Mαχητής και νικητής στην... κούρσα με τον χρόνο!

Mαχητής και νικητής στην... κούρσα με τον χρόνο!

Δημήτρης Τομαράς
Mαχητής και νικητής στην... κούρσα με τον χρόνο!

bet365

Τον Ιανουάριο βίωσε τις πιο άσχημες στιγμές του. Σήμερα έχει κάθε λόγο να χαμογελά. Ο Δημήτρης Σιόβας «νίκησε» τον χρόνο γυρίζοντας σε φουλ ρυθμούς και τώρα έχει μπροστά του το επόμενο μεγάλο στοίχημα!

Ο τραυματισμός στην Εθνική

Τις πρώτες δύσκολες στιγμές ο Σιόβας τις είχε βιώσει με την Εθνική. Στις 19 Νοεμβρίου 2013 τραυματίστηκε παίζοντας κόντρα στην Ρουμανία και ενώ υπήρχαν μέχρι και φόβοι για ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου. Πολύ σύντομα και ευτυχώς αποδείχθηκε πως δεν αντιμετώπιζε κάτι το σοβαρό, με τον ίδιο να διαβεβαιώνει πως έχει απλά δεχθεί ένα χτύπημα και τίποτα περισσότερο. Έτσι συνέχισε απερίσπαστος στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με τον Ολυμπιακό.

Από εκτίμηση για κάκωση στο χειρουργείο!

Ήταν 11 Ιανουαρίου του 2014 όταν ο Δημήτρης Σιόβας τραυματιζόταν στην προπόνηση του Ολυμπιακού με τις πρώτες εκτιμήσεις να μιλούν για βαριά κάκωση στην δεξιά ποδοκνημική. Ωστόσο λίγες ώρες μετά γίνεται γνωστό το μέγεθος της ζημιάς που σοκάρει τους πάντες τόσο στην ομάδα όσο και εκτός αυτής.

Ο τραυματισμός του αποδεικνύεται πολύ σοβαρός, καθότι πιστοποιείται από τις εξετάσεις πως υπέστη κάταγμα έξω σφυρού και ως εκ τούτου έπρεπε να χειρουργηθεί, όπερ και εγενέτο. Οι πληροφορίες ήθελαν τον διεθνή αμυντικό να απουσιάζει από 2-4 και ενώ υπήρχαν σοβαροί φόβοι πως θα έχανε την σεζόν και μαζί και το Μουντιάλ!

Για τον Σιόβα η χρονική συγκυρία του τραυματισμού του ήταν ό,τι χειρότερο. Χτύπησε πολύ σοβαρά σε μία περίοδο που ήταν βασικός στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού αλλά και στην Εθνική, πηγαίνοντας από το καλό στο καλύτερο. Και ήταν ένας τραυματισμός που όμοιός του δεν του είχε τύχει ποτέ ξανά...

«Παιδιά πονάω πολύ, το έσπασα...»

Ο ίδιος ο παίκτης πάντως είχε αντιληφθεί από την πρώτη στιγμή το πόσο σοβαρός ήταν ο τραυματισμός του. Ενδεικτικό είναι πως έλεγε στους συμπαίκτες του πως είναι σίγουρος ότι επρόκειτο για σπάσιμο, ζητώντας βοήθεια για να σηκωθεί. «Παιδιά ο πόνος είναι πολύ μεγάλος. Το έχω σπάσει σίγουρα.

Χρειάζομαι βοήθεια για να σηκωθώ», ήταν τα λόγια του Σιόβα στην μοιραία εκείνη προπόνηση. Όσο για το πως έγινε το... κακό; Ο Σιόβας χτύπησε σε μία φάση όπου δεν δεχόταν ιδιαίτερη πίεση. Σε μία απόπειρά του να πάρει μία κεφαλιά και να πάρει τα σωστά βήματα το πόδι στο οποίο χτύπησε, έμεινε... καθηλωμένο στο χορτάρι με τον ίδιο να καταλαβαίνει αμέσως πως το έχει σπάσει.

Ο ίδιος έπεσε στο έδαφος, καθώς πονούσε φριχτά και δεν μπορούσε καλά καλά να σηκωθεί...

«Θα τα καταφέρω και θα γυρίσω δυνατός»

Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός που έχει αποδείξει αρκετές φορές πως είναι γερό... σκαρί και πολύ πεισματάρης είχε βάλει ως στόχο του από την αρχή να επιστρέψει στα γήπεδα το συντομότερο δυνατόν. «Είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρω. Θα γυρίσω όσο πιο άμεσα γίνεται και θα είμαι δυνατός για την ομάδα μου και την Εθνική», έλεγε και ξαναέλεγε ο Σιόβας.

Από τον Φεβρουάριο και έπειτα άρχισε να ανεβάζει για τα καλά στροφές παρουσιάζοντας διαρκή βελτίωση μέσω της θεραπείας του και του προγράμματος αποκατάστασης που ακολουθούσε. Όλο αυτό το διάστημα βέβαια δεν ήταν ποτέ μόνος...

Είχε στο πλευρό του όλους τους συμπαίκτες του, το τεχνικό τιμ, την διοίκηση του Ολυμπιακού, το ιατρικό επιτελείο και φυσικά τους δικούς του ανθρώπους και την οικογένειά του. Πάντα είχε κάποιον στο πλάι του και γενικότερα όλη την απαιτούμενη ψυχολογική στήριξη, πράγμα πολύ σημαντικό σε τέτοιες περιπτώσεις.

Πρώτη προπόνηση μετά από 3 μήνες, χαμόγελα και αποφάσεις!

Την Παρασκευή 28 Μαρτίου, ήτοι μετά από περίπου 3 μήνες (λίγο λιγότερο για την ακρίβεια), ο Σιόβας προπονήθηκε για πρώτη φορά με την υπόλοιπη ομάδα του Ολυμπιακού μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, δεχόμενος τις ευχές για ό,τι καλύτερο από συμπαίκτες και τεχνικό επιτελείο.

Ο στόπερ των Πειραιωτών είχε κάθε λόγο να είναι πολύ χαρούμενος. Ο Ερνάν Πέρες τον μνημόνευσε μάλιστα και στα social media του: «Καλή επιστροφή Σιόβα! Σε θέλουμε δυνατό στους αγώνες». Αποδείχθηκε και μεγάλος μαχητής αλλά και νικητής στην... κούρσα με τον χρόνο.

Το πείσμα, η μαχητικότητά του, η εργατικότητά του και η θέλησή του απέδωσαν καρπούς. Τόσο βέβαια χθες όσο και σήμερα Σάββατο εκτός από το κανονικό πρόγραμμα έκανε και έξτρα δουλειά στου Ρέντη, έχοντας μεγάλη δίψα και διάθεση να επιστρέψει στα γήπεδα όσο πιο άμεσα γίνεται.

Από ιατρικής πλευράς είναι έτοιμος όμως από αγωνιστικής δεδομένα θέλει τον χρόνο του. Το επόμενο μεγάλο στοίχημά του είναι να πιάσει τα απαιτούμενα αγωνιστικά στάνταρντς, να επανέλθει στα παλιά του επίπεδα και να διεκδικήσει με αξιώσεις μία θέση για το Μουντιάλ με την Εθνική ομάδα.

Ο Μίτσελ ίσως τον χρησιμοποιήσει στο ματς της 6ης Απριλίου με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ίσως και όχι όμως. Στον Ολυμπιακό θέλουν να είναι απόλυτα βέβαιοι πως ο Σιόβας μπορεί να παίξει κανονικά προτού προβούν σε τελικές αποφάσεις για την χρησιμοποίησή του.

Σε περίπτωση που αγωνιστεί πάντως με τον ΠΑΣ θα αποτελέσει για αυτόν μία πρόβα τζενεράλε για τον επαναληπτικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού σαφώς και θα προσέξουν πολύ την περίπτωσή του, αφού αυτό που ενδιαφέρει πρωτίστως, είναι να επανέλθει ο παίκτης στο 100% και μετά να παίξει. Το σίγουρο είναι πως ο Σιόβας άφησε τα δύσκολα πίσω του...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα