Βόκολος: «Η Εθνική θα είναι έτοιμη στην Βραζιλία»

Βόκολος: «Η Εθνική θα είναι έτοιμη στην Βραζιλία»

Gazzetta team
Βόκολος: «Η Εθνική θα είναι έτοιμη στην Βραζιλία»

bet365

Ο βοηθός του Φερνάντο Σάντος, Λεωνίδας Βόκολος, μίλησε για την παρουσία της Εθνικής Ελλάδος στο Μουντιάλ, ενώ αναφέρθηκε στη λειτουργία όλων των τμημάτων της «γαλανόλευκης»

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λεωνίδας Βόκολος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για την τελική φάση των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων στις κατηγορίες Παίδων και Νέων που διεξάγεται στην Κατερίνη:

«Πρόκειται για το πιο σημαντικό κομμάτι του πλάνου. Είναι η τελευταία φάση, η οποία γίνεται για την τελική επιλογή των παιδιών που συμμετέχουν στις μικρές Εθνικές. Είμαστε όλοι εδώ, ο Τάκης Φύσσας, ο Περιφερειάρχης και οι προπονητές που θα στηρίξουν τα παιδιά που και θα αποτελέσουν την Κ-15 από την επόμενη χρονιά. Επίσης, δίνεται ευκαιρία σε κάποια παιδιά να δουλέψουν. Στην Παίδων είναι η Κ-14, με τους Περιφερειάρχες να έχουν κάνει την επιλογή μαζί τους προπονητές. Επίσης, υπάρχουν παιδιά ηλικίας είναι στην Εθνική ομάδα από 16 ετών. Είναι ένα πρόγραμμα που λειτουργεί ως "δοχείο" και δουλεύουν σε ένα χρόνο περίπου 100 με 120 προπονητές.

Δουλεύουμε σε Περιφέρειες, ζώνες και πάντα με αξιοκρατικά κριτήρια για να στελεχώσουν οι καλύτεροι τις Εθνικές ομάδες. Κάθε προσπάθεια είναι και δύσκολη, όμως ο τρόπος που λειτουργεί αυτό το πλάνο καθιστά πιο αξιοκρατικές τις επιλογές των παικτών. Υπάρχει έλεγχος σε όλα τα τμήματα για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία. Στο παρελθόν υπήρχαν Ενώσεις που γινόταν καλή δουλειά και έτσι επιλέγαμε κάποια παιδιά, όμως υπήρχαν και άλλες Ενώσεις που είχαν 1-2 καλούς παίκτες και δεν έφτασαν στο τελικό στάδιο της επιλογής. Μέχρι τον Δεκέμβριο τα 44 παιδιά θα γίνει μία νέα αξιολόγηση και θα μείνουν μόνο 25 παιδιά.

Δεν έχουν προγραμματιστεί φιλικά. Τους δίνουμε συγκεκριμένο ασκησιολόγιο για να δούμε αυτά που θέλουμε από το κάθε παιδί. Όσο δουλεύουν και βελτιώνονται η πόρτα των Εθνικών ομάδων είναι πάντα ανοιχτή. Και αυτά τα παιδιά που είναι από την Κ14 είναι στη βάση δεδομένων μας και γίνεται διαρκής έλεγχος. Εκείνο που θέλουμε είναι να βελτιώσουμε είναι η επιθετική μας λειτουργία, όμως επειδή υπάρχει άφθονο ταλέντο στην Ελλάδα σε αυτές τις ηλικίες μπορείς να δεις πολλά πράγματα.

Κρατάμε την καλή αμυντική μας λειτουργία, αλλά ταυτόχρονα θέλουμε να βελτιωθούμε στον επιθετικό τομέα. Είναι ένα πλάνο που έχει προσαρμοστεί στα μέτρα μας. Στην κουλτούρα μας, στα θετικά και τα αρνητικά μας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ελληνική ταυτότητα και δεν είναι εφάμιλλο της ισπανικής ή της πορτογαλικής σχολής.

Κάθε μέρα προσπαθούμε μέσα από τη διαδικασία θέλουμε να βλέπουμε τις ατέλειές μας και να φτάσουμε στα επιθυμητά αποτελέσματα. Είναι αισιόδοξος για την εξέλιξη του συγκεκριμένου πλάνου, επειδή από την αρχή μέχρι και σήμερα - έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση της Ομοσπονδίας - μπορούμε να μιλάμε για περισσότερα πράγματα. Έχουμε επιτυχίες σε όλες τις διοργανώσεις και όλα τα τμήματα της Εθνικής».

Για τον αν ενημερώνεται ο Φερνάντο Σάντος:

«Ο Φερνάντο Σάντος ενημερώνεται διαρκώς μέσα από τις βάσεις δεδομένων που έχουμε στην Ομοσπονδία. Πρόκειται για δική του πρόταση και είναι ανυπόστατο κομμάτι του έργου του και είναι ενημερωμένος για όλα».

Για την προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών για το Μουντιάλ στη Βραζιλία:

«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Η οργάνωσή μας έχει τελειώσει. Έχουμε κλείσει τα φιλικά προετοιμασίας μας μέχρι το πρώτο ματς με την Κολομβία. Η δουλειά από ανθρώπους, όπως ο κ. Φύσσας, είναι πολύ καλή. Υπάρχουν δυσκολίες, όπως οι αποστάσεις, οι καιρικές συνθήκες και πιστεύω ότι έχει γίνει ό,τι καλύτερο για να παρουσιαστούμε όπως πρέπει στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Για το αν είναι στόχος η πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης:

«Η ομάδα που δεν έχει στόχους, δεν έχει λόγο ύπαρξης. Η κάθε ομάδα που πηγαίνει εκεί, θέλει το καλύτερο μέχρι τότε. Πρώτα από όλα θέλουμε να είμαστε γεροί, να είναι καλά όλα τα παιδιά και μέχρι τότε θα παρουσιαστούμε όπως πρέπει στο Μουντιάλ».

Για το σκάουτινγκ για τους προσεχείς μας αντιπάλους στο Παγκόσμιο Κύπελλο:

«Πρόκειται για τρία διαφορετικά ποδοσφαιρικά στιλ. Είμαστε χαρούμενοι που πολλά παιδιά αρχίζουν να παίζουν, όπως είναι το χθεσινό παράδειγμα του Ορέστη Καρνέζη που έκανε εξαιρετικό ματς με την Μπαρτσελόνα και ο Σωκράτης (Παπασταθόπουλος) στην Ντόρτμουντ.

Μας ενδιαφέρει να είμαστε καλά μέχρι να φτάσουμε στο Μουντιάλ. Εκείνο που μπορώ να σας πω ότι παρακολουθούμε την εξέλιξη όλων των ποδοσφαιριστών μας και η επιλογή του προπονητή μας είναι προς όφελος της Εθνικής μας ομάδας, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας. Το προπονητικό επιτελείο θέλει η Εθνική να παρουσιαστεί δυνατή και να ευχηθούμε να είμαστε καλά για να φτάσουμε τη χώρα μας ακόμα πιο ψηλά.

Στο επίπεδο της Εθνικής οι χαρές και οι συγκινήσεις που έχει δώσει είναι πάρα πολλές. Είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ και μακάρι να καταφέρουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο, ο οποίος ψάχνει διέξοδο στα προβλήματά του».

Για την άνοδο της Εθνικής στην πρώτη δεκάδα της FIFA:

«Από μόνο του αυτό τα λέει όλα. Μια χώρα σαν την Ελλάδα βρίσκεται στην δέκατη θέση στην παγκόσμια κατάταξη και είναι ένα επίτευγμα που έχουν συνεισφέρει αρκετοί άνθρωποι από διαφορά πόστα στην Ομοσπονδία όλα αυτά τα χρόνια».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα