Μπείτε στο κλίμα του Ατλέτικο - Μπαρτσελόνα

Μιχάλης Στεφάνου
Μπείτε στο κλίμα του Ατλέτικο - Μπαρτσελόνα

bet365

Ο ανταποκριτής του gazzetta Μιχάλης Στεφάνου βρίσκεται στη Μαδρίτη και σας βάζει στο κλίμα της μεγάλης «εμφύλιας» ρεβάνς μεταξύ της Ατλέτικο και της Μπάρτσα.

H πιο μεγάλη μέρα του “πολέμου” -μέχρι την επόμενη- ξημέρωσε στην Iσπανία. Η Μαδρίτη γίνεται το ποδοσφαιρικό επίκεντρο και σε λίγες ώρες Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα θα διεκδικήσουν μια θέση στον ...ήλιο των ημιτελικών του τσάμπιονς λιγκ. Για τους φιλοξενούμενους “μπλαουγκράνα” είναι μια γνώριμη κατάσταση κι ένας στόχος που μπαίνει κάθε χρόνο. Για τους γηπεδούχους “ροχιμπλάνκος” είναι μια πρόκληση 40 ετών και μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα στο Καμπ Νόου υπάρχει βάσιμη αισιοδοξία για ευτυχή κατάληξη.

Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί απόψε όσον αφορά το αποτέλεσμα, αλλά βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά ότι θα γίνουμε μάρτυρες μιας μάχης που θα συνδυάζει το ταλέντο με την... αγριότητα. Πρόκειται για μια παρτίδα στην οποία ασφαλώς τα προγνωστικά δεν έχουν θέση, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι την παρακολουθήσουν θα μας αποζημιωθούν στο έπακρο. Το gazzetta.gr θα βρισκεται απόψε στο Βιθέντε Καλντερόν και θα σας μεταφέρει τα πάντα γύρω από τον “εμφύλιο”.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ... ΚΟΛΑΣΗ

Η ...μισή Μαδρίτη λοιπόν είναι έτοιμη να γιορτάσει μια ιστορική πρόκριση της Ατλέτικο, αλλά μήπως η άλλη μισή θα ...στεναχωρηθεί αν δει την Μπάρτσα εκτός συνέχειας; Σε κάθε περίπτωση οι Καταλανοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι απόψε θα δώσουν μια μεγάλη μάχη σε εχθρικό έδαφος. Θα έχουν φυσικά την δική τους γωνιά στο “Βιθέντε Καλντερόν” καθώς οι φίλοι τους εξάντλησαν τα εισιτήρια που δικαιούνται και με ...αεροπλάνα, πούλμαν και τρένα καταφθάνουν στην Ισπανική πρωτεύουσα.

Από την άλλη πλευρά επικρατεί ο απόλυτος ξεσηκωμός. Η διοίκηση της Ατλέτικο κάλεσε τους οπαδούς της ομάδας να έχουν γεμίσει το γήπεδο 45 λεπτά πριν τη σέντρα ώστε οι αντίπαλοί τους να νιώσουν την πίεση από το πρώτο δευτερόλεπτο της προθέρμανσης. Ένα τεράστιο κορεό έχει ετοιμαστεί και τα ντεσιμπέλ θα... χτυπούν κόκκινο σε κάθε επαφή των μπλαουγκράνα με την μπάλα.

Ο ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο... ΛΙΟ-ΝΕΥ

Μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα αναγκαστεί να ρίξει το χαρτί το ανέτοιμου Ντιέγκο Κόστα ο Σιμεόνε. Ο αστέρας της Ατλέτικο έπιασε χθες για πρώτη φορά μπάλα αλλά το τελικό τεστ για το αν θα βρίσκεται σε θέση να παίξει -έστω για λίγο- θα γίνει σήμερα. Τη θέση του αναμένεται να πάρει ο Αντριαν, ο οποίος “ετοιμάζει” ένα γκολ, όπως δήλωσε ο Σιμεόνε.

Το δίδυμο Μέσι-Νεϊμάρ θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την Μπάρτσα. Οι δύο τους βρίσκονται σε μεγάλη φόρμα έχοντας πετύχει 10 από τα 11 τελευταία γκολ της ομάδας τους. Στα πέντε προηγούμενα παιχνίδια των Καταλανών ο Βραζιλιάνος έχει αγωνιστεί 333 λεπτά και μετράει 3 γκολ και τρεις ασίστ, ενώ ο Αργεντίνος σε 450 λεπτα, 7 γκολ και μία τελική πάσα.

ΤΟ ΧΟΡΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

Στη χθεσινή προπόνηση η Μπαρτσελόνα εξέφρασε την δυσαρέσκειά της για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Τα παράπονα των μπλαουγκράνα είχαν να κάνουν με το χορτάρι του Βιθέντε Καλντερόν το οποίο όπως ήταν ακούρευτο και ξερό. Πήραν πάντως εγγυήσεις από τους ανθρώπους του σταδίου ότι απόψε ο χλοοτάπητας θα είναι εξαιρετικά βελτιωμένος.

Όσον αφορά την όχι και μικρή πιθανότητα να επαναληφθεί το σκορ του πρώτου αγώνα και οι δύο ομάδες να διεκδικήσουν την πρόκριση στην παράταση ή και στα πέναλτι, πρόκειται μάλλον για ένα ενδεχόμενο που δεν απασχολεί ιδιαίτερα τον Τάτα Μαρτίνο. Ο τεχνικός της Μπάρτσα δεν έδωσε εντολή στους παίκτες του να εκτελέσουν πέναλτι, ενώ ο ίδιος έλεγε ότι το εισιτήριο για τους “4” θα κριθεί στο τελευταίο μισάωρο της κανονικής διάρκειας.

ΤΟ ΤΕΤΡΑΠΤΥΧΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ

“Ταπεινότητα, καρδιά, δουλειά, αντεπίθεση”. Αυτά είναι τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στην επιτυχία την Ατλέτικο σύμφωνα με τον Σιμεόνε ο οποίος εξήγησε γιατί οι δύο ομάδες είναι εντελώς διαφορετικές. “Η Μπαρτσελόνα έχει το ταλέντο, την κατοχή και μια ιστορία που έχει κτίσει κυρίως την τελευταία 10ετία. Εμείς βρισκόμαστε μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση και πρέπει να είμαστε, ταπεινοί, να παλέψουμε σκληρά και να αντεπιτεθούμε σωστά.”

Για τον Τάτα Μαρτίνο και την Μπαρτσελόνα το πρώτο γκολ είναι όλα τα λεφτά. “Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας και να είμαστε αυτοί που θα σκοράρουμε πρώτοι. Δεν έχει σημασία το πότε, αλλά πρέπει να βάλουμε το πρώτο γκολ. Η Ατλέτικο δεν θα μας επιτρέψει να παίξουμε όπως θέλουμε και στα 90 λεπτά. Πιστεύω ότι η τελευταία μισή ώρα θα είναι η καθοριστική”.

ΟΙ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ... ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ

Το γράφουν οι εφημερίδες της Μαδρίτης το παραδέχονται και οι ίδιοι οι παίκτες της Ατλέτικο. Πρόκειται για το παιχνίδι της ζωής τους. Οι ροχιμπλάνκος διεκδικούν την παρουσία τους στα ημιτελικά του τσάμπιονς λίγκ έπειτα από 40 ολόκληρα χρόνια και όσοι κληθούν απόψε να φέρουν σε πέρας την αποστολή γνωρίζουν ότι αν το καταφέρουν θα γράψουν μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του συλλόγου. Τα λόγια του Γκάμπι ήταν ξεκάθαρα: “Κανείς ποδοσφαιριστής δεν είναι κουρασμένος. Είμαστε όλοι έτοιμοι για μια μεγάλη στιγμή στη ζωή μας και για ένα από τα σπουδαιότερα παιχνίδια της καριέρας μας”.

Κι αν οι παίκτες της Ατλέτικο έχουν χάσει τον ...ύπνο τους από την αγωνία και την προσμονή, στην αντίπερα όχθη η κατάσταση μοιάζει εντελώς διαφορετική. Ο Μαρτίνο πήρε όλους τους παίκτες στη Μαδρίτη (και τον Πουγιόλ), με την αποστολή της Μπαρτσελόνα να ταξιδεύει πιο ...κάζουαλ από ποτέ. Οι μπλαουγκράνα εμφανίστηκαν στο αεροδρόμιο με... φουτεράκια, ενώ ο πάντα κεφάτος Άλβες βιντεοσκόπησε χορευτικό στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, κάνοντας ακροβατικά με τα μαξιλάρια πάνω στο κρεβάτι!

Ο 500άρης ΑΝΤΡΕΣ
Σημαδιακό θα είναι για το αποψινό παιχνίδι για τον Αντρές Ινιέστα, που φτάνει τις 500 συμμετοχές και θέλει να τις συνδυάσει με μια μεγάλη πρόκριση. Ο πολυτάλαντος μέσος έχει αγωνιστεί σε 499 ματς με την φανέλα της Μπάρτσα σε όλες τις διοργανώσεις, έχει σκοράρει 50 φορές και υπολείπεται σε συμμετοχές μόνο των Βαλντές (535), Μιγκέλι (549), Πουγιόλ (593) και φυσικά του Τσάβι (716)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα