Βελτίωση, Μάρτενς και ροτέισον

Βελτίωση, Μάρτενς και ροτέισον

Σταύρος Κόλκας Σταύρος Κόλκας
Βελτίωση, Μάρτενς και ροτέισον

bet365

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για την υποχρέωση του ΠΑΟΚ να ολοκληρώσει την κανονική διάρκεια μόνο με νίκες, τον ρόλο του Μάρτενς στην ομάδα, αλλά και το ροτέισον που καλείται να κάνει ο Γεωργιάδης.

Οι εβδομάδες που θα μπορούσε η ομάδα να δουλέψει πάνω στις αδυναμίες της τελείωσαν και πλέον πρέπει να πείσει πως το πιστεύει. Οι τέσσερις αγωνιστικές που έμειναν, μόνο αδιάφορες και μόνο αδιάφορους δε συναντάμε σε αυτές. Οι δύο στους τέσσερις ενδιαφερόμενοι, όμως ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να κάνει το τέσσερα στα τέσσερα έτσι ώστε να πάρει προβάδισμα ενόψει των πλέι οφ.

Σε μία σειρά αγώνων που η Τρίπολη έχει δυσκολίες να αντιμετωπίσει, σε μία σειρά αγώνων που Παναθηναϊκός και Ατρόμητος συναντιούνται, σε μία σειρά αγώνων που κλείνει με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται την ομάδα του Γιώργου Παράσχου, έρχεται μία τελευταία ευκαιρία να χτιστεί διαφορά ενόψει των πλέι οφ.

Το έργο του ΓΧ είναι εξαιρετικά δύσκολο γιατί έχει μπροστά του δώδεκα συν έναν αγώνες φωτιά. Χωρίς καμία διακοπή. Το συν έναν αφορά το ενδεχόμενο να περάσει ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά του κυπέλλου.

Ο Γεωργιάδης εκτός των άλλων, έχει να διαχειριστεί τιμωρίες, πρέπει να βρει τρόπο να φρεσκάρει την ομάδα και να σβήσει τις κάρτες, τη στιγμή που υπάρχει υποχρέωση νίκης.

Το καλό για τον Γεωργιάδη είναι πως αυτό που παρέλαβε δεν γίνεται να μη δείξει βελτίωση. Απλά θα πρέπει να παρουσιάσει καλύτερα αντανακλαστικά. Όπως βέβαια και να προσαρμοστεί άμεσα στις συνθήκες ενός αγώνα.

Όπως για παράδειγμα τον αυριανό, όπου ο ΠΑΟΚ καλείται να αντιμετωπίσει μία ομάδα που ουσιαστικά παίζει … μπάσκετ.

Ο Απόλλωνας είναι μία κλασικό βρετανική ομάδα από αυτές που μάθαμε να βλέπουμε τη δεκαετία του 80΄. Δύναμη, η μπάλα μονίμως με γεμίσματα προς τους δύο υψηλόσωμους φορ, παίκτες που εκτελούν καλές στημένες μπάλες, έξι παίκτες ενδεκάδας που είναι καλοί σε αυτές και γενικά μία φιλοσοφία που άμα τους αφήσεις την μπάλα στα πόδια δε γίνεται να μη σου κάνουν τη ζημιά. Πόσο μάλλον όταν για αυτούς είναι αγώνας χωρίς αύριο.

Από την άλλη βέβαια έχουν χτυπητές αδυναμίες στην άμυνα, είναι σαφώς πιο αργοί από εμάς, όμως το θέμα ταχύτατα αφορά μόνο τα χαρτιά σε πρώτη φάση. Πρέπει να το αποδεικνύεις.

Με τον Βίτορ εκτός, ο Κατσικάς θα παίξει αναγκαστικά αφού δεν μπορείς να πας με αυτούς με κοντό στόπερ. Στα αριστερά θα παίξει ο Κατσικάς, μιας και το πείραμα να παίξει δεξιά στη Ξάνθη ήταν αποκρουστικό. Ο Ινσαουράλδε το δεξί δεν το έχει μόνο για να πατάει και θα πάει από εκεί.

Στη θέση του αριστερού μπακ, ναι μεν ο Λίνο επέστρεψε στην αποστολή, αλλά καλό θα ήταν να μπορεί να παίξει στην ενδεκάδα ο Σπυρόπουλος. Λέει πως έχει ενοχλήσεις στον αστράγαλο και υπάρχει ενδεχόμενο να ζήσουμε το ρίσκο να παίξει ο Βραζιλιάνος πριν την ώρα του.

Σημαντικός για τον ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είναι ο Μάρτενς και η ενεργοποίησή του, όμως εδώ υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό. Πως θα βοηθήσει ο Μάρτενς όταν έμαθε να παίζει σχεδόν μία δεκαετία έναν συγκεκριμένο ρόλο μίας καλοκουρδισμένης μηχανής όπως αυτή της Άλκμααρ. Και εμείς, μόνο καλοκουρδισμένη μηχανή δεν είμαστε.

Ο Βέλγος, είχε ρόλο, ήξερε τις κινήσεις του, έπαιζε σε ένα σύνολο γεμάτο αυτοματισμούς. Επιβεβαίωση του πόσο δουλεμένη ήταν η Αλκμααρ, αποτελεί κατ εμέ το γεγονός πως στη Τούμπα ήρθε με τα δεύτερα και μας εξέθεσε.

Ένα από τα στοιχήματα του ΓΧ είναι αυτό. Να μπορέσει να δώσει έναν ρόλο συγκεκριμένο σε έναν παίκτη που έχει την ικανότητα να τον αφομοιώσει και να αποτελέσει αγωνιστική σταθερά.

Σε γενικές γραμμές, ο ΓΧ πάντως έχει δώσει πράγματα αυτές τις εβδομάδες. Στατιστικά, τα λάθη έχουν μειωθεί στα μισά, η ομάδα παρουσιάζει εξαιρετική συνοχή και έχει δεχτεί στα παιχνίδια του τρία γκολ, το ένα του Σάμαρη που δε βγαίνει ποτέ, το άλλο του Τάτου που φέρει ευθύνη ο Γλύκος και το τοίχος και του Λίλα που έπιασε το τέλειο σουτ και βρήκε τον Γλύκο εκτός θέσης.

Εντός περιοχής γκολ δεν έχουμε φάει κανένα, πουλήματα της μπάλας στην ανάπτυξη από την άμυνα δεν έχουμε κάνει και η προσπάθεια όλη στο τακτικό κομμάτι γίνεται για να κλείνουν περισσότερο οι εξτρέμ στον άξονα και να δημιουργούν χώρους απέναντι σε οργανωμένες άμυνες.

Βλέπω επίσης αναγεννημένους τους Στοχ, Σκόνδρα, βλέπω τη μπάλα να περνάει περισσότερο από τον Νάτχο, βλέπω τον Τζαβέλλα να προσαρμόζεται στη φυσική του θέση την οποία και τώρα παίζει.

Όλα αυτά βέβαια, μπορούνε να ανατραπούν αν όσοι κληθούν να δώσουν λύσεις δεν είναι συγκεντρωμένοι στον κοινό στόχο. Και επειδή από εδώ και πέρα θα γίνει του ροτέισον το κάγκελο, ας είναι άπαντες προσεκτικοί.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Κόλκας
Σταύρος Κόλκας

O Σταύρος Κόλκας γεννήθηκε στις 27 Αυγούστου του 1975 στην Φωκίωνος Νέγρη όπου και έζησε με τους γονείς του μέχρι και το 1980 όταν και η μητέρα του Βούλα Σαββίδη αποφάσισε να δώσει βάρος στο παιδί της αφήνοντας στην άκρη την καριέρα της δίπλα στον Μάνο Χατζηδάκη του οποίου ήταν μία εκ των μουσών της (του) τραγουδώντας τα περίφημα Πέριξ, τη νομιμοποίηση ουσιαστικά του ρεμπέτικου τραγουδιού στην Ελλάδα.

Ο πατέρας του Βαγγέλης οπαδός του ΠΑΟΚ, ο θείος του Αχιλλέας παίκτης του ΠΑΟΚ, στην οικογένεια δεν υπήρχαν περιθώρια να γίνει κάτι άλλο παρά την γέννησή του στην Αθήνα. Ο ΠΑΟΚ ήταν μία από τις πρώτες λέξεις της ζωής του.
Ο πατέρας του πρώην ποδοσφαιριστής τον έπαιρνε στο γήπεδο από μικρός. Έπαιξε στον Παύλο Μελά της Σταυρούπολης από 6 χρονών και μέχρι τα 14 ήταν αρχηγός στο προπαιδικό και το παιδικό. Μετακόμισε ξανά στον Χολαργό, όπου και αγωνίστηκε για πέντε χρόνια στον τοπικό ΟΦΧ φτάνοντας μέχρι και την αντρική ομάδα. Όμως τον κέρδισε ο χουλιγκανισμός.

Με όνειρό του να γίνει παίκτης ή δημοσιογράφος του ΠΑΟΚ, τα όσα έπρεπε να στερηθεί για να γίνει το πρώτο δεν ήταν μέσα στις δυνατότητές του. Ακόμη και όταν οι φίλοι του είχαν το μυαλό του στο κοπροσκύλιασμα αυτός πήγε στη σχολή δημοσιογραφίας. Ακολούθησε ο στρατός και μετά επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη.

Εκεί βοήθησε για να βγει η εφημερίδα της Θύρα 4 της οποίας ήταν μέλος όμως μετά ήρθε η πρώτη ευκαιρία να ασχοληθεί επαγγελματικά. Άνοιξε η εφημερίδα Μέτροσπορτ. Για δύο χρόνια κάθισε σε αυτή όμως ήρθε σε ρήξη με τον διευθυντή της. Ακολούθησε η αθλητική Βορείου Ελλάδος, τα Σπορ του Βορρά, όπως και όλα τα ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης μέχρι που εμφανίστηκε η SportDay και το ραδιόφωνό της όπου και ανέδειξε τη δυναμική του.
Του ανήκει ένα μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας που είχε η εφημερίδα Εξέδρα με διευθυντή τον Βασίλη Σαμπράκο, ενώ ήταν και από τους πρώτους ΠΑΟΚτσήδες ρεπόρτερ που ξέφυγαν από τη γραμμή της …συμπρωτεύουσας, της μιζέρια και του παθητικού ρεπορτάζ.
Σήμερα, έχει εμπλοκή στην ιστοσελίδα PAOK24, και συνεργάζεται με τον ραδιοφωνικό σταθμό Libero107,4 της Θεσσαλονίκης στον οποίο έχει ενημερωτική εκπομπή για θέματα του ΠΑΟΚ με συμπαρουσιαστή τον Δημήτρη Τσορμπατζόγλου. Η εκπομπή ξεκινά στις 13.00 για να καταφέρει να ξυπνήσει και ολοκληρώνεται στις 15.00