Αισιόδοξος για πρόκριση ο Μπάμπης Ζελενίτσας

Νίκος Μαρούδας
Αισιόδοξος για πρόκριση ο Μπάμπης Ζελενίτσας

bet365

Ο Μπάμπης Ζελενίτσας έμεινε ευχαριστημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του, παρά την ήττα από την Πολωνία.

Κανένα παράπονο από την εμφάνιση των παικτών δεν είχε ο Μπάμπης Ζελενίτσας, παρά την ήττα από την Πολωνία στην πρεμιέρα της Elite Round του Euro 2014 U17. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, τόνισε πως η ομάδα του έπαιξε πάνω στο πλάνο που είχαν σχεδιάσει, ενώ πλέον άπαντες στρέφουν την προσοχή τους στο ματς με την Τουρκία που θέλουν τη νίκη ώστε να μείνουν στο παιχνίδι της πρόκρισης.

«Η ομάδα κινήθηκε πάνω στο πλάνο που είχαμε σχεδιάσει για τον αγώνα. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες για γκολ, όμως πετύχαμε μόνο ένα. Αυτό αποδεικνύει ότι υπήρξε πρόβλημα στην τελική μας προσπάθεια, δεν είχαμε την ηρεμία όταν βρισκόμασταν απέναντι στην αντίπαλη εστία. Αυτό που με στεναχώρησε περισσότερο ήταν το γεγονός ότι τα παιδιά κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια, όμως αυτά τα λάθη που κάναμε δεν συγχωρούνται σε αυτό το επίπεδο. Ήταν δύο δώρα από μας στον αντίπαλο. Στρέφουμε την προσοχή μας στην ψυχολογική προετοιμασία της ομάδας για τον επόμενο αγώνα με την Τουρκία. Είχα πει από την αρχή ότι στόχος μας ήταν να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί και στα τρία ματς και να διεκδικήσουμε την πρόκριση στα τελικά. Αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και ελαττώσουμε τα ατομικά λάθη πιστεύω ότι θα έχουμε αρκετές πιθανότητες για να τα καταφέρουμε. Το τουρνουά δεν τελείωσε από την πρώτη αγωνιστική, υπάρχει ακόμη δρόμος για να διανύσουν όλες οι ομάδες», ήταν το σχόλιο του κ. Ζελενίτσα.

Από την πλευρά του ο σκόρερ του ελληνικού τέρματος, Ανδρέας Ξηρός, δήλωσε: «Η αλήθεια είναι ότι είμαστε στεναχωρημένοι, γιατί ήμασταν ανώτεροι των αντιπάλων και δεν αξίζαμε αυτό το σκορ. Από την άλλη μας πεισμώνει αυτή η εξέλιξη και θα κάνουμε τα πάντα για να μην επαναλάβουμε τα σημερινά μας λάθη. Αποδείξαμε ότι διαθέτουμε μια αξιόλογη ομάδα, η οποία στο συγκεκριμένο ματς ήταν σαφώς καλύτερη. Προχωράμε με το κεφάλι ψηλά για τον επόμενο κρίσιμο ματς με την Τουρκία και με περισσότερη πίστη στις δυνατότητές μας».

Τέλος, ο Γιώργος Μανθάτης τόνισε: «Η ιστορία δυστυχώς έγραψε Πολωνία-Ελλάδα 2-1. Το μόνο θετικό είναι ότι για μια ακόμη φορά παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και καταθέσαμε στο γήπεδο την ψυχή και το ταλέντο μας. Πιστεύω ότι το υπέρ μας αποτέλεσμα θα έρθει στον αγώνα με την Τουρκία. Η πρόκριση δεν έχει χαθεί, απομένουν δύο ακόμη ματς για όλους και φαίνεται ότι όλα τα κριθούν στις λεπτομέρειες και στην τελευταία αγωνιστική».

 

Τελευταία Νέα