Το καλό φεγγάρι και το καλό ημίχρονο!

Το καλό φεγγάρι και το καλό ημίχρονο!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta πως βλέπει να παίζει ο ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Και ποιά είναι η θέληση του Ολυμπιακού…

Αυτό που εγώ βλέπω είναι ότι μπορεί να μας περιμένει αύριο στο Καραϊσκάκη ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι.

Γιατί από τη μία είναι ο μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδας, με τις δάφνες και της παρουσίας του στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ και της παρατρίχα πρόκρισής του και στους 8 της διοργάνωσης (σήμερα παρεμπιπτόντως οι πρώτοι προημιτελικοί), αλλά και με τη φιλοδοξία για ένα ακόμη νταμπλ.

Κι από την άλλη είναι η ομάδα που πρώτη απ΄όλες τις άλλες δηλώνει ότι θέλει να τον ρίξει κάποια στιγμή από την κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου και που τέλος πάντων πέρσι ήταν δεύτερη, φέτος είναι δεύτερη, πέρσι πήγε ημιτελικά κυπέλλου, φέτος είναι πάλι ημιτελικά κυπέλλου και έπαιξε 10 ευρωπαϊκά παιχνίδια, έστω μέσω προκριματικών, εκ των οποίων κάποια τα πάλεψε πολύ.

Πρώτο παιχνίδι, βέβαια, είναι και συνήθως σε τέτοια επίπεδα δεν κρίνεται τίποτα στο πρώτο παιχνίδι. Η ρεβάνς αποφασίζει το ποιος θα πάει στον τελικό. Εκτός κι αν έχουμε την λεγόμενη εξαίρεση, δηλαδή ένα μεγάλο σκορ, που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Πάντως, εγώ περιμένω ένα κλειστό παιχνίδι από πλευράς ΠΑΟΚ. Με στόχο την προάσπιση του μηδέν. Κι από εκεί και πέρα, την εκμετάλλευση κάποιας κόντρας η, στημένης φάσης η, ενός αμυντικού λάθους του Ολυμπιακού. Κάποιες στιγμές πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα πρεσάρει στο κέντρο, με την προσδοκία να κλέψει κάποιες μπάλες και να βγάλει την γρήγορη κάθετη σε ένα κυνηγό του, μήπως έτσι κάνει τη ζημιά. Αλά ΠΑΟ τις προάλλες στο Καραϊσκάκη, κοντολογίς.

Έχει σε καλό φεγγάρι ο ΠΑΟΚ τον Στοχ. Θα είναι κίνδυνος για την άμυνα του Ολυμπιακού, γιατί έχει τη δυνατότητα να κάνει πολλά πράγματα-και να σουτάρει από τα 20-30 μέτρα και να διεισδύσει για να σεντράρει και να κάνει κάποιο καλό κόρνερ η, φάουλ. Ο Αθανασιάδης είναι σε περίοδο ρέντας, κι αυτό μετράει για σέντερ φορ. Κι ο Λούκας τελευταία ξανανέβηκε-αν κι εγώ πιστεύω ότι ίσως δεξιά ξεκινήσει με τον Σαλπιγγίδη, που είναι πιο πειθαρχημένος.

Στη μεσαία γραμμή ο Νάτχο ξέρει και περνάει καλές μπαλιές για φάσεις μπροστά κι έχει την ικανότητα να έρχεται από πίσω σαν κρυφός. Νομίζω ότι θα παίξει αυτό το ρόλο εναλλάξ με τον Κατσουράνη και πίσω τους θα είναι ο Κάτσε, σε ρόλο κόφτη.

Στην άμυνα προτιμάνε εσχάτως τον Σκόνδρα, επειδή είναι πιο σκληρός από τον Κίτσιου, ενώ ο Ινσαουράλδε έχει εμπειρία κι αξία και ο Βίτορ έχει καλές επεμβάσεις. Ο Τζαβέλλας είναι ο πιο εριστικός παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος, όμως βρίσκεται και σε καλή κατάσταση, τόσο αμυντικά, όσο κι επιθετικά-δεν πρέπει να υποτιμηθούν οι προωθήσεις του. Ο δε Γλύκος θα δοκιμαστεί στο Καραϊσκάκη, αλλά έχει πλέον κι αρκετά παιχνίδια στα γάντια του.

Μου έκανε εντύπωση που ο Γεωργιάδης πήρε στην 18άδα τρία αριστερά μπακ! Τζαβέλλα, Σπυρόπουλο και Λίνο. Άραγε να σημαίνει ότι σκέφτεται να μην ξεκινήσει με τον Τζαβέλλα η, τον Ινσαουράλδε η, και τους δύο, λόγω των όσων έκαναν στην Τούμπα στο πρόσφατο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός η, απλά προτιμάει τους πιο μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες του και έτσι αφήνει στην απέξω όλους τους ξένους (Ολίσε, Μαντούρο, Μάρτενς), αλλά και τους Κατσικά, Γεωργιάδη;

Ο Ολυμπιακός θα θελήσει να μπει δυνατά στο παιχνίδι. Θα έχει μεγάλη σημασία αν τελειώσει το ημίχρονο κι έχει βάλει γκολ, χωρίς να δεχθεί…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.