Kίνδυνος να χάσει η Ελλάδα την 12η θέση στην ΟΥΕΦΑ

Kίνδυνος να χάσει η Ελλάδα την 12η θέση στην ΟΥΕΦΑ

bet365

Σε μπελάδες μας βάζει η Βασιλεία, αφού όπως όλα δείχνουν θα οδηγήσει την Ελβετία στην 12η θέση της ΟΥΕΦΑ και η επόμενη πρωταθλήτρια Ελλάδος θα κινδυνεύει να μείνει εκτός ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ.

Μόνο καλό δεν ήταν για την Ελλάδα το αποτέλεσμα στο Σεντ Τζάκομπ, όπου η βασιλεία κατάφερε να επικρατήσει με 3-0 της Βαλένθια και να πάρει, ουσιαστικά, την πρόκριση στους «4» του Γιουρόπα. Με την νίκη αυτή, η Ελβετία μείωσε την διαφορά από την 12η θέση και την Ελλάδα, μόλις στους 375 βαθμούς και είναι πολύ δύσκολο να μην μας περάσει μέχρι το τέλος της σεζόν.

Αν η Βασιλεία καταφέρει να πάρει την πρόκριση και δεν αυτοκτονήσει (ακόμα και με ήττα στην Ισπανία), θα πάρει ακόμα ένα μπόνους πρόκρισης και θα αρκεί μία ισοπαλία στην επόμενη φάση για να ολοκληρώσει την... ρελάνς και να οδηγήσει στην 12η θέση την Ελβετία. Βέβαια, τα πράγματα δεν είναι τόσο «μαύρα» όσο μπορεί να φαίνονται με πρώτη ματιά.

Κι αυτό, γιατί το πιο πιθανό είναι να έχουμε και πάλι τον πρωταθλητή μας απευθείας στους ομίλους. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει απλά η ομάδα που θα κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2014-15 να τερματίσει στο πρωτάθλημα της χώρας της σε θέση που οδηγεί την διοργάνωση. Για παράδειγμα, η Ελβετία που το '13 ήταν στην 13η θέση, δεν θα έχει τον περσινό πρωταθλητή της στους ομίλος, μόνο αν η Γιουνάιτεντ κατακτήσει φέτος το Τσάμπιονς Λιγκ. Κι αυτό, διότι δεν θα είναι στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος της Αγγλίας και θα χρειαστεί να... χρησιμοποιήσει το εισιτήριο του κατόχου του τροπαίου!

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα