Ανεργία στο τετράμηνο για τους προπονητές στην Ελλάδα!

Gazzetta team
Ανεργία στο τετράμηνο για τους προπονητές στην Ελλάδα!

bet365

Το «Club Licensing» της UEFA αποκαλύπτει πως οι προπονητές στην Ελλάδα πηγαίνουν στο... ταμείο ανεργίας πιο γρήγορα απ' όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους τους στην Ευρώπη!

Σύμφωνα με την μελέτη της Ομοσπονδίας οι προπονητές των ελληνικών συλλόγων έχουν χρόνο... ζωής στις ομάδες τους μόλις 4 μήνες (!), την ώρα που ο μέσος όρος στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι 17! Η Αγγλία και η Γαλλία είναι ότι καλύτερο για έναν προπονητή (από τα μεγάλα πρωταθλήματα), με τους τεχνικούς να έχουν χρόνο ζωής 24 μήνες. Στην Γερμανία είναι 22 μήνες, στην Ιταλία 19 και στην Ισπανία 11, αντίστοιχα. Στην Βόρεια Ιρλανδία ο μέσος όρος είναι 86 μήνες.

Ακολουθούν οι Φινλανδία (54 μήνες), Νορβηγία (31 μήνες), Ισλανδία (30 μήνες) και Σουηδία (28 μήνες). Σε Γεωργία και Ρουμανία κρατούν τους προπονητές τους για 5 μήνες, ενώ στους 6 κατά μέσο όρο απολύονται σε Κύπρο, Νήσους Φαρόε και Σκόπια. Η έρευνα βασίστηκε σε προπονητές των 624 κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων ως τον Νοέμβρη κι αποκάλυψε ότι και οι 18 προπονητές της Σούπερ Λίγκας βρίσκονται στις ομάδες τους για λιγότερο από έναν χρόνο.

«Όλοι θέλουν να νικούν, αλλά μελετώντας τα στοιχεία των τριών τελευταίων ετών, 2000 προπονητές έχουν χάσει τη δουλειά τους και σε συνδυασμό με την ζημία των 4 δισ. ευρώ των συλλόγων είναι πασιφανές ότι η ποδοσφαιρική οικογένεια χρειάζεται μεγαλύτερη σταθερότητα, μικρότερη βραχυπρόθεσμη σκέψη και καλύτερη οικονομική σταθερότητα», τόνισε σχετικά ο Γενικός Φραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο. Μια άλλη έρευνα δείχνει πως έγιναν 1700 αλλαγές προπονητών σε περίπου 700 συλλόγους από τα μέσα του 2010 έως τα μέσα του 2013.

 

Τελευταία Νέα