Δεν απονεμήθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη

Δεν απονεμήθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταθέτει στο blog του στο gazzetta τη δική του άποψη για τον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου.

Έγραφα παραμονή του πρώτου ημιτελικού ότι λογικά η πρόκριση θα κριθεί στη ρεβάνς. Τελικά έτσι θα γίνει. Μόνο που αν στο χθεσινό παιχνίδι υπήρχε απονομή ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης, η πρόκριση ήδη θα είχε κριθεί.

Ο Ολυμπιακός έδειξε την ανωτερότητά του σε όλο το παιχνίδι-και περισσότερο όταν οι δύο ομάδες ήταν 11 εναντίον 11. Αν είχε απονεμηθεί ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, θα έπρεπε να μπουν άλλα δύο γκολ στο β΄ημίχρονο, όπως μπήκαν δύο και στο α΄ ημίχρονο.

Όμως, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πολλές φορές το αποτέλεσμα δεν είναι δίκαιο. Ο ΠΑΟΚ χάρη σε μία στιγμή του Λίνο (η πλάκα είναι ότι γίνεται κριτική στο Γεωργιάδη γιατί τον έβαλε κι αυτός έκανε τη μοναδική καλή επίθεση για τον ΠΑΟΚ…) και σε ένα έξοχο πέταγμα του Αθανασιάδη, που έπιασε κορόϊδο τον Μαρκάνο, μπήκε πάλι στο ματς και είναι ζωντανός για την πρόκριση.

Ίσως έχει και τη χάρη του αυτό το πράγμα. Για να δούμε ένα συγκλονιστικό δεύτερο ημιτελικό. Κι εγώ θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ θα διοργανώσει σωστά το παιχνίδι. Δεν βρίσκω τον λόγο για το αντίθετο. Ο Ολυμπιακός στα τέσσερα χρόνια με τον Β. Μαρινάκη στο τιμόνι έχει διοργανώσει υποδειγματικά όλα τα παιχνίδια του με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Ποτέ ο ΠΑΟΚ δεν είχε παράπονα, ούτε από φιλοξενία, ούτε από τίποτα άλλο. Μέσα σε γενικές γραμμές καυτής ατμόσφαιρας-ντέρμπι είναι-υπήρξε ποδοσφαιρικός πολιτισμός και στα πέντε παιχνίδια (τέσσερα για το πρωτάθλημα κι ένα για το κύπελλο) του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο. Η, κάνω λάθος;

Η διαιτησία νομίζω ότι τα πήγε καλά, ως προς το ότι δεν αδίκησε σε καμία φάση καμία ομάδα-ούτε σε πέναλτι, ούτε σε φάουλ, ούτε σε οφσάϊντ. Υπήρξε το θέμα μετά το γκολ του ΠΑΟΚ, το οποίο όντως σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Ο Στοχ αποβλήθηκε, θα μπορούσε να αποβληθεί κι ο Φουστέρ (αν και όποιοι ήταν στο γήπεδο λένε ότι δεν ήταν ακριβώς το ίδιο πράγμα), αλλά θα μπορούσε να αποβληθεί κι ο Αθανασιάδης, που είχε ήδη κίτρινη-και που έδινε συνεχώς αφορμές ως το τέλος του ματς για να αποβληθεί. Όπως θα μπορούσαν να είχαν πάρει κι από μία κίτρινη οι δύο παίκτες και να είχε τελειώσει εκεί το θέμα.

Εγώ δεν αρνούμαι ότι η συγκεκριμένη φάση μπορούσε να φέρει κι άλλες αποφάσεις-όπως π.χ. και δύο αποβολές παικτών του ΠΑΟΚ (2ος ο Κλάους) και μία του Ολυμπιακού, οπότε το ματς θα ήταν 10 εναντίον 9, άρα χειρότερα για το ποδόσφαιρο. Εκείνη η φάση που δεν μπορούσε να φέρει άλλη απόφαση πλην της αποβολής και της βαριάς τιμωρίας με πολλές αγωνιστικές ήταν του Ινσαουράλδε στον Εντινγκά στην Τούμπα. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε. Αλλά δεν μπορεί να σφυρίζει κάθε φορά ο Κάκος...

Μόνο που το κυρίαρχο στοιχείο του ματς ήταν η πασιφανής ανωτερότητα του Ολυμπιακού, όχι μία αμφισβητούμενη διαιτητική απόφαση. Έπαιζαν η πρώτη με τη δεύτερη ομάδα στην Ελλάδα και είχαμε τελικές 19-1, κόρνερ 9-0, αποκρούσεις 0-8 και κατοχή 71-29... Εκτός αν θέλουμε να περνάμε σε δεύτερη μοίρα το ποδόσφαιρο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.