Η... σικέ κόντρα με το Νότο

Η... σικέ κόντρα με το Νότο

Η... σικέ κόντρα με το Νότο

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την αναμονή των εξελίξεων στον ΑΡΗ που μπορεί να πάρει και... μήνα, ενώ παράλληλα παρουσιάζει στοιχεία για την... σικέ κόντρα Βορρά-Νότου με αφορμή τα πανό στην θύρα 2 του Κλ. Βικελίδης

Στον ΑΡΗ την δεδομένη χρονική στιγμή αναμένουμε τις εξελίξεις. Αναμένουμε μία αποφαση δικαστηρίου. Αναμένουμε τους νυν τους πρώην και τους επόμενους να μας παρουσιάσουν ένα πλάνο για να μείνει η ομάδα στην Β εθνική και να μην αναγκαστεί να πάει στην Γ εθνική. Αναμένουμε γενικά και δεν ξέρω για πόσο καιρό ακόμα θα αναμένουμε. Τα πράγματα για μένα είναι ξεκάθαρα μετά την τοποθέτηση του κ. Αργυριάδη για το άρθρο 106 και την επιβεβαιώση που ήρθε από έγκριτους πανεπιστημιακούς νομικούς.

Για να...τρέξει όμως αυτό το εγχείρημα απαιτούνται περίπου 2 εκ ευρώ. Το θέμα είναι ποιος θα τα βάλει; Προοπτική με τον Σκόρδα δεν υπάρχει καμία απολύτως και τα έχουμε επσιημάνει πολλές φορές για να επανέλθουμε σε αυτό το ζήτημα. Δεύτερος υποβιβασμός στα χέρια του και όλο αυτό το κλίμα που σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί να επιτρέψει στον ΑΡΗ να σηκώσει κεφάλι.

Από την άλλη σιγή ιχθύος από όσους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θέλουν να εμπλακούν. Αν δεν βρουν τα απαιτούμενα κεφάλαια είναι προτιμότερο να μην ασχοληθούν κιόλας.
Πάντως πλέον μετά τα όσα λέγονταν όλα αυτά τα χρόνια, τώρα όλοι ψάχνουν για επενδυτές και χρήματα. Έ, βέβαια πως να ξαναζητήσεις από τον κόσμο χρήματα;

Όπως και να έχει η κατάσταση το αργότερο μέχρι τα μέσα του Μάη θα πρέπει να ξέρουμε ποιος είναι διοίκηση, σε ποια κατηγορία θα παίζει η ομάδα τη νέα σεζόν, ποιο είναι το πλάνο του για την επομενη μέρα. Εννοείται πως πλάνο για την Β εθνική σημαίνει πολύ καλή ομάδα για να ανέβει παρέα με την ΑΕΚ τη νέα χρονιά. Δαφορετικά δεν υπάρχει λόγος να παίξεις στην δεύτερη κατηγορία και να χάσεις την ευκαιρία εκκαθάρισης των χρεών σου, όπως φυσικά επέλεξε η ΑΕΚ για να γλιτώσει από τριψήφιο αριθμό χρεών, ενώ ο ΑΡΗΣ δεν έχει ούτε το ένα δέκατο.

Όλο αυτό το διάστημα που θα αναμένουμε τις εξελίξεις για τον ΑΡΗ μπορούμε να ασχολούμαστε με τις υπόλοιπες ομάδες. Αυτές που πρωταγωνιστούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Στην επικαιρότητα φυσικά είναι το μεθαυριανό παιχνίδι του συμπολίτη με τον Ολυμπιακό. Το τι έχω ακούσει και διαβάσει όλες αυτές τις μέρες δεν λέγεται. Τα θεωρώ φυσιολογικά. Άλλωστε για τον συμπολίτη ο στόχος δεν είναι η κατάκτηση του τροπαίου. Στόχος είναι να κάνουν μεγαλύτερη εκδρομή από τους 30.000 αρειανούς που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ στον αγώνα με τον Παναθηναικό.

Ανακάλυψαν βεβαίως και τον Μάνταλο. Αν διάβαζαν πιο προσεκτικά το blog θα ήξεραν ότι αυτός θα είναι ο ρέφερι που θα οριστεί στον επαναληπτικό. Κανείς δεν ξεφεύγει ότι κάποια στιγμή, αυτό που είναι στο κεφάλι του γείτονα θα έρθει και στο δικό σου. Αν έφτασε η ώρα θα το δούμε την Τετάρτη.

Ανάλογα με το αποτέλεσμα μπορεί να βγει και καμία ανακοίνωση. Βέβαια διάβαζα σήμερα δηλώσεις του κ. Βελλή σε σχέση με τον ΠΑΟΚ και έπεσα από τα σύννεφα να τα λέει αυτά ένας τελείως άσχετος με τον ΑΡΗ, αλλά και δηλωμένος εχθρός του Μαρινάκη: "O ΠΑΟΚ υπέγραψε μια δήλωση που αν την διαβάσετε θα δείτε ότι λέει μεταξύ άλλων «όσα είπαμε μέχρι τώρα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» , εγώ τέτοια κωλοτούμπα δεν έχω κάνει στην ζωή μου. Πως ένας ΠΑΟΚ μπορεί να λέει τέτοια πράγματα, αυτoγελοιοποιείσαι; Δεν ήξερες τι έλεγες";

Αυτά είπε ο κ. Βελλής την ίδια στιγμή που ορισμένοι στην Θεσσαλονίκη προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο Βορράς συγκρούεται με το Νότο. Διλλήματα και επιχειρήματα μιας ολόκληρης γενιάς. Των πατεράδων μας κυρίως και σε ένα ποσοστό και της δικής μας, μέχρι τα μέσα του 90.

Τότε το...δημοσιογραφικό μονοπώλειο σε ολόκληρη την Ελλάδα και κατ' επέκταση την Θεσσαλονίκη έσπασε. Πλέον το μία εφημερίδα, μία...αλήθεια, μία ομάδα στο ποδόσφαιρο και μία στο μπάσκετ (και αυτό αναγκαστικά αφού σάρωνε ο ΑΡΗΣ σε Ελλάδα και Ευρώπη) έπαψε να υφίσταται στην Βόρεια Ελλάδα.

Με το ίντερνετ κατέρρευσαν και τα τελευταία προπύργια. Οι...κρυμμένες φωτογραφίες του Κούδα στο πρωτοσέλιδο του "Φωτός", οι περήφανες πωλήσεις Λίμπρεχτς, Μπανιώτη ή η φωτογραφία που φιλοξενεί το blog και βρίσκονταν ως πανό χθες το βράδυ στην θύρα 2 του Κλ. Βικελίδης είναι τα λιγότερα από τα... στοιχεία εκείνα που φανερώνουν πως ένας ολόκληρος μηχανισμός "έστησε" την κόντρα του Βορρά με το Νότο και επένδυσε σε αυτό τα πάντα. Η... επαρχία στην Μακεδονία, έμαθε πράγματα και θαύματα, πλέον έχει εικόνα από.. σφαγές που τελικά έγιναν αλλά...τούμπαλιν.

Κατά καιρούς η... γαρνιτούρα μπήκε με λαικούς ήρωες-επαναστάτες που με δυο κροσέ σε παίκτες του Ολυμπιακού έγιναν λαικά ινδάλματα.
Την ίδια στιγμή στην Λίγκα ή παλαιότερα στην ΕΠΑΕ τα κοινά συμφεροντα για το καλό φυσικά του ελληνικού ποδοσφαίρου επέβαλαν και κοινές αποφάσεις. Μεγάλες στιγμές δόξας επί Προεδρίας στην ΕΠΟ του Βασίλη Γκαγκάτση, που τυχαία ήταν κουμπάρος του Ζαγοράκη και μέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και στην συνέχεια έγινε νομικός της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Μήπως γράφω τίποτα που δεν ξέρει ο κόσμος; Μήπως γράφω κάτι καινούργιο ή πράγματα τα οποία άπαντες που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο δεν θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας;
Να γράψουμε για ποδόσφαιρο και όχι...μπάλα; Να γράψουμε για ματσάρες όπως αυτό της τεράστιας Λίβερπουλ κόντρα στην Μάνστεστερ Σίτυ. Ειδικά τώρα και με όλα όσα έχει υποστεί ο ΑΡΗΣ τα τελευταία χρόνια από το σύστημα, αλλά και την ανικανότητα των δικών του παραγόντων, το μόνο που θα ήθελα να ασχολούμαι είναι με το ποδόσφαιρο.

Δεν είναι δυνατόν όμως ακόμα και σήμερα να επιχειρούν τόσοι πολλοί άνθρωποι στην ομορφότερη πόλη της Ελλάδας,να με βάλουν στο...τρυπάκι της κόντρας με το... κακό Νότο όταν οι ίδιοι στο μοναδικό μπαράζ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος σήκωσαν πανό και αγκαλιάστηκαν με αυτούς που τώρα αποκαλούν "εχθρούς".

"Το... εντιμότατον σωματείον του Ολυμπιακού" σήκωσαν ως πανό τότε και δείτε τι λένε τώρα σε μία διαχρονική και αναδρομική δικαίωση των λεγομένων του Βελλή.
Αυτή η φωτογραφία 35 χρόνια πίσω κρύβει και πολλά άλλα. Για τον Ολυμπιακό δεν μπορώ να ξέρω τι έκανε όταν ήμουν 3 χρονών. Αντιλαμβάνομαι και καταλαβαίνω τι γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο σήμερα. Άλλωστε στο τελευταίο blog προβλέψαμε το Χ στη Νέα Σμύρνη, τον άσο της Βέροιας (καταπληκτική η φάση στο 90 κύριε Καραμελίδη!).

Αντιλαμβάνομαι γιατι είναι προτιμότερο να παίζουν στην Λίγκα ο Πλατανιάς, η Βέροια, ο Λεβαδειακός, η Καλλονή, ο Πανθρακικός ή ο Πανιώνιος στην... έκδοση των τελευταίων ετών, που όλοι μαζί δεν θα κόβουν και στα 17 εντός έδρας ματς, όσα κόβει ο ΑΡΗΣ σε τρία ντέρμπι. Όλως τυχαίως στο ρόστερ των περισσότερων εξ αυτών των ομάδων παίζουν πολλοί δανεικοί παίκτες. Και φυσικά δεν είναι μόνο του Ολυμπιακού. Αυτός χρησιμεύει για να πετάξουμε λάσπη στον ΑΡΗ. Απλά έχω μπερδευτεί τι συμβαίνει όταν αυτές οι ομάδες έχουν δανεικούς και από τους δυο. Ποιος είναι παράρτημα, ποιου;

Αντιλαμβάνομαι και την... καρικατούρα της μίας ομάδας στην πόλη. Ακόμα και αυτό όμως αποδεικνύει ότι προτεραιότητα δεν είναι η... σικέ μάχη με τον κακό... νότο. Η προτεραιότητα είναι το πρώτος στο χωριό. Και αν αυτό έχει παροδικά επιτευχθεί, όχι σε επίπεδο τίτλων, (σ.σ. εκτός από τον ΑΡΗ που έχει 3 πρωταθλήματα και ο ΟΣΦΠ μετράει τα δικά του πριν από το 1959, αν είναι δυνατόν), αλλά πανηγυρισμού της αποτυχίας του ΑΡΗ. Αυτό είναι πλέον άνευ ουσίας.

Γιατί οι...οχτροί που μπήκαν στην Πόλη πλέον δεν χρειάζονται άλλο αυτούς που άνοιξαν την κερκόπορτα και έστω και με καθυστέρηση θα έχουν την ίδια μοίρα με όσους πολέμησαν στις πολεμίστρες...

Αργά η γρήγορα κάποια στιγμή όσοι προσπαθήσουν να...πικάρουν με το μία ομάδα, μία πόλη (που δεν θα υπάρξει ποτέ στην Θεσσαλονίκη και 100 χρόνια να λείπει ο ΑΡΗΣ από την μεγάλη κατηγορία) θα γίνουν...θύματα του μία ομάδα (άντε δυο), μία... χώρα. Ή μήπως δεν το ζούμε ήδη στην... καλαθόσφαιρα;

ΥΓ1 Ακόμα και η Ξάνθη και ο Απόλλωνας φέτος "έσφαξαν" τον ΑΡΗ. Ειδικά στην Ξάνθη ο...γίγας Μαντάκης από την Ημαθία κύριε Καραμελίδη μου, έτσι; Απλά να ξέρετε ότι με τον ΑΡΗ δεν τελειώσατε. Μετά την...αναμονή το πιθανότερο είναι να αντιληφθείτε άπαντες ότι τώρα αρχίζει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!