Ζησόπουλος στο gazzetta.gr: «Τα πιο αμφίρροπα πλέι οφ»

Φώτης Καρακούσης
Ζησόπουλος στο gazzetta.gr: «Τα πιο αμφίρροπα πλέι οφ»

bet365

Σίγουρος πως τα φετινά πλέι οφ θα είναι τα πιο αμφίρροπα εμφανίστηκε μιλώντας στο gazzetta.gr ο μέσος του Αστέρα Τρίπολης Γιώργος Ζησόπουλος.

Ξεκίνησε την καριέρα του στον ΠΑΟΚ, ωστόσο το μεγάλο όνομα το έκανε τον Λεβαδειακό, εκεί που προσέφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες του για επτά χρονιές. Το περασμένο καλοκαίρι ο γεννημένος στις 23/5/1984 μέσος, έκανε το άλμα πηγαίνοντας στον Αστέρα Τρίπολης κερδίζοντας επάξια την φανέλα του βασικού.

Με 31 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και συνολικά 35, ο Γιώργος Ζησόπουλος αποτελεί ένα από τα πλέον βασικά γρανάζια των Αρκάδων και ετοιμάζεται και αυτός όπως και όλοι στην Τρίπολη για τα πλέι οφ. Πλέι οφ που όπως τόνισε και στο gazzetta.gr θεωρεί πως θα είναι τα πιο αμφίρροπα, καθώς δεν υπάρχει φαβορί στις αναμετρήσεις ανάμεσα σε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Ατρόμητο και Αστέρα.

Όσον αφορά την πορεία της ομάδας του, ο έμπειρος ποδοσφαιριστής την χαρακτηρίζει πετυχημένη, θεωρεί πως αν μείνει ο κορμός και γίνουν λίγες προσθήκες θα μπορέσει να υπάρξει και υπέρβαση, ενώ επισημαίνει πως στόχος είναι να κάνει ο Αστέρας τους δικούς του οπαδούς, κάτι που αρχίζει να γίνεται.

Γιώργο ο Αστέρας κατάφερε και φέτος να μπει στα πλέι οφ. Θεωρείς την πορεία της ομάδας πετυχημένη;

«Με όλες τις αλλαγές που έγιναν, ο στόχος της Ευρώπης επιτεύχθηκε και από την στιγμή που αυτό γίνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, κάνει ακόμα πιο πετυχημένη την πορεία μας. Για να είναι ακόμα πιο πετυχημένη, θα προσπαθήσουμε να βρεθούμε σε καλύτερη από την περσινή τέταρτη θέση. Και στο Κύπελλο πάντως θα μπορούσαμε αν είχαμε καλύτερη κλήρωση να τα είχαμε πάει καλύτερα, ενώ πιστεύω πως αν γίνει μια σωστή διαχείριση, μείνει ένας βασικός κορμός και έρθουν και κάποιοι παίκτες, ο Αστέρας είναι σε θέση να κάνει ακόμα και τη νέα χρονιά το βήμα παραπάνω».

Μπορεί να γίνει το άλμα αυτό φέτος, στα πλέι οφ που θα αρχίσουν σε λίγες μέρες;

«Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά γι’ αυτούς τους αγώνες. Εμείς όπως έχουμε δείξει τα έχουμε καταφέρει μέσα στο σπίτι μας με τις μεγάλες ομάδες, καθώς έχουμε κερδίσει Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ενώ με Ατρόμητο έχουν έρθει ισόπαλοι και φυσικά έχουμε κερδίσει και τον Ολυμπιακό. Αυτό θα κοιτάξουμε να εκμεταλλευτούμε και στα ματς που έρχονται για να τα καταφέρουμε».

Οι εμφανίσεις αυτές και οι νίκες, θεωρείς πως θα σας βοηθήσουν ψυχολογικά;

«Βέβαια βοηθάει αυτό στο ψυχολογικό κομμάτι αλλά δεν φτάνει. Με οδηγό τα παιχνίδια κόντρα στις ομάδες αυτές θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Ξεκινάμε βέβαια με ένα δύσκολο ματς στη Τούμπα, αλλά μετά έχουμε δύο εντός και αν πάρουμε θετικό αποτέλεσμα στην Θεσσαλονίκη και εκμεταλλευτούμε την έδρα μας, τότε αυτό θα μας δώσει μεγάλη ώθηση για την συνέχεια».

Με βάση την περσινή εξαιρετική χρονιά και την συμμετοχή στον τελικό Κυπέλλου, υπήρξε άγχος φέτος;

«Σίγουρα όταν μία χρονιά είναι τόσο πετυχημένη θέμα μην επηρεαστούμε αρνητικά. Αυτό μπορεί και να συνέβηκε στο ξεκίνημα, όμως στο τέλος τα καταφέραμε και αυτό είναι που μετράει».

Εσύ φοβήθηκες καθόλου στην διάρκεια της χρονιάς;

«Η αλήθεια είναι πως αγχώθηκα λίγο με τις αλλαγές προπονητή και τις αλλαγές παικτών που έγιναν, όμως όπως φάνηκε ήταν μέχρι να βρούμε την χημεία μας και μετά όλα πήγαν μια χαρά».

Μιας και μίλησες για την αλλαγή του προπονητή. Πόσο έχει βοηθήσει η παρουσία του Στάικου Βεργέτη;

«Ο Στάικος είναι ένα παιδί που βρίσκεται χρόνια στον Αστέρα και ξέρει τα πάντα που αφορούν την ομάδα. Ξέρει την διοίκηση, το έμψυχο υλικό, τα πάντα. Με το που ανέλαβε προσπάθησε να περάσει την δική του φιλοσοφία και άποψη και εμείς που είμαστε επαγγελματίες τον ακούσαμε και φτάσαμε ως εδώ. Φυσικά και έχει βοηθήσει η παρουσία του, όπως άλλωστε φαίνεται και από τα αποτελέσματα».

Μίλησες για έδρα, όμως η αλήθεια είναι πως παρότι η ομάδα κερδίζει τους πόντους, δεν μπορούμε να μιλάμε για την πιο… καυτή. Τι έχεις να πεις για τον κόσμο του Αστέρα;

«Ο κόσμος από την στιγμή που η ομάδα έχει καταφέρει να πετύχει ότι έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια, έχει απαιτήσεις. Το καλό είναι πως βλέπουμε νεαρούς φιλάθλους να είναι Αστέρας και αυτό θέλουμε και εμείς. Τους καλούμε όλους δίπλα μας, ξέρουμε πως μας στηρίζουν, το ζούμε καθημερινά και στόχος όλων στην ομάδα είναι να κάνουμε όσους περισσότερους γίνεται να είναι πρώτα και μόνο Αστέρας».

Για τον Αστέρα είπες πως ο στόχος είναι να κάνει το βήμα παραπάνω. Για εσένα ποιος είναι;

«Ο δικός μου στόχος είναι να καθιερωθώ στον Αστέρα που για εμένα ήταν το παραπάνω βήμα στην καριέρα μου. Περνάω καλά στην ομάδα, η οποία μου παρέχει τα πάντα και οι προσωπικοί μου στόχοι είναι συνυφασμένοι με τους Αστέρα».

Θα θέλαμε να μας πεις και μια κουβέντα για το πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε

«Ο Ολυμπιακός έδειξε πως δεν έχει αντίπαλο και γι’ αυτό πήρε και τόσο άνετα το πρωτάθλημα. Στην συνέχεια είχαμε τις ομάδες που βγήκαν στα πλέι οφ και μετά όλες οι άλλες ήταν περίπου το ίδιο. Όσον αφορά τον υποβιβασμό ο Άρης δεν έδειξε τίποτα φέτος, ενώ ο Απόλλωνας ανέβηκε φέτος, έκανε μεγάλη προσπάθεια, αλλά και λάθη που τον έφεραν σε δύσκολη θέση. Είναι κρίμα γιατί πρόκειται για μια ομάδα που είναι από τις λίγες σωστές για κάθε εργαζόμενο».

Σε λίγες μέρες αρχίζουν τα πλέι οφ. Υπάρχει κάποιο φαβορί;

«Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, ο Ατρόμητος πολύ δυνατός και με έναν εξαιρετικό προπονητή στο πάγκο (Γιώργο Παράσχο), ενώ φυσικά και εμείς έχουμε δείξει τι μπορούμε να κάνουμε. Πιστεύω πως θα γίνουν μάχες και όλα θα κριθούν στο τέλος. Μιλάμε για τα πιο αμφίρροπα πλέι οφ που έχουν διεξαχθεί, καθώς όλοι μπορούν να τους κερδίσουν όλους και δεν υπάρχει ούτε η ομάδα φόβητρο, αλλά ούτε και η ομάδα που θα χάσει από όλους».

Για τον τελικό Κυπέλλου ποια είναι η άποψή σου; Υπάρχει φαβορί;

«Είναι ένας δύσκολος τελικός, ανάμεσα σε δύο μεγάλε ομάδες. Ο Παναθηναϊκός έχει τα νιάτα και τον ενθουσιασμό και ο ΠΑΟΚ την εμπειρία και τους μεγάλους παίκτες. Θεωρώ πως κάθε τελικός είναι αμφίρροπος και αυτό θα γίνει και με τον συγκεκριμένο, ο οποίος θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Δεν υπάρχει φαβορί, όπως δεν υπάρχει και σε κανέναν τελικό, κάτι που μας έχει διδάξει και το παρελθόν».

Επειδή φέτος έχουμε και Μουντιάλ, πιστεύεις πως η Εθνική μπορεί να τα καταφέρει στην Βραζιλία;

«Αρχικά να ευχηθούμε όλοι καλή επιτυχία στην ομάδα και στα παιδιά που θα ταξιδέψουν στην Βραζιλία. Βρισκόμαστε σε δύσκολο όμιλο με ομάδες που έχουν παίκτες υψηλού επιπέδου. Μπορεί να μην υπάρχει το μεγάλο όνομα, όμως ο συγκεκριμένο όμιλος, είναι όπως τα φετινά πλέι οφ, δηλαδή ο καθένας μπορεί να κερδίσει τους πάντες και ευχή όλων μας είναι να καταφέρει η Εθνική να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα