Μπαρτσελόνα- Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1 (vid)

Μπαρτσελόνα- Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1 (vid)

bet365

Με γκολάρες των Νεϊμάρ (71'), Ντιέγο (56') Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο αναδείχθηκαν ισόπαλες (1-1) σε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι στο «Καμπ Νόου».

Αγρια ομορφιά είχε ο πρώτος αγώνας του προημιτελικού-εμφύλιου στην έδρα της Μπαρτσελόνα, η οποία για τέταρτο ματς φέτος δεν κατάφερε να νικήσει την Ατλέτικο. Οι Ροχιμπλάνκος ήταν σούπερ οργανωμένοι, κράτησαν τους Καταλανούς ακίνδυνους για 45λεπτά, είχαν το θράσσος να προηγηθούν με «ρουκέτα» του Ντιέγο και στο τελευταίο κομμάτι παρότι ισοφαρίστηκαν και δέχθηκαν τεράστια πίεση, κράτησαν το πολύτιμο 1-1, το οποίο τους δίνει τη δυνατότητα να προκριθούν και χωρίς να σκοράρουν στη ρεβάνς (9 Απριλίου). Από μία αναγκαστική αλλαγή νωρίς έκαναν οι δύο ομάδες με τους Πικέ (12') και Ντιέγο Κόστα (29') να αποχωρούν. Τα 500 ματς με κλαμπ (416) και Εθνική ομάδα (84) έφτασε ο Λιονέλ Μέσι.

Κόντρα σε αυτό που πολλοί θα περίμεναν, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και ο -πρώην Μπλαουγκράνα- Βίγια αφού έστειλε το πρώτο σουτ του ματς άουτ (2') έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία (4') μόνος μέσα από την περιοχή! Η Μπαρτσελόνα έχασε τον Πικέ με τραυματισμό (11'), ανέβασε πίεση, είχε κατοχή, όμως οι Μαδριλένοι με άριστο στήσιμο δεν άφηναν καθόλου κενά και δέχθηκαν μόνο μία καθαρή φάση. Αυτή έγινε στο 26' όταν ο Μέσι έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια και σέρβιρε στον Ινιέστα, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Κουρτουά.

Στο 29' παίκτη έχασε και η Ατλέτικο αφού ο Ντιέγο Κόστα χτύπησε και ο Σιμεόνε παρότι ο Βραζιλιανο-Ισπανός ήθελε να παίξει, δεν το σκέφτηκε πολύ και τον έβγαλε σε μία εξέλιξη που μάλλον βγήκε σε καλό στο ματς για τους Ροχιμπλάνκος. Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε μέχρι το ημίχρονο και οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με 0-0.

Στην επανάληψη ο αγώνας δεν άργησε να ανάψει καθώς ο παίκτης που μπήκε όταν αποχώρησε ο Ντιέγο Κόστα, πάγωσε το «Καμπ Νόου» με ένα γκολ που βλέπουμε σπάνια. Ο Ντιέγο Ρίμπας με ρουκέτα από διαγώνια θέση εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι της γωνίας του Πίντο και έγραψε το 0-1. Ηταν το πρώτο τέρμα για τον Βραζιλιάνο στη διοργάνωση μετά από αυτό που είχε πετύχει κόντρα στην Ανόρθωση το 2008.

Στο επόμενο κομμάτι του ματς το γήπεδο έγειρε προς την πλευρά των φιλοξενούμενων. Η Μπάρτσα ανέβασε γραμμές και κατοχή και έκλεισε την Ατλέτικο, η οποία μέχρι εκείνο το σημείο είχε δείξει ότι μπορεί να αντέξει. Στο 63' ο Κουρτουά έπιασε δουλειά βγάζοντας το σουτ του Μπουσκέτς και στο 70' ο Σιμεόνε βλέποντας όλη την Μπάρτσα να είναι στην επίθεση, απέσυρε τον Βίγια και πέρασε έναν ακόμα χαφ, τον Χοσέ Σόσα. Στο επόμενο λεπτό οι Καταλανοί ισοφάρισαν.

Ο Ινιέστα έκανε μπαλιά που μόνο ιδιοφυίες του ποδοσφαίρου κάνουν, έκοψε στη μέση την Ατλέτικο και ο λίγος μέχρι εκείνο το σημείο Νεϊμάρ με ταχύτητα και σούπερ τελείωμα πέτυχε το πιο σημαντικό γκολ του με τη φανέλα των Μπλαουγκράνα. Η κατηφόρα δεν σταμάτησε, όμως στις δύο καλές φάσεις που έκανε η Μπαρτσελόνα στο τελευταίο κομμάτι, ο Κουρτουά ήταν εκεί. Ο Βέλγος γίγαντας απέκρουσε το σουτ του Ινιέστα στο 74' και στο 85' έβγαλε δύσκολα στη γωνία το φάουλ του Μέσι, κρατώντας το 1-1 μέχρι το τέλος.

Μπαρτσελόνα (Τάτα Μαρτίνο): Πίντο, Ντάνι Αλβες, Πικέ (11' Μπαρτρά), Τζόρντι Αλμπα, Μασεράνο, Μπουσκέτς, Φάμπρεγας (68' Αλέξις Σάντσες), Τσάβι, Ινιέστα, Νεϊμάρ, Μέσι.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Κουρτουά, Μιράντα, Χουανφράν, Φιλίπε Λουίς, Γκοδίν, Τιάγκο Μέντες, Γκάμπι, Αρντά Τουράν (77' Κριστιάν Ροδρίγες), Κόκε, Βίγια (70' Χοσέ Σόσα), Ντιέγο Κόστα (29' Ντιέγο).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα