Εφιάλτης στην Κύπρο!

Θάνος Σαρρής
Εφιάλτης στην Κύπρο!

bet365

Απλήρωτοι ποδοσφαιριστές, πιέσεις, ψέματα και δυσκολίες επιβίωσης. Για τον Μπιντάρι Γκαρθία το πέρασμά από την Κύπρο ήταν εφιαλτικό...

Για κάποιον ποδοσφαιριστή που έχει παίξει στην Ελλάδα, πιθανόν οι αποκαλύψεις του Μπιντάρι να μην ακούγονται και τόσο ξένες, αφού ενδεχομένως να έχει βιώσει ή να έχει ακούσει κάτι αντίστοιχο. Για τον ίδιο τον Μαδριλένο αμυντικό, όμως, η εμπειρία ήταν πρωτόγνωρη.

Στις περιπέτειες του Μπιντάρι κάνει εκτενή αναφορά η Marca, φιλοξενώντας και δηλώσεις του ίδιου. Όπως τονίζει το ρεπορτάζ, στην αρχή της χρονιάς ο Ισπανός αποφάσισε να πάει στον Εθνικό Άχνας, έχοντας παίξει μόνο μέχρι Σεγούντα, με την Ρέγιες και τη Λεγανές. «Τον Αύγουστο μας είπαν ότι θα καθυστερήσουν τις πληρωμές επειδή δεν είχαν πάρει χρήματα από τα τηλεοπτικά. Στο τέλος, πήραμε κάτι αλλά καθυστερημένα. Στην αρχή ήμουν συγκεντρωμένος μόνο στο ποδόσφαιρο για αυτό δεν έδινα πολύ σημασία. Αλλά όταν έφτασα τους δύο μήνες χωρίς να πληρωθώ τα πράγματα άλλαξαν, επειδή δεν είχα να πληρώσω το ρεύμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο σύλλογος τους έδινε αρχικά μικρά ποσά, της τάξεως των 100 ευρώ, τα οποία δέχονταν για να επιβιώσουν. «Στην αρχή τα δεχόμουν επειδή τα είχαν ανάγκη. Για να τα πάρουμε έπρεπε να υπογράψουμε ένα χαρτί που ήθελαν, προκειμένου να μην έχουν προβλήματα με την Ομοσπονδία. Είχαν μελετήσει τα πάντα, προκειμένου να μην έχουν τα θέματα άλλων ομάδων εδώ, από τις οποίες αφαίρεσαν βαθμούς ή τις έριξαν κατηγορία», προσθέτει στην ισπανική εφημερίδα.

Στην αρχή τα αποτελέσματα ήταν καλά, αλλά μετά στράβωσαν. Προσπάθησε να λύσει το συμβόλαιό του, αλλά όπως τονίζει: «Προσπάθησα να φύγω το χειμώνα, αλλά δεν τα κατάφερα. Εκείνες τις μέρες αρνήθηκα να πάρω αυτά τα μικρά ποσά». Η Marca αναφέρει ότι ο εκπρόσωπός του προσπαθούσε μάταια να επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους της ομάδας για μήνες.

Μετά τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με τον Μπιντάρι, οι διοικούντες άρχισαν εκνευρίζονταν, επειδή υπήρχε ανοιχτός ο κίνδυνος να υποβιβαστεί η ομάδα λόγω του ότι ο ίδιος δεν υπέγραφε. «Μια μέρα που ήμουν μόνος μου στο σπίτι ήρθε ένας άγνωστος άντρας και άρχισε να μου χτυπά δυνατά την πόρτα. Κάλεσα τον ατζέντη μου και μου είπε να μην ανοίξω. Φοβήθηκα πολύ», θυμάται.

Ο Ισπανός συνεχίζει: «Επέμεναν να υπογράψω τα χαρτιά, αλλά δεν το έκανα. Εκείνο το Σαββατοκύριακο δεν είχαμε προπόνηση επειδή είχαν βάλει βόμβα στον πρόεδρο των διαιτητών και είχε αναβληθεί το πρωτάθλημα. Παίξαμε ένα φιλικό στο οποίο έβαλα γκολ και στη συνέχεια μίλησα με έναν από τη διοίκηση, μου έδειξε το κινητό του και ένα μήνυμα από τον ατζέντη μου που μου έλεγε να υπογράψω. Ήταν ψέμα!». Η Marca τονίζει ότι τον πίεζαν και με άλλο τρόπο, βάζοντάς του πρόστιμα ανακαλύπτοντας ότι δεν προπονούταν καλά, ότι έπαιρνε αδικαιολόγητες κίτρινες κάρτες και άλλα.

Πανικόβλητος, ο Μπιντάρι άφησε το σπίτι του και βρήκε καταφύγιο σε μια οικογένεια που είχε γνωρίσει. Δεν μπορούσε να μένει άλλο εκεί καθώς φοβόταν για τη ζωή του. Στο διάστημα αυτό, του έστελναν μηνύματα στο σπίτι, υποτίθεται μαζί με τους συμπαίκτες του, για να γυρίσει. Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, ήταν και αυτό ψέμα.

Τελικά, αφού έστειλε επιστολή στη FIFA μπήκε σε ένα αεροπλάνο και επέστρεψε στη χώρα του. «Δεν μπορούσα να ηρεμήσω μέχρι να απογειωθώ», υποστηρίζει και από την ασφάλεια της πατρίδας του, διηγείται την ιστορία του προκειμένου να μην πιαστούν αδιάβαστοι κάποιοι συμπατριώτες του που θα θελήσουν να δοκιμάσουν την τύχη τους στο εξωτερικό...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα