Ο μύθος των ισάξιων ενδεκάδων

Ο μύθος των ισάξιων ενδεκάδων

Ο μύθος των ισάξιων ενδεκάδων

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta δύο πράγματα για τον Ολυμπιακό, με αφορμή τα χθεσινά παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός τις περισσότερες ήττες του τον τελευταίο καιρό τις έχει υποστεί παίζοντας με αρκετούς η, και πολλούς αναπληρωματικούς. Με συνέπεια να βγουν αρκετοί και να πουν, «ποιες είναι οι δύο ισάξιες ενδεκάδες που μας λέγατε, τους είδαμε τους αναπληρωματικούς» κλπ, κλπ.

Κατ΄ αρχήν, είναι μύθος αυτό που λέμε, όλοι μας, περί δύο ισάξιων ενδεκάδων. Για την ακρίβεια είναι "τρόπος του λέγειν"! Καμία ομάδα στον κόσμο δεν έχει δύο ισάξιες ενδεκάδες. Αυτό που προσπαθούν οι πιο σημαντικές ομάδες είναι να έχουν σε κάθε θέση δύο καλούς παίκτες. Αλλά εννιά φορές στις δέκα ο ένας είναι ο πολύ καλός κι ο άλλος είναι ο καλός. Και το ίδιο ισχύει και στον Ολυμπιακό.

Βλέπεις ότι πάει να παίξει β΄προημιτελικό η Ρεάλ στη Γερμανία με την Ντόρτμουντ και δεν παίζει ο τραυματίας Ρονάλντο. Μηδέν στην επίθεση η Ρεάλ. Κι ας έχει τόσους παικταράδες.

Πάει να παίξει η Παρί β΄προημιτελικό στην Αγγλία με την Τσέλσι και δεν έχει τον Ιμπραίμοβιτς, κι αυτός τραυματίας. Μηδέν στην επίθεση η Παρί, παρά την παρουσία του Καβάνι.

Δεν υπάρχουν πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα από αυτά τα χθεσινοβραδινά φίλοι μου.

Ακόμη και στο πιο υψηλό επίπεδο, υπάρχουν παίκτες αναντικατάστατοι. Μην παραμυθιαζόμαστε από το μύθο των ισάξιων ενδεκάδων. Ούτε η Ρεάλ, ούτε η Τσέλσι ούτε κανείς δεν έχει δύο ισάξιες ενδεκάδες. Και προφανώς δεν μπορεί να έχει κι ο Ολυμπιακός, που επίσης έχει επηρεαστεί από τις σοβαρές απουσίες του στο β΄μισό της σεζόν (π.χ. Σιόβα, Ολαϊτάν).

Αυτό το οποίο πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός, που μας ενδιαφέρει περισσότερο εμάς, είναι να έχει όσο το δυνατό καλύτερες λύσεις σε όλες τις θέσεις. Ήδη φέτος είχε ένα πραγματικά καλό ρόστερ. Ο στόχος είναι του χρόνου να κάνει ένα ακόμη βήμα πιο μπροστά και να έχει ακόμη πιο δυνατό...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.