Εβερτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0

Εβερτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0

bet365

Η Εβερτον νίκησε πολύ εύκολα (2-0) την Γιουνάιτεντ στο «Γκούντισον Παρκ» και έμεινε ζωντανή στη μάχη για το Champions League (-1 από Αρσεναλ).

Αν και το 2-0 είναι ένα πολύ καθαρό σκορ, δεν μπορεί να περιγράψει τη διαφορά που είχαν τα Ζαχαρωτά από τους Κόκκινους Διαβόλους. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έκανε πλάκα σε αυτή του Μόγιες στην επιστροφή του στο «Γκούντισον Παρκ» και με χαρακτηριστική άνεση και σαφή ανωτερότητα την άφησε στο -6 από την 6η θέση και την Τότεναμ -με ματς λιγότερο- τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος. Αντίθετα, η Εβερτον μείωσε στον έναν πόντο από την Αρσεναλ και ελπίζει να την προσπεράσει στις στροφές που απομένουν με φόντο το σεντόνι.

Εσπασε τα κοντέρ το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ που για πρώτη φορά έφτασε τις 20 νίκες στην Premier League πετυχαίνοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση ever μετά την σεζόν 1986-87, όταν είχε φτάσει τις 26. Η Γιουνάιτεντ έσπασε αρνητικά ρεκόρ. Είχε να χάσει 11 αγώνες στην μεγάλη κατηγορία από τη σεζόν 1989-90, ενώ να ηττηθεί και στα δύο ματς από την Εβερτον, από την περίοδο 1969-70.

Το ματς δεν ήταν από αυτά που μένουν στη μνήμη, όμως η Εβερτον ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος η καλύτερη ομάδα. Το σύνολο του Μαρτίνεθ ήλεγξε από την αρχή τον ρυθμό κόντρα σε μία Γιουνάιτεντ που δεν υπήρχε στο τερέν. Και δεν υπήρχε κυριολεκτικά, αφού στο πρώτο μέρος δεν έκανε ούτε ένα σουτ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι γηπδούχοι όσο περνά η ώρα να ανεβαίνουν, ενώ με τους Μπάρκλεϊ (9') και Νέισμιθ (23') είχαν σουτ με καλές προϋποθέσεις. Το σκορ άνοιξε στο 28'. Ο Φιλ Τζόουνς προσπάθησε να βάλει τάκλιν σε σουτ του Λουκάκου εκτός περιοχής, όμως βρήκε καθαρά τη μπάλα με το χέρι και ο Μπέινς ξεγέλασε από τη βούλα τον Ντε Χέα.

Η Γιουνάιτεντ δεν ήταν ικανή να αντιδράσει και παρά το 1-0 η εικόνα δεν άλλαξε, με την Εβερτον να πιέζει όπως και πριν. Στο 43' ήρθε και το δεύτερο γκολ, το οποίο ήταν πολύ ωραίο. Ο Νέισμιθ άνοιξε την κόντρα, πέρασε τη μπάλα στον Κόλεμαν, εκείνος βρήκε τον Μιραλάς μέσα στην περιοχή και ο Βέλγος με δυνατό τελείωμα στη γωνία έγραψε το 2-0. Ο πρώην εξτρέμ του Ολυμπιακού έχει πλέον 8 γκολ και 8 ασίστ σε 32 ματς στη φετινή Premier League.

Στην επανάληψη τα πράγματα ήταν ακόμα πιο ήσυχα, αφού οι γηπεδούχοι είχαν το 2-0 και μπόρεσαν να το διαχειριστούν άψογα κόντρα σε μία Γιουνάιτεντ χωρίς φρεσκάδα και καρδιά. Στο 61' ο Μόγιες επιχείρησε να κάνει κάτι και πέρασε Τσιτσαρίτο και Ερνάντες αντί Νάνι και Εβανς, όμως η Εβερτον έπαιζε με τρομερή αυτοπεποίθηση και δεν έμελλε να χάσει την κυριαρχία της. Στο 77' ο Μιραλάς με σέντρα από δεξιά έβγαλε τον Νέισμιθ σε καλή θέση μέσα στην περιοχή όμως ο τελευταίος έστειλε τη μπάλα ψηλά και τρία λεπτά μετά ο ίδιος είδε τον Ντε Χέα να αποκρούει το καλό σουτ του τη γωνία μετά από αντεπίθεση που ξεκίνησε από λάθος του Ρούνεϊ.

Εβερτον (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Χάουαρντ, Μπέινς, Ντιστέν (46' Αλκαράς), Στόουνς, Κόουλμαν, Μπάρι, ΜακΚάρθι, Μπάρκλεϊ (70' Οσμαν), Μιραλάς (94' ΜακΓκίντι), Νέισμιθ, Λουκάκου.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ντέιβιντ Μόγιες): Ντε Χέα, Τζόουνς, Σμόλινγκ, Εβανς (61' Τσιτσαρίτο), Μπίτνερ, Κάρικ, Φλέτσερ, Μάτα, Νάνι (61' Βαλένσια), Καγκάβα (75' Γουέλμπεκ), Ρούνεϊ.

Διαιτητής: Κλάτενμπεργκ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα