ΠΑΟΚ - Καλλονή 2-1

ΠΑΟΚ - Καλλονή 2-1

bet365

Ο ΠΑΟΚ βρίσκονταν πίσω στο σκορ από την Καλλονή στο ημίχρονο, ο Γεωργιάδης έριξε στην μάχη Βούκιτς-Κουλούρη και με ένα γκολ του καθένα... γύρισε το ματς (2-1) και πήρε το τρίποντο!

Με τον 18χρονο Κουλούρη ο ΠΑΟΚ πέτυχε την ανατροπή απέναντι στην Καλλονή κερδίζοντας την ομάδα της Λέσβου στην Τούμπα με 2-1. Ο Δικέφαλος που ήταν μέτριος στο πρώτο ημίχρονο βρέθηκε πίσω στο σκορ με τον Περόνε στο 36ο λεπτό. Στην επανάληψη η παρουσία των Στοχ, Βούκιτς και Κουλούρη έβαλαν τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Σέρβο επιθετικό να ισοφαρίζει στο 73’ και τον Κουλούρη στο 84’ να πετυχαίνει την ανατροπή.

Πως ξεκίνησαν

Με πολλές αλλαγές στην αρχική του 11αδα παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Καλλονή ελέω Ολυμπιακού. Ο Γιώργος Γεωργιάδης ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Γιακουμή κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Κίτσιου, αριστερά ο Σπυρόπουλος, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Βίτορ και Κατσικάς. Στην μεσαία γραμμή οι Μαντούρο, Νίνης και Μάρτενς, ενώ στην επίθεση ήταν οι Χούσεν στην κορυφή και Σαλπιγγίδης και Ολίσε στις πτέρυγες.

Σε σχηματισμό 4-2-3-1 παρατάχθηκε η Καλλονή με τον Μάππα κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Χωριανόπουλος και αριστερά ο Ποντάνι. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Βάλιος και Ζακουάνι. Αμυντικά χαφ οι Κειτά και Φουρλάνος με τον Λεοζίνιο στον άξονα. Στις πτέρυγες οι Μανούσος και Καλτσάς και στην κορυφή της επίθεσης ο Περόνε

Ο ΠΑΟΚ που ήταν αλλαγμένος κατά τα 7/10 δυσκολεύτηκε απέναντι στην Καλλονή που πήγε το παιχνίδι εκεί που το ήθελε. Δηλαδή σ’ ένα αργό τέμπο. Η ομάδα της Καλλονής πρόσεχε περισσότερα τα νώτα της δίνοντας χώρο στον Δικέφαλο. Οι Θεσσαλονικείς όμως είχαν δυσκολίες στο να δημιουργήσουν παιχνίδι, αλλά και να μεταφέρουν την μπάλα στον Χούσεν.

Δεν είχε ομοιογένεια
Ο ΠΑΟΚ με το 4-3-3 και με τους παίκτες που επέλεξε ο Γεωργιάδης(βαρύ σχήμα) είχε αρκετά προβλήματα, με τον Νίνη να μην μπορεί να φτιάξει παιχνίδι για την ομάδα του και τους Μάρτενς, Σαλπιγγίδη και Ολίσε απλούς θεατές. Οι γιόμες από πλευράς γηπεδούχων ήταν όχι πολλές, αλλά υπερβολικές. Στην μοναδική κάθετη πάσα ο Σαλπιγγίδης πέρασε τρεις αντιπάλους, όμως η μπάλα δε του έκανε το χατίρι, αφού πρόσκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Μάππα στο 20’.

Ο σχηματισμός έφερε φάσεις
Η απόφαση του Γεωργιάδη ν’ αλλάξει την διάταξη της ομάδας του σε 4-4-2 έδωσε στον ΠΑΟΚ το δικαίωμα να βγάλει κάποιες φάσεις με πρωταγωνιστή τον «Σάλπι». Στο 32’ μετά πάσα του Σπυρόπουλου ο διεθνής επιθετικός άργησε να σουτάρει με τον Χωριανόπουλο να παρεμβάλετε και να κταλήγει κόρνερ. Στο 35' ο Σαλπιγγίδης έξω από την μεγάλη περιοχή έπιασε ο σουτ με την μπάλα να αναπηδάει μπροσά στον Μάππα που δεν αιφνιδιάστηκε μπλοκάροντας την μπάλα με δεύτερη προσπάθεια.

Δύο λάθη και γκολ ο Περάνε
Κόντρα στην ροή του αγώνα η Καλλονή στην πρώτη της αντεπίθεση άνοιξε το σκορ με τον κακό δαίμονα του ΠΑΟΚ Εμανουέλ Περεόνε. Όλα ξεκίνησαν από ένα φάουλ που ζήτησε ο ΠΑΟΚ πάνω στον Μάρτενς με τον Τοπούζη να συνεχίζει το παιχνίδι. Ο Λεοζίνιο με μια κούρσα και αφού ο Μαντούρο δεν τον έκοψε πάσαρε στον αφύλαχτο Περόνε με τον Αργεντινό επιθετικό να περνάει τον Γιακουμή και να σκοράρει.

Η Καλλονή από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου είχε αμυντική λογική. Ο Γεωργιάδης προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή με τον Βούκιτς να περνάει στην θέση αντί του Ολίσε. Ο Δικέφαλος δεν άλλαξε διάταξη ήταν μονίμως στην επίθεση όμως χωρίς να βγάλει φάσεις μπροστά στην εστία του Μάππα. Πολύ γρήγορα έγινε και η δεύτερη με τον Στοχ στην θέση του ανέτοιμου όπως φάνηκε Μάρτενς.

Στο 59’ ο Τοπούζης τα έκανε θάλασσα καθώς δεν έβγαλε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Φουρναλο που έπεσε με δύναμη στα πόδια του Γιακουμή. Ο αμυντικός της Καλλονής που ήταν πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο πέρασε έξω για τις πρώτες βοήθειες. Ο Ματζουράκης βλέποντας πως η ομάδα του θα έμενε με 10 παίκτες «πέταξε» μέσα τον Γιαμπούγιου.

Βούκιτς και 1-1
Ο Γεωργιάδης που ήταν ανήσυχος στον πάγκο του έκλεισε τις αλλαγές του με τον Κουλούρη στη θέση του Χούσεν Ο Δικέφαλος μετέφερε το παιχνίδι του από τον άξονα στις πτέρυγες και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 73’ με τον Βούκιτς. Ο Σπυρόπουλος από τα αριστερά έκανε μια χαμηλή σέντρα με την μπάλα να περνάει από τον Ποντάγι. Ο Ζακουανί που άπλωσε το πόδι του την έστειλε πάνω στον Βούκιτς με τον Σέρβο να στέλνει την μπάλα σα δίχτυα.

Ανατροπή με Κουλούρη και 2-1
Ο ΠΑΟΚ στο 84’ πέτυχε την ανατροπή με τον Κουλούρη να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Όλα ξεκίνησαν από τον συνδυασμό Βούκιτς-Σαλπιγγίδη με τον τελευταίο να γυρίζει στον 18χρονο επιθετικό. Ο Κουλούρης αφού πέρασε με ωραίο τρόπο τον Γιαμπούγιου σούταρε εν ‘ κινήσει στέλνοντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του Μάππα για το τελικό 2-1.


MAN OF THE MATCH: Ο 18χρονος Κουλούρης πέτυχε το «χρυσό» γκολ δίνοντας στον ΠΑΟΚ τρεις πολύτιμους βαθμούς στη μάχη για τα play off. Ο νεαρός κερδίζει συνεχώς πόντους και καλό θα ήταν αντί για τον Χούσεν που ήρθε για να πάρει παιχνίδια και να φύγει να δοθούν ευκαιρίες στον Κουλούρη που θα συνεχίσει να φοράει τα ασπρόμαυρα και προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της ομάδας.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Οι τρεις παίκτες του Δικεφάλου που ήρθαν τον Γενάρη στην Τούμπα, Μαντούρο, Μάρτενς και Χούσεν ήταν σε κακή ημέρα. Ο πρώτος συνεχίζει να έχει μια πτώση στην απόδοσή του, ο δεύτερος έδειξε στο δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ότι δεν έχει συνέλθει από τον τραυματισμό του. Ενώ ο τρίτος απλά δεν μπορεί.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Σωτήρης Νίνης παρότι είχε τα λάθη του ήταν ο μοναδικός παίκτης που προσπάθησε να βάλει τον ΠΑΟΚ στα καρέ του Μάππα. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης το πάλεψε ήταν σε όλες τις φάσεις είχε δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο, ενώ από τα δικά του πόδια βγήκε φάση για το δεύτερο γκολ του Δικεφάλου.

Η ΓΚΑΦΑ: Το γκολ του Περόνε, αλλά και αυτό του Βούκιτς προήλθαν από λάθη. Σ’ αυτό του Αργεντινού αρχικά ο Μαντούρο αφήνει τον Λεοζίνιο να τον χορεύει και στη συνέχεια ο Κατσικάς χάνει τον Περόνε. Στου Βούκιτς ο Ζακουανί στέλνει την μπάλα πάνω στον Σέρβο επιθετικό

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Τοπούζης παρότι έδειχνε να μην έχει ιδιαίτερα πρόβλημα έκανε το λάθος στην φάση του 59ου λεπτού χαρίζοντας την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Φουρνάλο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Με την ψυχή στο στόμα ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει την νίκη απέναντι στην Καλλονή ξεφεύγοντας από τους διώκτες του Ατρόμητος και Παναθηναϊκός με 3 βαθμούς. Οι Θεσσαλονικείς με πολλές αλλαγές ενόψει Ολυμπιακού, αλλά και μ’ ένα βαρύ σχήμα στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα δεν μπορούσε να μεταφέρει την μπάλα στα δίχτυα του Μάππα. Όταν μπήκαν οι Βούκιτς, Στοχ και Κουλούρης ο Δικέφαλος ήταν πιο κινητικός και κατάφερε να πετύχει δυο γκολ με τις «χρυσές» αλλαγές του Γεωργιάδη. Πλέον, έστω και δύσκολα και αφού πήραν ανάσες κάποιοι βασικοί, οι Θεσσαλονικείς αφοσιώνονται αποκλειστικά στο ματς με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο.

Τέλος η διοίκηση και πιο συγκεκριμένα οι υπεύθυνοι των μεταγραφών του ΠΑΟΚ απέδειξαν ότι τόσο το Καλοκαίρι, όσο και τον Γενάρη δεν είχαν καλό σχεδιασμό. Πλέον τα λάθη δεν συγχωρούνται σ’ αυτόν τον ΠΑΟΚ που χτίζει ο Σαββίδης.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γιακουμής, Σπυρόπουλος, Κατσικάς, Βίτορ, Κίτσιου, Μαντούρο, Νίνης, Μάρτενς(57’ Στοχ), Σαλπιγγίδης, Ολίσε(46’ Βούκιτς), Χούσεν(69’Κουλούρης).


Καλλονή (Γιάννης Ματζουράκης): Μάππας, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Βάλιος, Ζακουάνι, Κειτά(67’ Σιλιγαρδάκης), Φουρλάνος(60’ Γιαμπούγιου), Μανούσος, Καλτσάς, Λεοζίνιο, Περόνε(79’Γκαρσία)

Δείτε εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα της Τούμπας

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα