Τώρα θα φανεί το «μέταλλο» της φετινής Λίβερπουλ

Τώρα θα φανεί το «μέταλλο» της φετινής Λίβερπουλ

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει στο gazzetta.gr για τη Λίβερπουλ, που καλείται για πρώτη φορά να διαχειριστεί τον τίτλο του φαβορί στην Premier League.

Το εντυπωσιακό 4-0 επί της Τότεναμ έκλεισε έναν κύκλο για τη Λίβερπουλ, που κρατούσε 24 ολόκληρα χρόνια. Το 1990 αποτέλεσε την τελευταία χρονιά που οι «κόκκινοι» ήταν το αφεντικό στην Αγγλία, κατακτώντας το πιο πρόσφατο τους πρωτάθλημα. Αυτή λοιπόν η (μακρά) περίοδος που η ομάδα του μεγάλου λιμανιού ήταν... κομπάρσος στο αγγλικό πρωτάθλημα τελείωσε στις 30 Μαρτίου του 2014. Γιατί πλέον αποτελεί κοινό μυστικό πως η Λίβερπουλ είναι και πάλι φαβορί στο Νησί!

Αυτόν την «ταμπέλα» καλούνται να διαχειριστούν από 'δω και στο εξής οι «ρεντς». Γιατί υπάρχει διαφορά να μπαίνει μια ομάδα στο γήπεδο ως αουτσάιντερ, απ΄ ό,τι ως φαβορί. Πλέον οι προσδοκίες των φίλων της δεν έχουν... ταβάνι, αφού με 6 νίκες στα εναπομείναντα 6 παιχνίδια του πρωταθλήματος, η Λίβερπουλ θα κατακτήσει τον τίτλο έπειτα από 24 χρόνια.

Από τις 8 Φεβρουαρίου και το 5-1 επί της Άρσεναλ, η Λίβερπουλ μετρά ένα εντυπωσιακό 8 στα 8, όμως μέχρι σήμερα κανείς δεν είχε απαιτήσεις. Είτε γιατί μέχρι τα μισά του πρωταθλήματος η Άρσεναλ οδηγούσε την κούρσα, είτε γιατί από κει και πέρα η ταμπέλα του φαβορί ήταν ανάμεσα σε Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι. Πάντοτε οι «κόκκινοι» ακολουθούσαν κατά πόδας, όμως σε καμία στιγμή δεν είχαν τον πρώτο λόγο.

Τώρα πια κάνουν αυτοί το κουμάντο. Είναι πρώτοι στη βαθμολογία με +2 από την Τσέλσι και +4 από τη Σίτι (έχει δύο ματς λιγότερα) και μέχρι το φινάλε θα υποδεχθούν και τις δύο στο Άνφιλντ. Ανέκαθεν αυτά τα παιχνίδια ήταν ντέρμπι, όμως φέτος κάτι έχει αλλάξει. Η Λίβερπουλ δεν αποτελεί απλά το βαρόμετρο για το ποια από τις αντιπάλους της θα πάρει προβάδισμα, αλλά η ίδια χτυπά τον τίτλο, ευρισκόμενη μάλιστα σε θέση ισχύος.

Θα τα καταφέρουν άραγε οι παίκτες του Μπρένταν Ρότζερς; Γιατί οι απαιτήσεις πια είναι διαφορετικές. Οι φίλοι της Λίβερπουλ θέλουν να πανηγυρίσουν ξανά ένα πρωτάθλημα και δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Για πρώτη φορά στα 24 τελευταία χρόνια είναι τόσο κοντά και έξι αγωνιστικές πριν το τέλος δε φοβούνται να παραδεχθούν πως είναι ΦΑΒΟΡΙ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα