Βρέvτζος: «Σύντομο το πέρασμα Σαββίδη από το ελληνικό ποδόσφαιρο...»

Βρέvτζος: «Σύντομο το πέρασμα Σαββίδη από το ελληνικό ποδόσφαιρο...»

bet365

Για τα γεγονότα της Τούμπας και την αντίδραση της Πολιτείας μίλησε σε συνέντευξή του ο Γιάννης Βρέvτζος και πρόσθεσε ότι ελπίζει να είναι σύντομο το πέρασμα του Σαββίδη από το ελληνικό ποδόσφαιρο..

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την στάση του ΠΑΟΚ ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννης Βρέντζος, που σε συνέντευξή του μίλησε για τα γεγονότα στην Τούμπα, ενώ κατηγόρησε την Πολιτεία και την ΕΠΟ που δεν πήραν άμεσα θέση.

Αναλυτικά όσα είπε στην «Real News»:

«Ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη για εμένα. Σαν ΠΑΕ Ολυμπιακός είχαμε λάβει μια επίσημη πρόσκληση για να παραστούμε σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα και τελικά είχε προετοιμαστεί για εμάς ένας πόλεμος. Οι συνθήκες ήταν απαράδεκτες.Οι παίκτες των δύο ομάδων δε μπορούσαν να κάνουν ζέσταμα από τα δακρυγόνα, αμέτρητες πέτρες, στους πάγκους υπήρχαν ψάρια, και ο πάγκος μας ήταν καμένος, άναψαν εκατοντάδες καπνογόνα που τα περισσότερα προσγειωνόντουσαν στο γήπεδο. Είναι αδύνατον να αρχίζει ένα ματς με 75 λεπτά καθυστέρηση, είναι αντίθετο στη φυσιολογία των αθλητών. Είναι αδύνατον να αρχίζει ένα ματς σε ένα κλίμα πολέμου.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και θα τεθούν αρμοδίως: πως κυκλοφορούσαν τόσοι άνθρωποι μέσα στον αγωνιστικό χώρο, πως υπήρχαν τόσα καπνογόνα ακόμα και στο χώρο των επισήμων. Για τον κύριο Σαββίδη δεν έχω να πω τίποτα. Έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του στη περίπτωση Δώνη, τις απειλές, τους ξυλοδαρμούς, στους εκβιασμούς για τη μη πληρωμή φόρων μέσα στην Ελληνική Βουλή, στην ανάρμοστη συμπεριφορά του προς την UEFA.

Τα χθεσινά του αίσχη θα τον ακολουθούν για πάντα στο σύντομο, ελπίζω, πέρασμα του από τον Ελληνικό αθλητισμό. Όχι μόνο δεν προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά αλλά αντιθέτως τη φούντωσε. Είπαμε να του δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία μετά τη ανασκεύαση των δηλώσεων του κατά τη πρόσφατη συνεδρίαση της Super League και την επίσημη πρόσκληση που μας απεύθυνε, αλλά πλέον δε θα προσπαθήσουμε περαιτέρω να κατανοήσουμε τις μεθόδους του που συνηθίζονται αλλού και είναι ξένες προς την Ελληνική κοινωνία.
Για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ δε θέλω να πω κάτι, κάποιοι όλο αυτό τον καιρό τους όπλισαν το χέρι, και χθες τους επιβράβευσαν με τις δηλώσεις τους μετά το ματς. Έχουμε θεσμικά πει, και θα το επαναφέρουμε στα πλαίσια της συζήτησης για το ποδόσφαιρο, ότι η πάταξη της βίας έρχεται κυρίως μέσα από τη τιμωρία του φυσικού αυτουργού.

Το λυπηρό είναι ότι οι βιαιοπραγίες έγιναν και από ανθρώπους που είχαν διαπίστευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο άνθρωπος που άδειασε τα ψάρια είναι ο άνθρωπος που επιτέθηκε σε εμένα φραστικά πριν τον αγώνα μπροστά στα μάτια παραγόντων του ΠΑΟΚ.
Για εμένα είναι πραγματικά λυπηρό ότι στα κορυφαία κλιμάκια της ιεραρχίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ υπάρχουν τρεις πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές και κανείς δε καταδίκασε το γεγονός ότι κτυπήθηκαν ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ενώ προσπάθησαν να χτυπήσουν το γυμναστή Χρήστο Μουρίκη και τον αθλητικό διευθυντή Πιερ Ισα.

Αντί να ζητήσουν ένα μεγάλο συγγνώμη προκαλούσαν. Είδαμε πως εννοούν την εξυγίανση αυτοί οι άνθρωποι... Είναι δε απίστευτο ότι τώρα που μιλάμε, είναι πέντε το απόγευμα (σ.σ.: της Μεγάλης Πέμπτης) και ακόμα δεν υπάρχει αντίδραση από την Πολιτεία ή την ΕΠΟ. Εμείς προχωράμε μπροστά. Ήμασταν εκεί, δώσαμε μάχη για την ομάδα μας, κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να περιορίσουμε τον κίνδυνο, τις πληγές για το ποδόσφαιρο και από σήμερα χτίζουμε την επόμενη σεζόν».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα