Λίβερπουλ – Τότεναμ 4-0

Λίβερπουλ – Τότεναμ 4-0

bet365

Η Λίβερπουλ έκανε πλάκα (4-0) στην πεθαμένη Τότεναμ, βρέθηκε μόνη 1η στο +2 και ονειρεύεται ξανά έπειτα από 24 χρόνια.

Εχουν περάσει σχεδόν δυόμιση δεκαετίες από εκείνη την ημέρα που ως παίκτης-προπονητής ο Κένι Νταλγκλίς την οδηγούσε το τελευταίο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Τα «πέτρινα» χρόνια που θα ακολουθούσαν χωρίς κούπα στην Πρέμιερλιγκ, θα της έδιναν ένα παρατσούκλι (σ.σ.: losers) που στο παρελθόν δεν θα ταίριαζε σε έναν τόσο ιστορικό σύλλογο. Ισως λοιπόν να έφτασε ο καιρός να μπει ένα τέλος σε αυτή την άτιτλη περιπέτεια. Μόλις έξι αγωνιστικές από το φινάλε, η Λίβερπουλ απογειώθηκε στην κορυφή και στο +2 από την Τσέλσι. Εκεί βρέθηκε μετά από ακόμα μία πανδαισία στο «Ανφιλντ» (σ.σ.: στα 8 από τα 16 εντός έχει βάλει τέσσερα ή περισσότερα γκολ), με θύμα αυτή τη φορά την πεθαμένη Τότεναμ που διασύρθηκε με 4-0.

Οι Κόκκινοι ήταν εξαιρετικοί όπως πάντα επιθετικά, αλλά τούτη τη φορά είχαν φροντίσει να θωρακίσουν και τα μετόπισθεν. Σε αυτό συνέβαλε βέβαια και η τραγική παρουσία των Λονδρέζων που πραγματικά δεν είχαν ούτε μία άξιας αναφοράς ευκαιρία. Το πάρτι στο «KOP» ξεκίνησε με το καλημέρα. Μόλις στο 2' ο Τζόνσον έκανε το overlap στην πλάτη του Κοουτίνιο, πήρε τη μπάλα και την έστειλε με παράλληλη σέντρα στην περιοχή, όπου ο Καμπούλ φρόντισε να ολοκληρώσει τη φάση με αβίαστο αυτογκόλ. Στο 24' ήρθε και το 2-0. Ο Ντόουσον έκανε το πρώτο λάθος και ο Καμπούλ το δεύτερο. Ο Λουίς Σουάρες δεν υπήρχε περίπτωση να τους τη χαρίσει και αφού πάτησε περιοχή, πλάσαρε χαμηλά στην αριστερή γωνία.

Ηταν το 29ο γκολ του Ουρουγουανού επιθετικού που ξεπέρασε την επίδοση του Ρόμπι Φάουλερ στο πλαίσιο της Πρέμιερλιγκ. Γενικότερα ο Σουάρες έκανε πράματα και θάματα. Ηταν παντού, έκοβε, δημιουργούσε, σκύλιαζε. Στο 41' πήγε να βάλει και άλλο, αλλά αρχικά η σούπερ εξ επαφής απόκρουση του Γιορίς στην κεφαλιά του έστειλε τη μπάλα στη συμβολή των δοκαριών και στη συνέχεια έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Μπενταλέμπ. Στην επανάληψη η Τότεναμ ήταν σα να μην μπήκε ποτέ. Το μονότερμα συνεχίστηκε στην εστία της και στο 54' μετά από ωραίο παιχνίδι των Στέρλινγκ, Στάριτζ, ο Χέντερσον από πολύ καλή θέση σημάδεψε ψηλά άουτ.

Αυτό όμως που δεν έπραξε ο μέσος των Κόκκινων το έκανε στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Κοουτίνιο. Ο Βραζιλιάνος πήρε τη μπάλα μπροστά από το κέντρο και με δυνατό χαμηλό από τα 20 μέτρα έστειλε το τόπι να αναπαυτεί στη δεξιά γωνία. Στο 68' ο Στάριτζ πήγε να βάλει το γκολ του ματς, με τον Γιορίς όμως να βγάζει ξανά ενστικτωδώς το τακουνάκι του. Το καρέ θα ολοκληρωνόταν τελικά στο 75' και ο Χέντερσον θα χριζόταν σκόρερ με περίεργο τρόπο, καθώς μετά το φάουλ του από πλάγια θέση, η μπάλα πέρασε ανάμεσα από σώματα και πόδια και δίχως να την ακουμπήσει κανείς, μπήκε στα δίχτυα.

Το φινάλε βρήκε τη Λίβερπουλ να έχει διαλύσει ξανά τα Σπιρούνια μετά και το 0-5 του πρώτου γύρου στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και να έχει βρεθεί πιο κοντά στο πρωτάθλημα από κάθε άλλη φορά σε αυτά τα άτιτλα χρόνια. Πλέον έχει να υποδεχτεί Μάντσεστερ Σίτι (στο -4 αλλά με δύο ματς λιγότερα)και Τσέλσι στο γήπεδο της και εάν τις νικήσει και δεν αυτοκτονήσει κάπου αλλού, τότε εκείνη θα είναι που θα πανηγυρίσει σε αυτή την εκπληκτικά τρελή σεζόν στο Νησί.

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Σκρτελ, Αγκερ, Φλάναγκαν, Τζόνσον, Τζέραρντ (70' Λούκας), Χέντερσον, Κοουτίνιο (60' Αλεν), Στέρλινγκ (83' Μόουζες), Στάριτζ, Λουίς Σουάρες

Τότεναμ: Γιορίς,Καμπούλ, Βερτόνγκεν (24' Ντόουσον), Ρόουζ, Νόουτον, Μπενταλέμπ (59' Ντεμπελέ), Τσαντλί, Ερικσεν, Λένον (60' Τάουνσεντ), Σίγκουρντσον, Σολδάδο.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα