Ατλέτικο Μαδρίτης - Έλτσε 2-0

Ατλέτικο Μαδρίτης - Έλτσε 2-0

bet365

Η Ατλέτικο επιβλήθηκε 2-0 της Έλτσε στην Μαδρίτη και θέλει άλλες 3 νίκες, για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Η Ατλέτικο έχει την τύχη στα χέρια της. Οι Μαδριλένοι έκαναν ακόμη ένα βήμα προς το… όνειρο, καθώς έστω και αν κράτησαν την αγωνία μέχρι το τέλος, επιβλήθηκαν 2-0 της Έλτσε και στα επόμενα 4 παιχνίδια ψάχνουν 3 νίκες, για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Οι παίκτες του Σιμεόνε μπήκαν δυνατά από το ξεκίνημα, όμως παρά την επιθετική τους όρεξη, είχαν μόνο καλές στιγμές με τους Ντιέγκο Κόστα, Κόκε και Γκάμπι. Οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν αξιοπρεπέστατα, ισορρόπησαν γρήγορα και ήταν εκείνοι, μάλιστα, που έφτασαν πρώτοι κοντά στο γκολ. Αρχικά, ο Κουρτουά έβγαλε δύσκολα το μακρινό σουτ του Μάρκεθ, ενώ από το κόρνερ έκανε διπλή μεγάλη απόκρουση στην κεφαλιά του Σαπουνάρου! Η συνέχεια βρήκε την Έλτσε να χάνει ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία στο 30’, όταν μετά από πανέμορφη πάσα του Κορομίνας, ο Χιλ από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ με σουτ στην κίνηση, ενώ η πρώτη κλασική ευκαιρία για τους Ροχιμπλάνκος χάθηκε στο 42’, όταν ο Χουανφράν έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Ντιέγκο Κόστα έκανε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Βίγια στον δεύτερο, δεν μπόρεσε να βάλει σωστά το πόδι του, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ!

Οι αλλαγές του Σιμεόνε με το ξεκίνημα της επανάληψης είχαν άμεσο αντίκτυπο. Στο 49’ ο Ραούλ Γκαρθία κέρδισε πέναλτι από τον Σαπουνάρου, σε μία φάση που δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι. Από τις ομάδες που έχει αντιμετωπίσει μέχρι τώρα ο Βίγια στην Πριμέρα, δεν είχε καταφέρει να σκοράρει μόνο επί της Έλτσε. Είχε την ευκαιρία να το κάνει, όμως ο Ερέρα τον κέρδισε από την άσπρη βούλα, για να κρατήσει το μηδέν και την αγωνία των οπαδών των γηπεδούχων στα ύψη. Στο 56’ ο Βίγια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ και το παιχνίδι κυλούσε όπως και στο πρώτο μέρος.

Η λύτρωση για την Ατλέτικο ήρθε στο 72’. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν κόρνερ, η κάμερα έπιασε τον Σιμεόνε να δείχνει στον Σόσα το δεύτερο δοκάρι, ο Αργεντίνος ακολούθησε πιστά τις οδηγίες, για να έρθει ο Μιράντα και με κεφαλιά να κάνει το 1-0! Στα επόμενα λεπτά οι παίκτες του Εσκριμπά έδειξαν διάθεση αντεπίθεσης, όμως η καλύτερή τους στιγμή μέχρι το τέλος ήρθε με την κεφαλιά του Σάντσες στο 75’, που μπλόκαρε εύκολα ο Κουρτουά. Οι γηπεδούχοι βρήκαν χώρο στην αντεπίθεση, ο Ντιέγκο Κόστα δεν κατάφερε να νικήσει τον Ερέρα στο τετ α τετ στο 88’, όμως στο 90’ κέρδισε το πέναλτι σε ανατροπή από τον Σαπουνάρου, που αποβλήθηκε. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το τελικό 2-0.

*Αυτή ήταν η 27η νίκη της Ατλέτικο στη σεζόν στην Πριμέρα Ντιβισιόν, επίδοση που είναι ρεκόρ στην ιστορία της.

*Οι Ροχιμπλάνκος έφτασαν τα 109 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, επίδοση που αποτελεί και νέο ρεκόρ.

Ατλέτικο (Ντιέγο Σιμεόνε): Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοδίν, Φιλίπε Λουίς, Τιάγκο, Γκάμπι, Κόκε (57' Ντιέγκο), Αντριάν (46' Ραούλ Γκαρθία), Βίγια (62' Σόσα), Ντιέγκο Κόστα

Έλτσε (Φραν Εσκριμπά): Μ. Ερέρα, Σουάρες, Μποτία, Πελεγρίν, Σαπουνάρου, Σάντσες, Ριβέρα, Χάβι Μάρκεθ (77' Μποάκιε), Χιλ (71' Νίγκεθ), Κορομίνας, Κ. Ερέρα (57' Φιδέλ)

 

LA LIGA Τελευταία Νέα