Μήπως ήρθε η ώρα να επιστρέψει ο Κουρτουά στην Τσέλσι;

Μήπως ήρθε η ώρα να επιστρέψει ο Κουρτουά στην Τσέλσι;

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος κάνει τη σύγκριση Κουρτουά – Τσεχ και αναρωτιέται μήπως έφτασε η στιγμή να γυρίσει στο Στάμφορντ Μπριτζ ο βέλγος γκολκίπερ.

Αν το τοπίο ήταν «θολό» γύρω από τον Ζοζέ Μουρίνιο σχετικά με τον τερματοφύλακα που θα εμπιστευθεί την επόμενη σεζόν στην Τσέλσι, τα πρώτα παιχνίδια των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ, ίσως να... έδειξαν το δρόμο.

Την Τρίτη, στο Καμπ Νου, η Ατλέτικο Μαδρίτης στάθηκε στο ύψος της απέναντι στην Μπαρτσελόνα, ο Ντιέγκο πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, όμως το 1-1 έμεινε χάρις σε έναν και μοναδικό άνθρωπο. Τον Τιμπό Κουρτουά. Ο 22χρονος τερματοφύλακας των «ροχιμπλάνκος» ύψωσε ένα απροσπέλαστο τείχος μπροστά από την εστία του, πραγματοποιώντας εκπληκτικές αποκρούσεις (κυρίως) στο δεύτερο ημίχρονο.

Χθες, ο Ζοζέ Μουρίνιο έβλεπε μέχρι το 93ο λεπτό την Τσέλσι να γνωρίζει «τιμητική» ήττα από την Παρί Σεν Ζερμέν με 2-1, ένα σκορ που θα μπορούσε να ανατραπεί στον επαναληπτικό με ένα και μόνο τέρμα. Εκείνη τη στιγμή, όμως, ο Παστόρε έκανε την επέλαση... της ζωής του, εκτελώντας τον Πετρ Τσεχ και διαμορφώνοντας το τελικό 3-1. Ένα γκολ, που κανείς δεν πίστευε ότι μπήκε, πριν δει τους παίκτες της Παρί να πανηγυρίζουν, καθώς η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, περνώντας από την κλειστή γωνία του τσέχου τερματοφύλακα. Ένα γκολ, που σε άλλες εποχές ο Τσεχ δε θα το δεχόταν ΠΟΤΕ.

Από το 2004, όταν έγινε κάτοικος Λονδίνου, ο Τσεχ είναι ο «κέρβερος» κάτω από τα δοκάρια της Τσέλσι. Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, ήταν ο άνθρωπος που έδωσε σημαντικές νίκες στους «μπλε», σε παιχνίδια που ίσως δεν άξιζαν να κερδίσουν. Τα αντανακλαστικά του και το (αδιαμφισβήτητο) ταλέντο του τον έκαναν βασικό και αναντικατάστατο για δέκα χρόνια. Ακόμη και μετά το σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι το 2006, οπότε αναγκάστηκε να φορά στους αγώνες ειδικό προστατευτικό κράνος.

Η (πικρή) αλήθεια για τον Τσεχ όμως είναι πως το σώμα του δεν... ακούει πλέον τις εντολές του εγκεφάλου. Αν και η ηλικία του δεν είναι απαγορευτική (32 ετών), ο τσέχος δείχνει πως δεν μπορεί πλέον να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός top club και ίσως η ανανέωση που σχεδιάζει ο Μουρίνιο να ξεκινήσει από τη θέση του τερματοφύλακα. Κόουλ και Λάμπαρντ αγαωνίζονται όλο και πιο σπάνια, ενώ ο Τσεχ παίζει καθώς δεν υπάρχει... δεύτερος.

Αυτή τη στιγμή η Τσέλσι είναι μπροστά σε μια σπουδαία ευκαιρία. Την ώρα που οι μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης θα έδιναν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να κάνουν δικό τους τον Κουρτουά, οι «μπλε» μπορούν να τον κάνουν κάτοικο Λονδίνου το καλοκαίρι, χωρίς να δώσουν ούτε ένα ευρώ!

Από το 2011, ο βέλγος γκολκίπερ ανήκει στην Τσέλσι, η οποία έδωσε τότε στην Γκενκ 9 εκατομμύρια ευρώ για να κάνει δικό της ένα 19χρονο – τότε – παιδί. Η παρουσία του Τσεχ όμως έκρινε απαγορευτική κάθε σκέψη για θέση βασικού στους Λονδρέζους, με αποτέλεσμα να δοθεί δανεικός στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Σε τρία χρόνια στους «ροχιμπλάνκος» ο Κουρτουά κατέκτησε κύπελλο Ισπανίας, Γιουρόπα Λιγκ και ευρωπαϊκό σούπερ καπ. Και μάλιστα ως μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας. Γιατί μπορεί μέσα σε αυτά τα χρόνια τα αστέρια να ήταν οι Φαλκάο και Ντιέγκο Κόστα, όμως μια επιτυχία ξεκινά πάντα από... το Νούμερο 1.

Ο δανεισμός του στην Ατλέτικο ολοκληρώνεται το φετινό καλοκαίρι. Στην ίδια ηλικία που είναι τώρα ο Κουρτουά (22 ετών), ο Τσεχ είχε πάρει μεταγραφή στην Τσέλσι, παίρνοντας τη θέση του Κουντιτσίνι κάτω από τα δοκάρια. Μήπως η ιστορία επαναλαμβάνεται και ήρθε η ώρα του Κουρτουά να γυρίσει στο Στάμφορντ Μπριτζ;

 

Τελευταία Νέα