυτικά η ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών του Ιωνικού έχει ως εξής: «Πριν από 10 ολόκληρα χρόνια, την 21η Απριλίου 2004, ο Πρόεδρος του Ιωνικού Νίκος Κανελλάκης έφυγε ξαφνικά από τη ζωή προδομένος από την καρδιά του σε ηλικία μόλις 53 ετών.

Ο Νίκος Κανελλάκης, που συνέδεσε το όνομά του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του Ιωνικού, ανέλαβε την ομάδα το καλοκαίρι του 1989 με την άνοδό της για πρώτη φορά στην Α” Εθνική. Λίγα χρόνια αργότερα, κατάφερε να μετατρέψει τον Ιωνικό σε μια από τις ισχυρότερες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, μπαίνοντας σφήνα στα «μεγαθήρια» της Α” Εθνικής, σε εποχές μάλιστα που όλες οι ομάδες βρίσκονταν στο ζενίθ της δυναμικότητάς του.

Με το Νίκο Κανελλάκη στα ηνία, ο Ιωνικός πανηγύρισε τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του: έξοδο στο κύπελλο UEFA, συμμετοχή στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, ενώ δύο φορές πλασαρίστηκε στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα.

Οι σχέσεις του Νίκου Κανελλάκη με τον κόσμο πέρασαν από πολλά κύματα, όμως ποτέ δεν χάθηκε ο αμοιβαίος σεβασμός. Ο ίδιος παρέδωσε μαθήματα σεβασμού, αφού ακόμη και τις εποχές που ακούγονταν συνθήματα εναντίον του από τον κόσμο, ποτέ δεν γύρισε να κοιτάξει την εξέδρα, ποτέ δεν ζήτησε το λόγο από τους φιλάθλους.

Την αγάπη του λαού του Ιωνικού, ο ίδιος δεν την έζησε όταν ο Ιωνικός μεγαλουργούσε, αλλά αντίθετα, στο μπαράζ σωτηρίας στο Βόλο τον Ιούνιο του 2003. Οταν τελείωσε το παιχνίδι και ο Ιωνικός εξασφάλισε τη σωτηρία του, πανηγύριζε κλαίγοντας την παραμονή και τότε το γήπεδο του Βόλου «σείστηκε», αποθεώνοντας τον άνθρωπο που άλλαξε για πάντα την ιστορία της ομάδας.

Η αγάπη του Νίκου Κανελλάκη στον Ιωνικό, τον οδήγησε στην απόφαση να αγνοήσει τις ιατρικές συμβουλές που επέμεναν να παραμείνει μακριά από τις συγκινήσεις του ποδοσφαίρου. Από το πρωί μέχρι το βράδυ ασχολούταν με την ομάδα και ζούσε έντονα κάθε στιγμή, παρακολουθώντας τους αγώνες από τον πάγκο. Η υγεία του όμως κλονίστηκε ανεπανόρθωτα κι έτσι το μεσημέρι της 21ης Απριλίου του 2004, άφησε την τελευταία του πνοή στο γραφείο του, τη στιγμή που σχεδίαζε να κάνει τον Ιωνικό ξανά μεγάλο. Ο κόσμος του Ιωνικού συγκλονίστηκε από την είδηση και το νεκροταφείο του Σχιστού πλημμύρισε από εκατοντάδες φιλάθλους που τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία.

10 χρόνια πέρασαν χωρίς το Νίκο Κανελλάκη, όμως όλοι τον νοιώθουμε ακόμη δίπλα μας. Ο Νίκος Κανελλάκης θα ζει για πάντα στις καρδιές μας. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, Πρόεδρε.

RANGERS CLUB»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα