Πλατανιάς-Λεβαδειακός 2-0

Νίκος Τσιώκος
Πλατανιάς-Λεβαδειακός 2-0

bet365

Ο Κάταϊ ήταν στον πάγκο με ίωση, μπήκε ως... αναγκαστική αλλαγή και με 2 δικά του γκολ ο Πλατανιάς κέρδισε 2-0 τον Λεβαδειακό κάνοντας «άλμα παραμονής»!

Έξω οι Τετέ, Τόρες, μέσα οι Καζναφέρης, Σιαλμάς

Ο Άγγελος Αναστασιάδης προτίμησε να αφήσει στον πάγκο τους Τετέ, Τόρες και να ξεκινήσει τους Καζναφέρη, Σιαλμά δίχως να αλλάξει το 4-2-3-1. Ο Γιωργαλλίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Ινκούμ δεξιά στην άμυνα, ο Γιαχία αριστερά και οι Φερνάντες, Δημήτρης στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Αγκιλέρα, Καζναφέρης και μπροστά τους δεξιά ο Μπέλιτς, αριστερά ο Βλαχοδήμος και στον άξονα ο Μενδρινός. Στην κορυφή ο Σιαλμάς.

Γέμισε το κέντρο

Από τη μεριά του, ο Σάββας Παντελίδης θέλησε να γεμίσει το κέντρο βάζοντας τον Ροζέριο δίπλα στον Μάντζιο στο 3-5-2, που έμοιαζε περισσότερο με 3-1-4-2. Ο Στρατηλάτης πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τους Ιντζίδη, Γεωργίου, Κώτσιο να αποτελούν την τριάδα στην άμυνα. Μοναδικός αμυντικό χαφ ο Κονέ και μπροστά του οι Πετράτσι, Βαρέλα, με τον Μουλόπουλο να είναι δεξιά τους και τον Χαραλάμπους αριστερά τους. Επιθετικό δίδυμο, όπως προαναφέραμε, οι Ροζέριο και Μάντζιος.

Δοκάρι ο Λεβαδειακός, γκολ ο Πλατανιάς

Ο Πλατανιάς πήρε εξ' αρχής τα ηνία του ματς, όμως η προσπάθειά του να απειλήσει με σουτ έξω από την περιοχή δεν ήταν πετυχημένη. Οι φάσεις ήταν λίγες και στο 13' μάλιστα ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που είχε τη μεγάλη στιγμή στο παιχνίδι. Ο Μάντζιος θέλησε να κρεμάσει τον Γιωργαλλίδη και έσκαψε την μπάλα όντας πλάγια, όμως αυτή δεν του έκανε το χατίρι και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Παρά ταύτα, δεν άλλαξε κάτι και οι γηπεδούχοι συνέχισαν να απειλούν με σουτ, με αυτό του Αγκιλέρα στο 30' να είναι και το καλύτερο και τον Στρατηλάτης να πέφτει και να μπλοκάρει. Πέντε λεπτά αργότερα ο Αναστασιάδης θέλησε να αλλάξει από νωρίς τα δεδομένα και αντικατέστησε τον Μπέλιτς με τον Κάταϊ.

Αυτός ήταν που άνοιξε και το σκορ στο 39' με εξαιρετική εκτέλεση φάου, καθώς ο Στρατηλάτης δεν μπορούσε να αντιδράσει. Η εκτέλεση φάουλ του Ροζέριο στο 45' πέρασε απ' όλους και κατέληξε άουτ, με τους παίκτες του Αναστασιάδη να πηγαίνουν στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα.

Με δέκα οι Χανιώτες, δεύτερο ο Κάταϊ

Στην επανάληψη δεν άλλαξε το σκηνικό, με τις φάσεις να είναι και πάλι ελάχιστες. Η πρώτη ήταν στο 54', όπου ο Κάταϊ... προειδοποίησε με σουτ έξω από την περιοχή. Ο Στρατηλάτης έχασε την μπάλα, που έσκασε μπροστά του, όμως αυτή απομακρύνθηκε στη συνέχεια. Στο 67' οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Καζναφέρη με δεύτερη κίτρινη κάρτα, που δεν υπήρχε ποτέ, αφού δεν έκανε φάουλ στον Μάντζιο.

Παρά ταύτα, ο Πλατανιάς δεν πτοήθηκε και στο 71' σημείωσε και δεύτερο τέρμα με πρωταγωνιστή εκ νέου τον Κάταϊ «κλειδώνοντας» τη νίκη. Ο Σέρβος έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, έπειτα από τη σέντρα του Μενδρινού και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για δεύτερη φορά. Από εκεί και πέρα, κυριάρχησαν οι αλλαγές και οι κίτρινες κάρτες, με το ματς να έχει μόλις δύο αξιόλογες φάσεις μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Ο Γιαχία μπήκε στη φάση στο σουτ του Μενδρινού στο 77', αλλά αστόχησε με κεφαλιά, αφού έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, ενώ στο 88' ο Γιάντσης σούταρε άουτ, με τον Γιωργαλλίδη να είναι εξουδετερωμένος. Έτσι, ο Πλατανιάς πήρε σημαντική νίκη κάνοντας άλμα παραμονής.

Man of the match: Δίχως αμφιβολία ο Κάταϊ. Ήρθε από τον πάγκο και με δύο δικά του τέρματα χάρισε πολύ σημαντική νίκη στον Πλατανιά.

Αδύναμος κρίκος: Το 3-5-2 του Παντελίδη δεν έπιασε τόπο. Ο Λεβαδειακός δέχτηκε ένα γκολ από στημένη φάση, αλλά είχε πρόβλημα στην επίθεση.

Στο ύψος του: Καλό παιχνίδι από τους Αγκιλέρα, Μενδρινό, με τον τελευταίο να δημιουργεί και το γκολ των γηπεδούχων.

Η γκάφα: Την έκανε ο Σιδηρόπουλος στο 67', όταν απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Καζναφέρη για μαρκάρισμα που δεν υπήρξε στον Μάντζιο.

Το στραγάλι: Όπως προαναφέραμε, ο Καζναφέρης δεν ανέτρεψε τον Μάντζιο στο 67', με τη δεύτερη κίτρινη κάρτα να είναι λανθασμένη. Από εκεί και πέρα, δεν υπήρξε άλλο μελανό σημείο.

Το ταμείο του Gazzetta: Ματς χωρίς πολλές φάσεις στα Περιβόλια, με τον Πλατανιά να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες του, τον Κάταϊ να έρχεται από τον πάγκο και να δίνει τη λύση και τους Χανιώτες να κάνουν μεγάλο άλμα παραμονής.

Συνθέσεις ομάδων

Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Γιωργαλλίδης, Φερνάντες, Ινκούμ, Δημήτρης, Γιαχία, Αγκιλέρα, Καζναφέρης, Βλαχοδήμος, Μενδρινός, Μπέλιτς, Σιαλμάς.

Λεβαδειακός (Σάββας Παντελίδης): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Κώτσιος, Ιντζίδης, Χαραλάμπους, Γεωργίου, Πετράτσι, Ροζέριο, Κονέ, Βαρέλα, Μάντζιος.

Δείτε εδώ τις καλύτερες φάσεις του ματς στα Περιβόλια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα